De Barudas burcht II: Donkere tijden

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 24 jul 2008 16:14

Uit de verte kwam een licht stip, Myrthe zweefde erheen. Dwars door de tunnel naar het witte stip licht. De stip werd een cirkel, die steeds groter en groter werd. Alles verder was zwart, behalve de randen van de cirkel. Ook het midden was een grote leegte. Myrthe was er nu vlakbij en zou er zo doorheen gaan. Waar ben ik. Langzaam begon de cirkel van vorm te veranderen. Er kwamen vijf bobbels uit de zijkant. De gaten tussen de bobbels werden steeds dieper. De bovenste begon nu een tweede cirkel te vormen. De twee daaronder kregen wederom vijf bobbels. De laatste twee werden enkel langer, maar het stuk ertussen groeide ook mee. De bovenste begon op een hoofd te lijken, degene er direct onder op armen met handen. Myrthe was nu op nog maar zes centimeter afstand. De gelijkenis met Myrthe was enorm. Of wacht eens, het was Myrthe. Ze zweefde tegen de rand aan, maar bleef precies in het midden hangen. Het licht was als een rand om haar lichaam gaan zitten. Daar stond ze dan, of hing wat het ook moge wezen.

Vanuit deze positie drongen er verschillende geluiden door vanuit de echte wereld. Myrthe hoorde ze alsof het geluiden uit het licht waren. Het waren kreten, maar ze kon niks ontcijferen. Ineens was het licht weer weg en werd alles weer zwart als ervoor.

Myrthe lag nog steeds op de vloer, maar het hout op de grond onder haar, en in een meter of twee rond haar, begon te borrelen.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 26 jul 2008 13:48

"Wat?!?? De vloer... hoe?!? "Talima maaide met de bijl in de richting van de oprukkende slangen, maar toen vervolgens de vloer begon te borrelen kreeg ze sterk de indruk dat ze beter kon maken dat ze wegkwam. Ze probeerde de nieuweling waar ze overheen stond weg te slepen, maar dat ging niet zo snel. Zeker niet met al die verdoemde slangen. "ZAIN?! Help! Ik kan haar niet alleen snel wegkrijgen hier."

Agravain
Beheerder
Berichten: 2514
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 30 jul 2008 19:14

Toen Zain zijn naam hoorde roepen week hij langzaam terug, en struikelde bijna over iemand die op de grond lag. Hij keek even opzij en zag Talima half gebukt aan een onbekende stond te rukken. Snel greep hij de andere kant van de nieuweling vast en sleepte haar met Talima een gang in. De slangen aarzelden even en van dat moment maakte Zain gebruik om de deur met een daverende klap dicht te laten vallen. Hijgend bleef hij tegen de deur geleund staan. Toen hij weer wat adem had keek hij Talima aan en vroeg: "Wie hebben we hier?", terwijl hij beurtelings van Talima naar de nieuweling keek.

~ Agravain ~

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 02 aug 2008 14:55

Terwijl ze de bijl losjes vasthield leunde Talima met een arm op het zwaard dat ze met veel moeite onder haar arm had meegenomen toen ze de nieuweling mee wilde slepen. "Dat... is een goede vraag." Opeens vroeg ze zich af waarom ze zoveel moeite had gedaan om haar te redden. "Ze vocht tegen de slangen en zakte toen in elkaar. Op een of andere manier kon ik haar niet aan haar lot overlaten." Ze keek nog eens naar de nieuweling. "En toen begon de vloer te ... borrellen."
Ze keek naar degene die op de grond lag. "Veel van bijzonders is het niet als je zo kijkt." Ze was klein en zag eruit als een zwerver. "Volgens mij is het een halfling?" Ze keek Zain vragend aan. "Wat doet die hier? Een betere vraag is, waar zijn we in terecht gekomen?"

Plaats reactie