Maanleven

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 23 apr 2007 21:33

"Goed", antwoordde caria. Zonder nog veel aandacht te schenken aan de vleermuisman. De muur opende zich en ze vonden een trap naar boven. Die kwam in een buitenmuur uit en het duurde niet lang voor ze de weg naar het circus hadden afgelegd.
Artiesten traden op buiten de tent om te laten zien wat het circus voor groots in huis had. Posters met een getekende vrouw die vuur in haar handen droeg sierde de borden rondom de tent.
Het groepje trok aardig wat blikken, zeker met een grote Ettin.

Voorzichtig gingen ze op de voorste rij zitten. De Ettin nam wat meer stoelen in beslag, maar nadat Caria daarvoor had bijbetaald werd daar verder niet moeilijk meer over gedaan.

Het licht ging uit. De show begon.

Witch
Sterrenschipper
Berichten: 1043
Lid geworden op: 31 okt 2004 12:43
Locatie: Nuth

Ongelezen bericht door Witch » 08 mei 2007 22:12

Erg veel had haar onderzoek van het huis niet opgeleverd, daarvoor was de tijd gewoon te kort geweest. Ze wist tenslotte wel beter dan zomaar op kaartje af te gaan die aan schijnbaar magische of nuttige voorwerpen waren bevestigd. Ze had tenslotte een jarenlange training achter de rug. Nee dat huis zou een verder onderzoek beslist waard zijn. Niet helemaal tevreden was ze de groep dan ook naar het circus gevolgd en had ze net als de rest plaatsgenomen in afwachting van de show.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2517
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 14 mei 2007 18:49

Terwijl het licht minder werd in de tent buitelden een aantal clowns de arena binnen. Het publiek lachte om de malle streken en rare gezichten die het tweetal trok. Niet veel later zagen de nog nagniffelende bezoekers een wervelende paardenact, welke werd opgevolgd door een trapeze opvoering. Robin zat met ingehouden adem te kijken naar het ranke meisje wat van de ene naar de andere slinger vloog. Iedere keer vaardig opgevangen door een van de twee mannen die daaraan heen en weer zwaaiden. Toch vroeg hij zich in zijn achterhoofd af waarom ze hier waren. "Misschien moeten we kennis maken met een van de kermis lui," schoot het door zijn hoofd, "maar wie?" Hij had nog niemand gezien waarvan hij het idee had dat hij of zij het gezelschap verder zou kunnen helpen. Toen de pauze begon keek hij toch enigzins teleurgesteld naar de rest van de groep. De show was prima in orde, maar waarom waren ze hier? Een half uurtje later installeerden de toeschouwers zich voor het vervolg van de voorstelling.

~ Agravaìn ~

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 26 jun 2007 16:55

Het gordijn gleed langzaam open, de spanning steeg onder het publiek, zelfs de muziek leek zijn adem in te houden. De directeur van het circus kondigde de volgende act niet aan. Inplaats daarvan stapte een mooie vrouw de circusring in. Haar haren leken te bewegen zonder dat er wind aan te pas kwam. Haar ogen leken iedereen in het publiek doordringend aan te kijken. Ze stopte in het midden van de zaal, met een hand in haar zij stak ze haar andere hand met haar palm open in de lucht. Op de handpalm verscheen een klein vlammetje. Dat bleef even zo, verschillende mensen in het publiek bogen zich naar voren om het beter te kunnen zien. Toen schoot de vlam uit tot een steekvlam die net niet de bovenkant van het tentzijl verschroeide. Ze haalde haar andere hand uit haar zij en een tweede steekvlam volgde de eerste. Toen gleden haar handen naar de zijkant en stopte pressies voor de kring van hooi, ongeveer 2 meter van het voorste publiek af.
Toen drongen de vlammen zich terug en veranderde van vorm, een paar vlammende paarden stijgerde in het midden van de ring, zij veranderde in konijnen die over het zand huppelde en doofde. Zo verschenen er ook vliegende duiven die niet voor ze de uitgang berijkte doofde.

Maven deed haar werk zoals ze bijna iedere voorstelling deed, ze lette niet meer op de geschokte uitdrukking op de gezichten van het publiek en genoot niet van het daverende applaus dat haar ook nu weer, net als iedere andere avond om de oren sloeg. Nog maar een paar dieren en ze mocht weer terug naar haar woonwagen. Toen ze aan de laatste act wilde beginnen, kreeg ze het gevoel dat iemand aan de vuurstoom zat te trekken. Ze keek verwonderd op. Voor haar veranderde de vlammen in een vrouw. Ze voelde het bloed uit haar wangen wegtrekken. Dat kon niet... dat mocht niet... niet nu.. niet hier. Ambora draaide zich naar het publiek en zwaaide naar hen. Opnieuw verscheen er applaus op uit de menigte. Het was misschien maar een paar seconden dat de schim van Ambora te zien was, maar ze was het duidelijk. Toen doofde zij ook in het niets.
Maven viel op haar knieën en keek naar de plek waar Ambora verdwenen was. Voor haar ogen verscheen de schim van jongetje dat haar al zo vaak lastig had gevallen, nu duidelijk voor publiek. Echter waren de meeste mensen uit het publiek druk bezig met praten. Enkel hen die goed op de ring lette, was het goed te zien. Hij droeg niet meer dan een velltje van bond.
Voor de ogen van Maven en het publiek groeide hij uit tot een jongeman. Deze jongenman droeg net iets meer dan alleen een bondje, hij droeg ook een halsband, haren groeide uit zijn poriën nagels werden klauwen, rode ogen en een met bloed besmeurde witte vacht werden duidelijk zichtbaar.
Net voordat hij Maven aan kon vallen verdween hij in het niets en zat de vuurvrouw weer alleen in de ring.
Applaus klonk weer op uit het publiek. Het schudde Maven wakker. Ze stond op en klopte het stof van zich af, daarna rende ze de ring uit. Terug naar haar woonwagen.

Gesloten