De Red Dragon Race II: Het Parallelle Universum

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

Agravain
Beheerder
Berichten: 2516
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

De Red Dragon Race II: Het Parallelle Universum

Ongelezen bericht door Agravain » 17 apr 2007 20:32

Dit is het vervolg op De Red Dragon Race, dit verhaal is hier te vinden.

De Red Dragon verlegde zijn koers in de hoge omloop rond Xanith. Even later zagen ze de Dark Devine langszij komen. Xyrxix tuurde uit een patrijspoort naar het schip van hun tegenstanders, maar omdat de dubbelzon van het stelsel net boven de horizon van Xanith gleed, zag hij slechts een korte schim voordat de patrijspoort zich verduisterde tegen het zonlicht. Plotseling dreunde de Dragon, Xyrxix werd van zijn voeten geworpen. Half struikelend bereikte hij, ondanks de zware schokken, uiteindelijk een bedieningspaneel. Op de beeldschermen zag hij een grote vortex waar de Dragon en de Devine op grote snelheid naar toe werden getrokken. Niet veel later werden beide schepen opgeslokt waarna de kolk zich weer sloot.

Op de Dragon was alles stil en donker. Xyrxix lag bewusteloos achter het paneel, terwijl her en der de andere opvarenden lagen. Langzaam begon er een lampje te knipperen, en de computer begon weer te werken. Onmiddelijk begonnen de sensoren data te sturen en begon de Dragon de vreemde gegevens te analyseren. Tegen de tijd dat er beweging in de opvarenden begon te komen knipperden de resultaten van het onderzoek op de beeldschermen. De Dragon was terecht gekomen in een parallel universum.

~ Agravaìn ~

nukkie
Avonturier
Berichten: 163
Lid geworden op: 22 aug 2005 17:02
Locatie: Meppen - Duitsland

Ongelezen bericht door nukkie » 24 apr 2007 09:42

Randy keek samen met Dema en de anderen naar de Devine. Ongemerkt was hij dicht bij haar gaan staan. Het was de eerste keer sinds ze vertrokken waren op weg naar Xanith, dat hij weer dicht bij haar was en het ging eigenlijk vanzelf. De hele reis was zwaar en iedereen was continu bezig geweest om de Dragon op volle snelheid te koersen. Eindelijk was er een moment van rust.

Maar het was slechts van korte duur want plotseling dreunde en bewoog de dragon heftig. Worden we aangevallen?, dacht Randy. Hij hield Dema stevig vast zodat ze niet viel, maar hij had alle moeite om zelf te blijven staan. "We moeten naar onze gevechtposities", zei Randy intuitief en probeerde met Dema, die hij nog steeds vasthield, bij het boordgeschut te komen. Ze waren er bijna toen ze beide met een grote zwiep op de grond vielen en alles werd donker om hem heen.

Na een poosje merkte hij een licht zoemend geluid op. Was het echt of suisden zijn oren? Hij keek om naar Dema. Het was donker,maar hij zag dat ze naast hem lag en haar ogen open deed. Een gevoel van opluchting vulde Randy en langzaam voelde hij de rest van zijn lichaam weer functioneren. De verlichting ging aan en na een paar seconden waren zijn ogen weer gewend aan het licht. Hij had Dema nog altijd vast en probeerde zijn hand los te maken, zodat hij kon opstaan. He!? Wat is dit? Hoe kan dit? Vol ongeloof keek hij Dema aan.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 26 apr 2007 07:01

Nina liep door de gangen van The Red Dragon. Ze was er nog steeds niet helemaal aan uit of ze aan boord wilde blijven of niet. Een schok ging door het schip heen en Nina viel op de grond. "Au, leer eens vliegen!" riep ze tegen niemand. "He wat?" bedrogen haar ogen haar nu, het was net of de gang uit elkaar werd getrokken, maar voor ze de kans had om in haar ogen te wrijven volgde een tweede schok.

"Ooo, mijn hoofd." Nina duwde zich moeizaam omhoog. Het koste haar nogal veel concentratie om genoeg kracht te zetten. Alles leek in slowmotion te gaan. Ze bracht haar hand naar haar hoofd. Ik heb vast een hersenschudding, het lijkt wel of mijn arm vertraagd beweegd, bijna transparant. Ze keek naar haar hand, zolang ze hem stilhield was er niks aan de hand, maar zodra ze hem bewoog leek het of hij zijn samenstelling verloor. Zo moet dat er dus uitzien waar ze het in die hele oude films over hebben. Die 'trips'. Ze schudde lichtjes haar hoofd en focuste haar aandacht volledig op haar bewegende arm. Zie je wel, niks aan de hand. Toen pas viel het haar op dat alleen de rode noodverlichting aan was in de gangen. "Wat is er gebeurd? Zijn we aangevallen? Au, mijn hoofd." In haar tasje had ze wel een pijnonderdrukker zitten, maar haar tasje stond in haar kamer. Eerst kijken waar de rest is. Nog wat wankel liep ze naar stuurhut.

Dema
Kosmonaut
Berichten: 798
Lid geworden op: 05 mei 2004 19:39
Locatie: voorburg

Ongelezen bericht door Dema » 29 apr 2007 22:47

Dema werd ruw op de grond gegooid en Randy kon niet voorkomen dat ze haar heup hard stootte. Het werd donker om haar heen maar ze voelde de geruststellende warmte van Randy die haar hand vasthield. Ze wilde opstaan toen Randy haar aan haar hand omhoog trok. Ze probeerde haar hand los te trekken zodat ze hem kon gebruiken als ondersteuning maar merkte dat hij erg stevig werd vastgehouden. Ineens zag ze wat er aan de hand is.
'Randy? Ehm, zie jij wat ik zie?'
Samen krabbelden ze overeind. Ze schudde haar arm maar na geprotesteer van Randy hield ze daar mee op. De handen zaten muurvast. Inspectie bracht uit dat niet alleen de huid vast zat, ook het vlees leek vergroeid.
'Er moet iets fout gegaan zijn toen we hier terecht kwamen. Ik vraag me af in hoeverre dit doorgaat... Zijn onze bloedbanen gelinkt? Spieren? Zenuwen?'
Ze prikte even in de huid die van Randy zou hebben moeten zijn geweest.
'Au!'zei hij terwijl hij in een reflex zijn hand terugtrok. Hierbij trok hij helaas Dema's arm mee waardoor ze voorover viel. Gelukkig ving hij haar op. 'Goed. Zenuwen dus niet.'

Agravain
Beheerder
Berichten: 2516
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 08 mei 2007 20:25

Langzaam krabbelde Xyrxix overeind. "Wat is er gebeurd," vroeg hij zich af. Zo op het oog zag alles er normaal uit. Blijkbaar was het geen aanval geweest. Volgens de gegevens draaide de Dragon in een hoge omloop baan rond een planeet. "He, dat is vreemd," mompelde Xyrxix bij zichzelf, toen hij wat beter naar de gegevens keek. Hij zette met een paar opdrachten de computer aan het werk om uit te zoeken welke planeet er onder de Red Dragon doorgleed. Het was namelijk niet Xanith volgens de gegevens. Even later gleden de resultaten over het scherm. De Dragon zweefde boven een onbekende planeet in een onbekend sterrenstelsel.

~ Agravaìn ~

Witch
Sterrenschipper
Berichten: 1043
Lid geworden op: 31 okt 2004 12:43
Locatie: Nuth

Ongelezen bericht door Witch » 08 mei 2007 23:18

Een verstoring!! Ze voelde duidelijk een verstoring, er was hier iets vreemds aan de hand. Ze besloot om naar de stuurhut te gaan om polshoogte te gaan nemen. Snel schoot ze overeind van het rustbed waar ze de afgelopen uren nog eens aan het door nemen was geweest. Onderweg naar de deur trok ze snel een schoon gewaad aan en stak haar pas verworven zwaard bij zich. Nog terwijl ze zich door de gang haaste begon de ruimte om haar heen vreemd te vervormen, ze voelde hoe haar bewustzijn steeds verder werd uitgerekt. Uitgesmeerd als glazuur boven op een cake als het ware. Gelukkig duurde dit gevoel niet lang. Maar terwijl ze van deze vreemde ervaring stond bij te komen kreeg ze steeds meer de indruk dat er iets helemaal mis was.

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 15 mei 2007 19:38

“Yerèn!” Klonk het uit de verte “Waar blijf je in godsnaam! Moeten die stenen nog gemaakt worden ofzo?!” De man was goed nijdig, zo ging het altijd. Yeren stond op en pakte een middelmatige steen. Hij rende naar de man toe, “Hier ben ik.” Hij bracht zijn arm naar achteren en riep “Met je steen!” waarna hij uithaalde en de steen richting de man slingerde. Hij raakte de schouder van de man en wist dat dit het einde van zijn carrière in de ranch was. Yeren rende er vandoor en hoorde nog net de man brullen “Je bent ontslagen!”

Eenmaal ver buiten de ranch nam Yeren wat rust. Hij zocht een beschutte plek van het gebergte achter hem en ging aan de rand van het platform in het gras liggen. Yeren keek naar de lucht. Hij bestudeerde de donkerblauwe hemel en de prachtige contouren van de wolken. Ineens zag hij een stip, deze werd steeds groter en groter. Hij staarde ernaar en kwam tot de conclusie dat dit geen gewone meteoriet was.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2516
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 15 mei 2007 19:47

De scans toonden aan dat de wereld bewoond was, en zelfs zover ontwikkeld dat er ruimtehavens waren. Xyrxix vond het vreemd dat er geen contact werd opgenomen met de Dragon. Aan de andere kant waren ze ook nog niet uit de lucht geschoten, dus het leek er op dat er geen uitgebreide controle op aankomend en vertrekkend verkeer was op deze planeet. Nieuwsgierig geworden besloot Xyrxix de Dragon in een rustig gebied neer te zetten, misschien konden ze daar wat meer informatie op doen over de planeet en het sterrenstelsel zelf. Sterker nog, de hele sector was niet te vinden op de kaarten van de Dragon. Xyrxix plofte in de stoel van de piloot en begon de Dragon naar de planeet te sturen. Even later vloog de Red Dragon met brullende remraketten op een afgelegen veldje af, wat wel vaker als parkeerplek voor ruimtevaartuigen werd gebruikt, zo getuigden de verschroeide plekken her en der.

~ Agravaìn ~

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 15 mei 2007 20:17

De meteoor kwam snel dichterbij, ineens veranderde haar baan. Yeren wist het zeker dit was vakmanschap, zoals het tussen de banen door manoeuvreerde. Het schip, dat was nu zeker, moest opschieten. Over een half uur zouden de bomen opkomen en kon er niet meer worden geland. Yeren rende naar het huisje aan de rand van het platform en zocht de golflengte van het schip. Hoe werkt die verdraaide apparatuur toch? Hij pakte de verrekijker die in de hoek lag en bestudeerde het schip. De voorkant leek net op een draak, een rode draak, het schip was niet erg groot. 12 Meter breed en ongeveer 8 meter hoog was toch wel het maximale, maar hij kon zich natuurlijk vergissen. De ogen van de draak waren angstvallig lichtgevend. Yeren kon geen wapens ontdekken en gokte er maar op dat het geen vijanden waren. Het schip was een beetje gedraaid zodat hij nu de zijkant kon bezichtigen. Het gehele ding was perfect afgewerkt met schubben, al zaten her en der wel wat krassen. Hij gaf nogeens een mep op het apparaat en ineens begon het te kraken. “Schip in de vorm van een Rode Draak, kunt u mij horen?” Het bleef angstvallig stil.

Ondertussen was het schip aan de landing begonnen, een viertal prachtige poten kwamen uit het niets en een gigantische stofwolk belemmerde Yeren het zicht. Toen de stof weg was zag hij een loopplank naar buiten schuiven, hij besloot erheen te gaan. Hij ging door de deur en keek naar de rand van het veld. De bomen kwamen, hij haastte zich om te kijken of het schip juist geparkeerd stond. Dat was gelukkig het geval, hij ging in de buurt van de loopplank staan en wachtte tot er leven zou komen. Hopelijk ging dat geen eeuwen duren en misschien kon hij wel met hun mee, weg van deze verschrikkelijke plaats.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 24 mei 2007 14:04

Het went nooit denk ik. Dat landen. Zodra Xyrxix de landing had ingezet had Nina zo snel mogelijk een zitplek opgezocht en zichzelf, met wat moeite, vastgezet. Ze was bijna bij de stuurhut geweest voordat ze haar evenwicht begon te verliezen. Zodra ze daadwerkelijk op de grond stonden, stond ze op en liep naar de loopplank die was uitgeschoven. "Uch, uch, wat een stof."
Ze zag Xyrxix aankomen. "Xyrxix? Waar zijn we? Wat was dat schokken van daarstraks?" Ze stond nog in het schip. "Is het veilig denk je?" Ze wuifde met haar hand heen en weer om de stof uit haar gezicht te houden. "Verdomd.." Verbaasd zag ze haar hand net als eerder zijn samenstelling leek te verliezen. Snel hield ze op met bewegen en pakte met haar andere hand haar pols. Niets mee aan de hand. Word ik gek of zo? Zou het dan toch een hersenschudding zijn? Ze knipperde even met haar ogen. "Staat daar nou iemand?" Ze wees naar wat haar voorkwam als een vaag figuurtje in de stof. Langzaam daalde de stof neer om de Dragon.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2516
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 24 mei 2007 19:30

"Ho ho ho, wat een vragen allemaal" remde Xyrxix het geratel van Nina een beetje af. "Het probleem is dat ik niet weet waar we nu zijn, daarom heb ik een relatief rustige en afgelegen plek op deze planeet uitgekozen om uit te zoeken waar we precies zijn. De sterrenkaarten in de Red Dragon beschikken geen informatie over deze planeet, en de omringende sterrenstelsels zijn eveneens niet bekend." Inmiddels was de computer klaar met het analyseren van de lucht. "Nou er zijn geen gekke dingen gevonden, dus we kunnen naar buiten," zei Xirxix.

~ Agravaìn ~

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 25 mei 2007 18:52

"Geweldig! Een beetje frisse lucht zal me goed doen." Zonder te wachten liep Nina rustig de loopplank af. Ze hield met een half oog het figuurtje in de gaten dat ze eerder had zien staan, terwijl ze verder rond keek. Gut, het lijkt wel of er iets uit de grond komt?! Ze keek verbaasd rond. Wat ze zag leek helemaal niet op iets dat ze ooit had gezien. De vegitatie, voor zover aanwezig, had een vreemde kleur en vorm. Het figuurtje dat ze had zien staan nam vaste vorm aan. Er stond duidelijk iemand aan het eind van de loopplank te wachten. Ze veegde even een blonde lok haar uit haar gezicht en veegde wat los stof van haar kleding, een soepele, aansluitende, zwarte broek met een blauwe gloed, een lichtblauw shirt met halflange mouwen en een kort donkerblauw jasje. Haar nagels waren weer op lengte en gelakt en haar make-up zat zoals ze het wilde hebben. Voor dat vreemde voorval had ze zich tijdens haar douche voorgenomen weer wat beter voor haar uiterlijk te gaan zorgen. Ongeacht wat voor vreemde zaken er zouden gebeuren. Ze beet even op haar lip. Stom, ik heb helemaal niets meegenomen om me te verdedigen. Stel dat ie niet vriendelijk is? Wat dan? O, Nina, weer een lekkere blonde actie van je.

Dema
Kosmonaut
Berichten: 798
Lid geworden op: 05 mei 2004 19:39
Locatie: voorburg

Ongelezen bericht door Dema » 27 mei 2007 15:21

Ze waren geland. Een beetje onhandig (pun intended) liep ze samen met Randy naar de loopbrug. Ze ademde de frisse lucht diep in en het maakte haar hoofd iets helderder. Ze keek naar haar hand die vast aan Randy en toen naar Randy. Een lichte kriebel kietelde haar buik van binnen. Ze glimlachte en kneep toen zachtjes in zijn hand. Ze sleurde hem de loopbrug af en plofte in het gras.

Verderop zag ze een menselijk figuur staan. Ze zei er niets over maar hield hem wel in de gaten. Toen de figuur langzaam dichterbij kwam kon ze hem beter onderscheiden. 'Volgens mij wil hij iets zeggen,' merkte ze op toen hij dichtbij genoeg was om haar te horen.

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 27 mei 2007 19:48

Met een lichte deun was de loop plank op de grond terecht gekomen. Yeren bleef staan wachten tot er mensen naar buiten kwamen. In de loop der tijd had hij al de nodige vreemdelingen ontmoet en hij verbaasde zich dan ook niet over verschillende wezens. Langs de rand begonnen verschillende silhoutten zichtbaar te worden. Yeren, nieuwsgierig als altijd, kon niet wachten om ze te begroeten. Na een tijdje kwamen ze van het schip afgelopen. Agrwanend namen ze hem op, net als de omgeving, tsja hoe zouden ze hier ooit nog weg komen? Die bomen versperde alle toegangswegen tot het luchtruim. Nadat ze dichtbij genoeg waren boog Yeren licht. “Gegroet, mijn naam is Yeren. Jullie zijn zojuist geland op de planeet Xiit. Hier heerst de natuur en er zijn maar weinig bewoners. Een paar mijl die kant op,” Yeren wees naar links waar een pad lag. “ligt de enige stad.” Vanuit de verte hoorde hij een kar aankomen, Yeren schrok en dat bleek ook de goede reactie te zijn want zijn ex baas kwam eraan. “Ik zal je vermorzelen!” Yeren schrok en probeerde zich achter de vreemdelingen te verschuilen. “Die barbaar woont hier. Het is een slecht mens.” kon hij met een halve stem nog net zeggen.

nukkie
Avonturier
Berichten: 163
Lid geworden op: 22 aug 2005 17:02
Locatie: Meppen - Duitsland

Ongelezen bericht door nukkie » 30 mei 2007 10:01

De landing was niet echt comfortabel, en Randy was nog een beetje van slag van hetgeen eerder was gebeurd. Hij liep maar sukkelig achter Dema aan, vond hij zelf. Hij kon ook niet echt anders, want zijn hand was nog altijd vast aan de hare. Dema kneep zachtjes in zijn hand. Hij keek haar gelijk aan en keek in haar lieve ogen. Dat maakte een hoop goed. Een tel later werd hij door haar naar de grond getrokken en moest wel meegeven. Daar zat hij dan buiten in het gras naast haar. Hij streelde met zijn andere hand over haar hand. Ze was lief en aardig geweest voor hem en hij voelde heel veel voor haar, maar zo snel zo een vaste relatie te krijgen had hij niet verwacht. Hij had net een bloem geplukt en in haar haar gezet toen hij zag dat Nina naar buiten kwam.

Even later kwam iemand aangelopen en hij stelde zich voor als Yeren. Randy stond op en trok Dema mee. "Ik ben Randy en dit is Dema en dat is Nina" zei hij. Yeren vertelde dat we op de planeet Xiit waren en hij leek wel aardig en vriendelijk gesteld te zijn. Randy had geen moment het idee gehad dat ze in gevaar waren tot er een kar aankwam met iemand die schreeuwde. Yeren was duidelijk bang voor de persoon in de kar en verschuilde zich achter hen. Randy twijfelde geen moment en pakte zjn phaser tevoorschijn met zijn linkerhand, alleen was hij nu niet alleen en ging alles moeilijker. Hij kon zich niet vrij bewegen en Dema en de anderen kon hij niet in gevaar brengen. Hij hield de phaser uit het zicht toen de schreeuwende man dichterbij kwam.

Plaats reactie