RPG discussie: Maanleven

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

RPG discussie: Maanleven

Ongelezen bericht door Lasmes » 29 jun 2005 18:48

De Herbergier voor deze RPG is: Agravaìn

Goed, eens even zien...

Wat de bedoeling is. Een kleine karakteromschrijving van het personage dat je wilt spelen.
Heel simpel.

Naam
Ras
Bezittingen
Stukje levensverhaal
Uiterlijk
Bijzonderheden
Leeftijd
Beroep

Hier bij de RPG discussie zetten, ik kijk het na, zeg of het goed is en je mag meteen beginnen te schrijven.

Voorbeeld van mijn karakter

Naam:
(overleden) Ambora
(Lasmes)
Ras: mens / Weerwolf
Bezittingen: een nachtjapon dat ze nu aan heeft in de RPG

Stukje levensverhaal : Ambora is een weerwolf die is weggelopen van haar ras omdat ze het weerwolf leven haat. Volgens haar roedel heeft ze de juiste leeftijd om een weerwolfpartner te zoeken en kinderen te krijgen. Hierom is ze gevlucht. Ze weigert kinderen op de wereld te brengen zo lang ze de weerwolfvloek aan haar kroost kan doorgeven. (Wat zeker gebeurd als ze een weerwolfpartner kiest). Ze wil haar kinderen de pijn besparen, door erachter te komen hoe ze de weerwolfvloek die op haar rust kan breken. Ze hoort zo nu en dan een stem in haar hoofd (dit is de weerwolf).

Uiterlijk: Ambora heeft lang, rood haar. Is lang en smal. Loopt iets krom. en heeft groene ogen.

Bijzonderheden: Ze kan kleine stukjes van de weerwolf oproepen wanneer ze maar wil. Reuk zicht enz enz...
Ze is met volle maan erg gevaarlijk

Leeftijd: 20
Beroep: geenHoop Snel iets van jullie te horen

Gr. Lasmes


Naam:
Nûl (geen achternaam)
(grimreaper)

Ras: Ettin

Leeftijd: 38

Beroep: waker van het dorp

Bezittingen: 2 knuppels gemaakt uit boomstammen (en dat is te zien), 4 werpsperen op zijn rug gebonden (zonder ijzeren punt gewoon een scherp gemaakte houten punt) en een zak gouden munten (voor hem heeft het geen waarde maar hij weet dat andere daar anders over denken).

Stukje levensverhaal: De ouders van Nûl hadden hun hol dicht in de buurt van het dorp. Zijn ouders moesten niks van de personen in het dorp weten, behalve degene die zich in kleine getallen als hapje aandienden. Nûl aan de andere kant was erg geïnterreseerd in die vreemde wezens. Tien maanden na zijn geboorte, toen hij voor zichzelf kon zorgen, verlieten zijn ouders hem en nam hij de kans om naar het dorp te bekijken. Van tijd tot tijd bespioneerde hij het dorpsleven tot hij een keer besloot echt op het dorp af te stappen, hij was ondertussen 8 jaar. Wat hij niet wist was dat er op dat moment een bende Orcs het dorp wilde belagen. Degene die bekwaam genoeg waren van het dorp stonden in een linie tegenover de Orcs, maar het zag er niet zou goed uit. Nûl herrinerde zich de afgelopen tijd wel meer aanvallen op het dorp. Wat bij een normaal denkend al lang doorgedrongen zou zijn kwam nou pas bij hem door, hij had dé kans om zich te bewijzen. Hij stormde op de Orcs af, met zijn ene hand hield hij zijn twee knuppels beet met de andere gooide hij een werpspeer op de omdraaiende Orcs. De slag werd gewonnen en hij had het vertrouwen gewonnen. Na enkele maanden worstelen leerde hij langzaam de taal terwijl hij de verdediging van het dorpje verstevigde. Hij leeft op de dag van vandaag nog in zijn grot want niet iedereen in het dorp is blij met een Ettin maar dat kon Nûl weinig schelen, hij was blij met wat hij had.

Uiterlijk: plaatje

Bijzonderheden: Door zijn twee hoofden is hij erg alert op zijn omgeving, kan hij snel op dingen reageren, is hij beter bestand tegen geest-beinvloedende magie en kan hij perfect met twee wapens tegelijk vechten omdat elk hoofd een arm bestuurd. Nûl is niet zo goed in de gewone taal en kan dus soms moeilijk te verstaan zijn, zeker als hij met zichzelf praat. Dit komt dus omdat beide hoofden van de Ettin apart denken. Oh ja, Ettin's wassen zichzelf nooit en zijn dus vies en ze stinken behoorlijk

NB: Zijn linkerhoofd praat gewoon zijn rechterhoofd vet

Naam:
Alexia Felicia Silverstar (roepnaam is Felicia)
(Aisling)

Ras: half mens/ half elf
Bezittingen: pijl en boog, bundel kleren, paard genaamd Silvermoon, dolkje.
Stukje levensverhaal: Een van de familieleden van Felicia is aangevallen door de weerwolven en die is nu een weerwolf. Daarom is er een haat gekoesterd tegen weerwolven omdat die de lievelingstante van Felicia hebben aangevallen. Sindsdien probeert Felicia zich te wreken op de weerwolven om te voorkomen dat andere families dit noodlot treft.
Uiterlijk: Felicia heeft donkerblond lang haar, blauwe ogen, slank postuur en is ongeveer 1,75 lang.
Bijzonderheden: Felicia is zo te zien aan haar ras half mens/ half elf en heeft dus de spiedende ogen van een elf, maar de intuïtie van de mens.
Leeftijd: 65 (best jong voor een elf)
Beroep: werkt voor zichzelf, maar als anderen haar hulp nodig hebben dan staat ze voor hun klaar.

Maak kennis met:Naam:
Maven
(Viconia)

Ras:
Half-Elf

Leeftijd:
Vijfentwintig jaar oud (in mensenjaren)

Beroep:
Maven werkt in het circus van haar oom en tante. Zij is degene die de bezoekers moet vermaken met de geheimzinnige wereld van de vuurmagie. Al heeft ze niet op een zogenaamde magieschool gezeten, zul je niet snel iemand aantreffen die bekwamer is met dit soort magie dan Maven. Ze kan er werkelijk alles mee en wordt daarom ook door velen gezien als de parel van het circus. Haar opvliegende temperament kan er echter nog wel eens voor problemen zorgen, zeker als ze in een slechte bui is kan je beter het hele optreden aflassen.

Uiterlijke eigenschappen:
Half-Elfen staan over het algemeen bekend om hun mooie uiterlijk, Maven is hier geen uitzondering in. Ze heeft een mooi figuur, een knap gezicht en chocoladebruine ogen. De exotische kleding die ze draagt en de vreemde tekens die ze op haar gezicht heeft geschilderd, bezorgen haar het uiterlijk van iemand die uit een ver oosters land komt. Om er voor te zorgen dat haar lange gevlochten haren niet constant voor haar ogen vallen, draagt ze een donkergroene bandana.

Karakteristieke eigenschappen :
Omdat ze tijdens de uitvoering van haar beroep wel moet, heeft Maven het haarzelf moeten aanleren om in ieder geval tijdens haar werkuren een vriendelijk gezicht op te zetten en beleefd te doen tegen iedereen. Men moet echter oppassen, want onder dat lieve gezichtje schuilt namelijk een nogal opvliegende jongevrouw met het karakter van een pitbull. Ze kan heel slecht tegen kritiek, accepteert van niemand een grote mond en heeft een onzettende grote hekel aan mannen.

Achtergrond:
In haar jeugd is Maven seksueel misbruikt door haar vader. Haar moeder (een elf) heeft ze nooit gekend, dus ze had niemand om op terug te vallen die haar kon helpen. Jarenlang werd ze geestelijk en lichamelijk helemaal kapot gemaakt door de man die haar verwekt had. Toen ze twaalf werd - net toen haar magische krachten zich begonnen te ontwikkelen – werd ze door haar vader voor de zoveelste keer naar zijn ‘werkkamer’ meegesleurd voor een pleziertje. Dat was ook gelijk de laatste keer dat hij zijn dochter zag. Voordat hij ook maar de kans kreeg om haar met een vinger aan te raken, knakte er iets bij Maven. Met tranen in haar ogen liet ze door middel van haar nog niet ontwikkelde vuurmagie haar vader in vlammen opgaan, totdat er niets meer van hem over was dan een hoopje as. Omdat ze nog te jong was om veroordeeld te worden, kregen haar oom en tante – die een circus hadden – de verantwoordelijkheid om voor haar te zorgen. Haar tante leerde haar om met haar krachten om te gaan en op een gegeven moment mocht ze van haar oom ook in het circus optreden als magiër zijnde.

bijzonderheden:
Door de gebeurtenissen met betrekking tot haar vader, heeft Maven een ontzettende haat gekweekt jegens mannen. Ze kan ze werkelijk niet uitstaan. Als een van hen ook maar iets zegt wat haar niet aanstaat, gebeurt het nog wel eens dat ze uit de slof schiet.

Naam:
Robin Stilvoet
(Agravain)

Ras:
mens

Leeftijd:
36

Beroep:
Pelsjager, woudloper.

Bezittingen:
Pijl en boog, losse pijlpunten, jagers mes, waterzak, knapzak met trekkersbenodigdheden zoals: een stuk touw, vishaakjes, zakje zout, zakjes gedroogde kruiden, enkele strengen gedroogd vlees, zakje meel, mesje, vuurstenen, wat tondel, pakje vet (om laarzen in te vetten en voor een lamp), vetlamp en enkele lonten.
Kleren: bruine gevlekte mantel, bruine kleren. Reserve set kleren en mantel, dit lichtgrijs om voorbereid te zijn op sneeuw. Comfortabele laarzen.

Uiterlijke eigenschappen:
Robin is een lange, slanke, pezige man. Hij heeft halflang zwart haar, in een staart bijeen gebonden. Heeft felblauwe ogen en verder weinig bijzondere uiterlijke kenmerken. Op zijn lichaam zitten diverse littekens van aanvaringen met wilde beesten in het woud. Zijn gezicht is op een klein litteken, net naast zijn oog, ongeschonden gebleven. Zijn kleding is afhankelijk van het jaargetijde van verschillende kleuren, zodanig dat hij niet opvalt in het woud.

Karakteristieke eigenschappen:
Als jager kan hij uitstekend overweg met zijn pijl en boog, en zijn lange jagersmes. Hij trekt vaker door het woud dan dat hij thuis is, zodat hij zich uitstekend weet te redden in het veld. Zwaardvechten kan hij niet. Hij bezit ook geen zwaard. Verder is hij een expert in overleven (voedsel zoeken, snel eenvoudige onderkomens bouwen etc). Ook kan hij goed strikken zetten en spoorzoeken. Hij is een zeer geduldige man, die problemen liever uit de weg gaat dan dat hij ze opzoekt.

Achtergrond:
Robin is opgegroeid in een eenvoudig huisje op enkele uren lopen van Zwartwold, het huis is op een open plek in het woud gelegen.
Zijn vader was een pelsjager, zijn moeder verzorgde het huishouden en de moestuin bij het huis. Robin heeft een redelijk gewone jeugd gehad. Omdat hij nooit veel speelkamaraadjes heeft gehad is hij een stille man van weinig woorden geworden. Hij heeft het jagersvak van zijn vader geleerd en door noodzaak ook de huishoudelijke taken van zijn moeder. Zijn ouders zijn inmiddels door ouderdom overleden en zijn begraven aan de rand van de open plek. Omdat Robin nooit een vrouw heeft ontmoet woont hij nu alleen in het huis. Regelmatig gaat hij naar Zwartwold om de huiden te verkopen en wat benodigdheden, die hij niet uit het woud of de moestuin kan halen, in te slaan.

Bijzonderheden:
Tijdens zijn laatste trektocht heeft hij Ambora gevonden, in een diepe slaap, vlak bij Zwartwold. Omdat hij haar niet wakker kon krijgen, dacht hij dat ze misschien iets mankeerde en heeft hij haar meegenomen naar de Herberg.

Naam:
Sirun ( achternaam onbekend)
(Faldor)

Ras: Mens/Druide

Bezittingen: Gitaar op zijn rug en een dolk aan zijn riem.

Levensverhaal: Sirun is geboren in een oud woud aan de grens van Numra, en is geboren als oude ziel. Tussen de bomen voelde hij zich altijd thuis alleen met zijn ouders had hij vaak problemen. Hij wilde niet luisteren en was altijd liever op zichzelf. Sirun kon zich op jonge leeftijd al redden en was zijn leeftijdsgenoten al ver vooruit. Op negenjarige leeftijd is hij weggelopen van huis en verschanste zich vaak in de bomen. Alles wat mooi is bewonderd hij en hij heeft respect voor de natuur en al zijn wezens. In die tijd zorgte hij voor zichzelf en at wat de natuur hem te bieden had. Zijn ouders hebben hem al die tijd gezocht en na twee jaar vonden ze hem slapend in een boom een paar dorpen verderop. Zijn ouders hebben hem meegenomen naar huis waar een zware straf hem opwachte. Omdat Sirun zo van zijn vrijheid hield besloten ze deze af te pakken. Ze sloten hem een jaar op in de kelder en gaven hem alleen maar brood en water, liefde kwam niet aan de orde. Sirun raakte dat jaar in contact met zijn oude ziel die hem hielp de duisternis te overwinnen en zo rustig te worden. Na een jaar geen daglicht te hebben gezien raakte Sirun gewend aan de leegte en eenzaamheid en begon zichzelf iets beter te begrijpen. Zijn liefde voor de duisternis is ook zijn haat, Sirun kan neigen tot kwaad maar kiest toch altijd voor het goede.
Na dat jaar ontsnapte hij op 12 jarige leeftijd. Hij trok door het land rond en met de jaren leerde hij gitaar spelen en leerde oude geheimen van de ziel binnenin hem. Weinig is bekend over de jaren dat hij rondtrok omdat hij nooit op een plaats bleef, maar verhalen gaan de ronde dat hij een bezitter is van vreemde krachten die door zijn aderen vloeien. Niemand heeft deze krachten ooit gezien, maar bij kwaad roept hij ze op, bij angst en medelijden. Zwartwold is de plaats waar hij zich nu bevind en hij hoopt hier zijn geluk te vinden.

Beroep: Troubadour/Zwerver

Uiterlijk: Klein postuur ongeveer 1.78 lang, half lang grijs haar. donker grijze kleren met scheuren die door de jaren heen zijn gemaakt, scherpe groene ogen en zwarte laarsen, en een riem met een gesp in de vorm van een eik. Zijn gezicht is zowel oud als jong en veranderd in leeftijd als hij zijn krachten aanroept.

Leeftijd: 47

Achtergrond : Door zijn mislukkingen in het leven is Sirun een verbitterde man, constant in strijd met zichzelf, maar wordt gelukkig van blijde mensen en de natuur.
Zijn vader is niet bekend maar men zegt dat het een van de druides was die door de bossen van Numra spookte. Zijn vader was hard en kil en toonde nooit enige liefde. Zijn moeder heette Solchia en kwam uit Turwas ( dorp in de buurt van het Numra woud) na de ontsnapping van Sirun was zij spoorloos verdwenen en het gerucht gaat in het dorp dat de druide haar geofferd heeft. Sirun is hiervan niet op de hoogte omdat hij ver van deze plek is. Sirun is nu vijfendertig jaar aan het dwalen op zoek naar zichzelf en antwoorden die de oude meesters ( die hij tegenkwam tijdens zijn tocht) hem niet konden vertellen. Sirun voelt zich het beste in de natuur waar hij zich jaren heeft schuil gehouden. Hij is gezegend met een scherpe neus voor gevaar en de oude krachten die hij bezit waarschuwen hem altijd.

Bijzonderheden De oude ziel van Sirun beschermt hem en fluistert zacht in zijn hart, hij is onsterfelijk mits hij goed doet, heeft Sirun kwaad in zijn zin dan is hij makkelijk te doden. De oude ziel beschermt geen kwaad en verdwijnt als haat de overhand krijgt. Tot nu toe is niemand bekend met zijn krachten en ook is de lust naar het kwaad nog niet groot genoeg dat hij daar naar verlangt.

Naam:
Cetrarion Cudánol
(Beriador)

Ras: Mens

Bezittingen: Een lang zwaard, pijl en boog, een bruine broek, een cape en een wit overhemd. Verder heeft hij schoenen van leer en wat drankjes (voornamelijk healingpotions en strenghtpotions). Wat eten en wat muntstukken.

Stukje levensverhaal: Hij komt uit een klein dorpje op het platteland, sind zijn 12e tot ongeveer zijn 22e was hij in de leer bij een tovenaar, daardoor kent hij aardig wat magische krachten. Na zijn 22e is hij rond gaan zwerven, het avontuur opzoeken, zodoende heeft hij leren zwaardvechten en boogschieten. Hij heeft dan ook al aardig wat achter de rug. Hij is zeer op zichzelf en vertrouwd mensen niet zo snel. Hij is ook goed in verstoppen en heeft een zeer uitmuntend gehoor...

Uiterlijk: Cetrarion heeft donker krullend haar tot ongeveer aan zijn nek en blauwe ogen, hij is redelijk lang, 1.85 m en zeer behendig en hoort zeer goed.

Bijzonderheden: Hij heeft veel verschillende kwaliteiten en met zijn toverkracht in combinatie met zijn wapens weet je niet vaak wat hij van plan is.

Leeftijd: 29

Beroep: Avonturier

Naam:
Daeera Dragonda
(Witch)

Ras: Dragonese (Mensenras)
Leeftijd: 30
Bezittingen: Magisch harnas dat ze naar believen kan oproepen, 2 lange gebogen dolken, een tweesnijdend zwaard, lange zwarte mantel met kap, buidel met edelstenen (sommige gezet in ringen of hangers) en muntgeld.
Uiterlijk: Lange slanke vrouw met een zeer lichte huidskleur en lange zwarte haren die ze in vele dikke vlechten op haar rug draagt.
Eventueel beroep: Wat de situatie op dat moment van haar verlangt : Ze is een zwarte Paladijn en als zodanig vervult ze enkele beroepsomschrijvingen (Priesteres, krijgster, magier)
Andere relevante zaken: Daeera is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar als ze je eenmaal een belofte gedaan heeft voelt ze zich verplicht om er zich aan te houden. Het verwerven van macht (Magische Macht dan wel te verstaan) is haar grootste drijfveer, maar als dit toevallig samenvalt met het vermoorden of offeren van personen zal ze er zeker geen nee tegen zeggen. Daeera dient inde orde der Zwarte Paladijnen sinds ze als meisje van 8 ontvoerd is door slavenhalers, ze weet dan ook niet beter of het verwerven van macht en volgen van orders van de ordeleider is het grootste goed. Ze is door haar overtuiging in haar opleiding en haar kunnen (dat op veel gebieden erg aanzienlijk is, vnl in de strijd en op magisch gebied) erg arrogant ten opzichte van anderen geworden. Haar gevoelens zal ze altijd bedekken onder een laag arrogantie en ijskoude stilte. Alleen haar mede paladijnen oftewel wapenbroeders (alle paladijnen buiten haar zijn mannelijk) zal ze haar ware gevoelens tonen.


Edit Agravaìn: toewijzing aan herbergier
Laatst gewijzigd door Lasmes op 12 apr 2006 16:03, 14 keer totaal gewijzigd.

Viconia
Kosmonaut
Berichten: 926
Lid geworden op: 17 okt 2004 13:40
Locatie: Brussel (BE)

Ongelezen bericht door Viconia » 29 jun 2005 18:58

Ik kan er wel omheen gaan lopen draaien, maar ik heb eigenlijk maar een ding te zeggen:

Leuk, ik wil wel meespelen. :)

Vanavond of morgen zal er een karakter verschijnen, als ik tenminste mag meedoen.

Groetjes,
Viconia

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 29 jun 2005 20:36

komen nog een paar nieuwe bij de karakterbeschrijvingen bij:

Leeftijd:
Beroep:

Grimreaper
Eeuwentemmer
Berichten: 2475
Lid geworden op: 06 sep 2004 18:33
Locatie: Zevenbergen
Contacteer:

Ongelezen bericht door Grimreaper » 29 jun 2005 21:38

Naam: Nûl (geen achternaam)

Ras: Ettin

Leeftijd: 38

Beroep: waker van het dorp

Bezittingen: 2 knuppels gemaakt uit boomstammen (en dat is te zien), 4 werpsperen op zijn rug gebonden (zonder ijzeren punt gewoon een scherp gemaakte houten punt) en een zak gouden munten (voor hem heeft het geen waarde maar hij weet dat andere daar anders over denken).

Stukje levensverhaal: De ouders van Nûl hadden hun hol dicht in de buurt van het dorp. Zijn ouders moesten niks van de personen in het dorp weten, behalve degene die zich in kleine getallen als hapje aandienden. Nûl aan de andere kant was erg geïnterreseerd in die vreemde wezens. Tien maanden na zijn geboorte, toen hij voor zichzelf kon zorgen, verlieten zijn ouders hem en nam hij de kans om naar het dorp te bekijken. Van tijd tot tijd bespioneerde hij het dorpsleven tot hij een keer besloot echt op het dorp af te stappen, hij was ondertussen 8 jaar. Wat hij niet wist was dat er op dat moment een bende Orcs het dorp wilde belagen. Degene die bekwaam genoeg waren van het dorp stonden in een linie tegenover de Orcs, maar het zag er niet zou goed uit. Nûl herrinerde zich de afgelopen tijd wel meer aanvallen op het dorp. Wat bij een normaal denkend al lang doorgedrongen zou zijn kwam nou pas bij hem door, hij had dé kans om zich te bewijzen. Hij stormde op de Orcs af, met zijn ene hand hield hij zijn twee knuppels beet met de andere gooide hij een werpspeer op de omdraaiende Orcs. De slag werd gewonnen en hij had het vertrouwen gewonnen. Na enkele maanden worstelen leerde hij langzaam de taal terwijl hij de verdediging van het dorpje verstevigde. Hij leeft op de dag van vandaag nog in zijn grot want niet iedereen in het dorp is blij met een Ettin maar dat kon Nûl weinig schelen, hij was blij met wat hij had.

Uiterlijk: plaatje

Bijzonderheden: Door zijn twee hoofden is hij erg alert op zijn omgeving, kan hij snel op dingen reageren, is hij beter bestand tegen geest-beinvloedende magie en kan hij perfect met twee wapens tegelijk vechten omdat elk hoofd een arm bestuurd. Nûl is niet zo goed in de gewone taal en kan dus soms moeilijk te verstaan zijn, zeker als hij met zichzelf praat. Dit komt dus omdat beide hoofden van de Ettin apart denken. Oh ja, Ettin's wassen zichzelf nooit en zijn dus vies en ze stinken behoorlijk :D

NB: Zijn linkerhoofd praat gewoon zijn rechterhoofd vet

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 29 jun 2005 21:52

Ja, leuk karakter...

Grim, je mag als ettin gaan rondlopen.
Maak er maar iets leuks van, maar jou kenende lukt dat wel :D

Groetjes,

Lasmes.

Aisling
Ontdekkingsreiziger
Berichten: 231
Lid geworden op: 29 dec 2004 22:08
Contacteer:

Ongelezen bericht door Aisling » 30 jun 2005 11:07

Naam: Alexia Felicia Silverstar (roepnaam is Felicia)
Ras: half mens/ half elf
Bezittingen: pijl en boog, bundel kleren, paard genaamd Silvermoon, dolkje.
Stukje levensverhaal: Een van de familieleden van Felicia is aangevallen door de weerwolven en die is nu een weerwolf. Daarom is er een haat gekoesterd tegen weerwolven omdat die de lievelingstante van Felicia hebben aangevallen. Sindsdien probeert Felicia zich te wreken op de weerwolven om te voorkomen dat andere families dit noodlot treft.
Uiterlijk: Felicia heeft donkerblond lang haar, blauwe ogen, slank postuur en is ongeveer 1,75 lang.
Bijzonderheden: Felicia is zo te zien aan haar ras half mens/ half elf en heeft dus de spiedende ogen van een elf, maar de intuïtie van de mens.
Leeftijd: 65 (best jong voor een elf)
Beroep: werkt voor zichzelf, maar als anderen haar hulp nodig hebben dan staat ze voor hun klaar.

Hopelijk kun je hier iets mee? Verder lijkt het me wel een leuke RPG!

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 30 jun 2005 11:25

Ik had al op een weerwolvenjager gerekend.
Leuk :)

Je mag gaan beginnen met schrijven. Als je belooft me niet meteen neer te schieten :P

Groetjes,

Lasmes

Viconia
Kosmonaut
Berichten: 926
Lid geworden op: 17 okt 2004 13:40
Locatie: Brussel (BE)

Ongelezen bericht door Viconia » 30 jun 2005 19:19

Maak kennis met:

Afbeelding

Naam:
Maven

Ras:
Half-Elf

Leeftijd:
Vijfentwintig jaar oud (in mensenjaren)

Beroep:
Maven werkt in het circus van haar oom en tante. Zij is degene die de bezoekers moet vermaken met de geheimzinnige wereld van de vuurmagie. Al heeft ze niet op een zogenaamde magieschool gezeten, zul je niet snel iemand aantreffen die bekwamer is met dit soort magie dan Maven. Ze kan er werkelijk alles mee en wordt daarom ook door velen gezien als de parel van het circus. Haar opvliegende temperament kan er echter nog wel eens voor problemen zorgen, zeker als ze in een slechte bui is kan je beter het hele optreden aflassen.

Uiterlijke eigenschappen:
Half-Elfen staan over het algemeen bekend om hun mooie uiterlijk, Maven is hier geen uitzondering in. Ze heeft een mooi figuur, een knap gezicht en chocoladebruine ogen. De exotische kleding die ze draagt en de vreemde tekens die ze op haar gezicht heeft geschilderd, bezorgen haar het uiterlijk van iemand die uit een ver oosters land komt. Om er voor te zorgen dat haar lange gevlochten haren niet constant voor haar ogen vallen, draagt ze een donkergroene bandana.

Karakteristieke eigenschappen :
Omdat ze tijdens de uitvoering van haar beroep wel moet, heeft Maven het haarzelf moeten aanleren om in ieder geval tijdens haar werkuren een vriendelijk gezicht op te zetten en beleefd te doen tegen iedereen. Men moet echter oppassen, want onder dat lieve gezichtje schuilt namelijk een nogal opvliegende jongevrouw met het karakter van een pitbull. Ze kan heel slecht tegen kritiek, accepteert van niemand een grote mond en heeft een onzettende grote hekel aan mannen.

Achtergrond:
In haar jeugd is Maven seksueel misbruikt door haar vader. Haar moeder (een elf) heeft ze nooit gekend, dus ze had niemand om op terug te vallen die haar kon helpen. Jarenlang werd ze geestelijk en lichamelijk helemaal kapot gemaakt door de man die haar verwekt had. Toen ze twaalf werd - net toen haar magische krachten zich begonnen te ontwikkelen – werd ze door haar vader voor de zoveelste keer naar zijn ‘werkkamer’ meegesleurd voor een pleziertje. Dat was ook gelijk de laatste keer dat hij zijn dochter zag. Voordat hij ook maar de kans kreeg om haar met een vinger aan te raken, knakte er iets bij Maven. Met tranen in haar ogen liet ze door middel van haar nog niet ontwikkelde vuurmagie haar vader in vlammen opgaan, totdat er niets meer van hem over was dan een hoopje as. Omdat ze nog te jong was om veroordeeld te worden, kregen haar oom en tante – die een circus hadden – de verantwoordelijkheid om voor haar te zorgen. Haar tante leerde haar om met haar krachten om te gaan en op een gegeven moment mocht ze van haar oom ook in het circus optreden als magiër zijnde.

bijzonderheden:
Door de gebeurtenissen met betrekking tot haar vader, heeft Maven een ontzettende haat gekweekt jegens mannen. Ze kan ze werkelijk niet uitstaan. Als een van hen ook maar iets zegt wat haar niet aanstaat, gebeurt het nog wel eens dat ze uit de slof schiet.

Alles in orde?

Groetjes,
Viconia
Laatst gewijzigd door Viconia op 30 jun 2005 22:34, 4 keer totaal gewijzigd.

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 30 jun 2005 22:10

je hebt het karakter mooi uitegewerkt, creatiever als mij bezig geweest :P

Ondanks grims gemopper, mag je van mij gewoon meedoen :)

Grim: maar daardoor is het gehalte spellingsfouten ook terug gedrongen :D

Lasmes: ja (grim: kijk geen hoofdletter :P ) zo weten we het wel weer :(

Hoe dan ook je zit er in

Begin maar met schrijven en gooi even een vuurtje naar grim.

Viconia
Kosmonaut
Berichten: 926
Lid geworden op: 17 okt 2004 13:40
Locatie: Brussel (BE)

Ongelezen bericht door Viconia » 30 jun 2005 22:36

Bij mij zaten er ook nog behoorlijk wat slordigheidsfoutjes in hoor, die ik inmiddels al wel weer vakkundig verwijderd hebt. :P
Anyway, ik zal morgen maar eens een post plaatsen!

Edit: Is het trouwens dag of nacht aan het begin van de rpg?

Groetjes,
Viconia

Grimreaper
Eeuwentemmer
Berichten: 2475
Lid geworden op: 06 sep 2004 18:33
Locatie: Zevenbergen
Contacteer:

Ongelezen bericht door Grimreaper » 01 jul 2005 21:12

Het is een winterochtend. Lasmes's persoontje is net wakker geworden na een nacht.

(Dit is trouwens namens Lasmes)

Grim: Waarom altijd die half-elfen? :P

Viconia
Kosmonaut
Berichten: 926
Lid geworden op: 17 okt 2004 13:40
Locatie: Brussel (BE)

Ongelezen bericht door Viconia » 02 jul 2005 00:13

Grim: Waarom altijd die half-elfen?
*zucht*

Waarom Half-Elfen?

*Viconia schudt zijn hoofd*

Moet ik je dat nog echt gaan uitleggen ook!? :P

Efin, ik weet wat ik wilde weten. Morgen zal ik dan eindelijk eens een post in elkaar kunnen flansen.

Groetjes,
Viconia
Laatst gewijzigd door Viconia op 03 jul 2005 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2514
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 03 jul 2005 14:08

Naam:
Robin Stilvoet

Ras:
mens

Leeftijd:
36

Beroep:
Pelsjager, woudloper.

Bezittingen:
Pijl en boog, losse pijlpunten, jagers mes, waterzak, knapzak met trekkersbenodigdheden zoals: een stuk touw, vishaakjes, zakje zout, zakjes gedroogde kruiden, enkele strengen gedroogd vlees, zakje meel, mesje, vuurstenen, wat tondel, pakje vet (om laarzen in te vetten en voor een lamp), vetlamp en enkele lonten.
Kleren: bruine gevlekte mantel, bruine kleren. Reserve set kleren en mantel, dit lichtgrijs om voorbereid te zijn op sneeuw. Comfortabele laarzen.

Uiterlijke eigenschappen:
Robin is een lange, slanke, pezige man. Hij heeft halflang zwart haar, in een staart bijeen gebonden. Heeft felblauwe ogen en verder weinig bijzondere uiterlijke kenmerken. Op zijn lichaam zitten diverse littekens van aanvaringen met wilde beesten in het woud. Zijn gezicht is op een klein litteken, net naast zijn oog, ongeschonden gebleven. Zijn kleding is afhankelijk van het jaargetijde van verschillende kleuren, zodanig dat hij niet opvalt in het woud.

Karakteristieke eigenschappen:
Als jager kan hij uitstekend overweg met zijn pijl en boog, en zijn lange jagersmes. Hij trekt vaker door het woud dan dat hij thuis is, zodat hij zich uitstekend weet te redden in het veld. Zwaardvechten kan hij niet. Hij bezit ook geen zwaard. Verder is hij een expert in overleven (voedsel zoeken, snel eenvoudige onderkomens bouwen etc). Ook kan hij goed strikken zetten en spoorzoeken. Hij is een zeer geduldige man, die problemen liever uit de weg gaat dan dat hij ze opzoekt.

Achtergrond:
Robin is opgegroeid in een eenvoudig huisje op enkele uren lopen van Zwartwold, het huis is op een open plek in het woud gelegen.
Zijn vader was een pelsjager, zijn moeder verzorgde het huishouden en de moestuin bij het huis. Robin heeft een redelijk gewone jeugd gehad. Omdat hij nooit veel speelkamaraadjes heeft gehad is hij een stille man van weinig woorden geworden. Hij heeft het jagersvak van zijn vader geleerd en door noodzaak ook de huishoudelijke taken van zijn moeder. Zijn ouders zijn inmiddels door ouderdom overleden en zijn begraven aan de rand van de open plek. Omdat Robin nooit een vrouw heeft ontmoet woont hij nu alleen in het huis. Regelmatig gaat hij naar Zwartwold om de huiden te verkopen en wat benodigdheden, die hij niet uit het woud of de moestuin kan halen, in te slaan.

Bijzonderheden:
Tijdens zijn laatste trektocht heeft hij Ambora gevonden, in een diepe slaap, vlak bij Zwartwold. Omdat hij haar niet wakker kon krijgen, dacht hij dat ze misschien iets mankeerde en heeft hij haar meegenomen naar de Herberg.

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 03 jul 2005 14:31

Goed oke, prima karakter.
Jij hebt Ambora gevonden? Is ook prima, maar heb jij haar dan ook de kleding gegeven die ze nu aanheeft? (even als geheugensteuntje voor bij het schrijven)

Verder mag je van mijn beginnen :)

Agravain
Beheerder
Berichten: 2514
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 03 jul 2005 17:31

@Lasmes: Als je andere ideeen had over het opduiken in de herberg dan moet je het maar zeggen hoor.
Over die kleren, ik heb je in mijn mantel gewikkeld naar binnen gebracht waarna de herbergiersvrouw je van wat kleding heeft voorzien ofzo.

~ Agravaìn ~

Gesloten