De Barudas burcht II: Donkere tijden

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5588
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

De Barudas burcht II: Donkere tijden

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 08 aug 2007 23:54

De Barudas Burcht deel I

De Barudas kraakte aan alle kanten en sommige zouden zelfs kunnen beweren dat deze af en toe gehuil hoorde. De magie had de Burcht een leven gegeven. Nog goed, nog kwaad. Het was. Het probleem lag hem erin dat er een kwade macht misbruik wilde maken van de magie. Het wilde gebruiken om de eigen zwarte magie te versterken. Een kleine groep van dappere zielen was de Burcht binnen gestapt met als doel de kwade macht tegen te gaan. Het leven van de Burcht had hier echter niet bij geholpen en nu was de kwade kracht dusdanig gegroeid dat deze de Barudas Burcht overnam.

De grond rondom de Burcht leek te verdrogen. Gras en planten krompen in elkaar en de grond begon te brokkelen. Een rode gloed kwam onder de grond vandaan. Er vormde zich langzaam maar zeker een cirkel rondom de vloering van de Barudas. De zwarte slierten hielden de Burcht, al trillend, op zijn plek. Tot het gat groot genoeg was en de aarde onder de Burcht vertrokken was. Donkere wezens vlogen uit het gat omhoog en scheerde langs de Burcht heen. En toen zakte de Burcht naar beneden. Toen deze geheel door het gat neer gedaald was trok het gat weer dicht met aarde. Het gras en de planten waren het enige dat weg bleef en duidelijk zichtbaar liet waar de Burcht gestaan had.

Xa wankelde onder het geweld tot de Burcht tot stilstand kwam. Hij keer door de ramen naar buiten. Een rode gloed verlichte de ruimte en gevleugelde wezens vlogen verderop aan de horizon. Er klonk een grote klap en de wand naast één van de ramen schokte. Gekrabbel was te horen en toen stak een grote donkere groene kop met fel gele ogen voor het raam op.

Lasmes
Kosmonaut
Berichten: 717
Lid geworden op: 12 nov 2004 00:28
Locatie: Rosmalen

Ongelezen bericht door Lasmes » 14 aug 2007 21:15

Slissels stond op zijn achterpoten, om tegen de schilderijmensen waarvoor gewaardschuwd werd in verdediging te gaan, toen de burcht onder zijn voeten vandaan schoot. Voor een moment leek het even dat zijn voeten los kwamen van de vloer, maar het volgende moment viel hij met een grote smak voorover. Stuntelig krabbelde hij overeind en krabte achter zijn denkbeeldige oren. "Dit vreemd zijn..." Mompelde hij. "heel vreemd."
Toen vielen de duistere gedaantes hem op. Met een kreet verstopte hij zichzelf achter de dame met de bijl.

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 17 aug 2007 23:06

Toen op een avond alles anders werd, toen alles duisterder werd dan dat het al was, was ik voorgoed opgesloten hierbinnen. Vanaf nu laat ik wat geweest is achter me, een nieuw begin zal het worden. Of toch niet? Kraste ze op de muur. Ja, het vertrek was duisterder geworden en er was nog iets. Een klein dingetje waar andere mensen op leken te staan. Naast hen stond een pijltje, zo een van “Kom die kant op.” Ze stapte, geluidloos als altijd, de gang in achter de pijl aan. Hier was ze nog nooit geweest, en zoals altijd was ze zeer op haar hoede. Haar hand hing om haar zwaard zodat ze het bij de eerste en beste gelegenheid snel genoeg kon trekken. De pijl werd steeds duidelijker tot hij tenslotte een deur aanwees. Na vijf keer knipperen was het ding verdwenen en moest ze zelf maar uitzoeken wat er was. Voorzichtig opende ze de deur en begon ze te zweven, er zat wat achter die deur voelde ze. Met een ruk trok ze haar zwaard en toen vloog de deur in duizenden splinters uiteen. In een tel van verwarring hingen ze als door een duivelse kracht stil in de lucht, waarna ze vanaf onderaan op begonnen te lossen. En Myrthe stond recht achter de deur, haar krullende haar waaide half op en haar ogen waren als van een duivel. Haar zwaard was paraat om de ergste vijand te doden. Nog maar een paar tellen nu, dan zou ze weten wat er achter de deur was.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 18 aug 2007 11:28

Geconcentreerd stond Talima op de deur te letten, toen de burcht tot leven kwam. Een donkere schittering gleed langs Talima's ogen en ze begon te lachen terwijl de burcht schudde. Toen het schudden ophield was ook Talima stil. Ze zag een beetje bleek en knipperde met haar ogen. "Wat?! Wa.." Nog voor ze was uitgesproken sprong Slissels tussen haar en de deur. Ze draaide om en volgde zijn blik naar een raam waar gele ogen naar binnen staarde. Haar mond ging open om iets te zeggen, maar er kwam geen geluid uit. Ze draaide zich om en hield de bijl klaar om mee uit te halen. De deur achter zich vergeten door het wezen voor het raam. Inwendig was er een tweestijd gaande, haar handpalmen begonnen te tintelen en ze deed haar best om de drang te weerstaan.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2513
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 22 aug 2007 19:55

Terwijl de deur kraakte schoot er een steek van honger door Zain. Het werd bloedrood voor zijn ogen, hij sloot zijn ogen en opende ze weer. Het licht bleef een rode gloed houden. Hij keek om zich heen en staarde in een geel oog. Langzaam brokkelde de rede af. Het enige wat overbleef was de honger. Geen gewone honger, maar een behoefte aan bloed.

Met een ferme ruk trok hij de kap van zijn mantel weer verder naar voren, zodat zijn gezicht in de schaduwen werd gehuld. Hij richtte zijn blik weer op de deur, zijn lippen in een woeste snauw omhoog gekruld. Met een hand op zijn zwaard rustend stapte hij langzaam richting de deur.

~ Agravaìn ~

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 26 aug 2007 22:40

De grauwe tekeningen van de vloer en de muur gaven een schril contrast met de ronde balken die het dak min of meer vast hielden. Ze zagen er niet al te best meer uit, sterker nog je kon er bijna doorheen kijken. Waarschijnlijk hebben ze niet meer het eeuwige leven. De temperatuur in de kamer was een stuk hoger als die van de gang waar Myrthe zojuist uit kwam. Dit gaf als gevolg dat er een mystieke sfeer uit de deur kwam. Myrthe leek een zwarte vlek in dit geheel. Langzaam drong de man met de kap tot haar door, hij leek niet bepaald vriendelijk. Ze klemde haar hand nog verder om haar zwaard, wachtend op wat komen zou. Ze was op het verschrikkelijkste voorbereid en niet te beroerd om te sterven. Tenslotte zat ze al zo lang in deze vervloekte burcht...

Ondertussen was de groene kop aan de andere kant van de kamer voor het raam verdwenen. Twee seconden later, met een ferme dreun knalde la het glaswerk uit de ramen en kropen er allerlei slangen via de kozijnen naar binnen. Waarna het groene monster zich erdoor drukte, wat de ramen nog verder stuk maakte dan dat ze al waren.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 09 sep 2007 16:03

Zain kwam richting deur gelopen. "Zain?" sprak Talima zachtjes. Er hing een vreemde sfeer om hem heen. Iets dat ze nog niet eerder had gevoeld, en het beangstigde haar. Toch leek hij langs haar en Slissels heen te kijken. Ze wierp snel een blik over haar schouder en zag een ombekende staan met een zwaard in de hand. Ze wilde omdraaien, maar er klonk een enorme dreun en het geluid van brekend glas. Met een schok draaide ze haar hoofd weer terug en zag hoe slangen naar binnen kwamen en het hoofd dat ze eerder voor het raam had gezien zichzelf door het raam, of wat er van over was, naar binnen werkte. "Zain! Pas op, slangen! Achter je!" Met een paar passen schoot ze naar voor en haalde met Reidin's bijl uit naar de slangen die op Zain afkwamen. "Slissels! Achter je staat een onbekende! Vriend of vijand?"

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5588
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 17 okt 2007 12:16

Xaviero voelde dat ze op een zeer slechte plek waren beland, maar ze hadden de ruimte niet verlaten. Wat is er gebeurd? Heeft de kwade kracht de overhand gekregen in een explosie van geweld? Hij keek om zich heen en probeerde zijn krachten te gebruiken om een blik te richten achter de muren. Glas kraakte en knalde uit elkaar en Xa richtte zijn blik op de plek waar het geluid weg kwam. Zowel met zijn menselijke blik als zijn magische blik keek hij uit het raam. Dit kan niet waar zijn. Een gevoel van angst bekroop Xaviero toen hij realiseerde dat dit wel het geval was.

"Mensen, de burcht is gevaarlijker gebied geworden dan ik gehoopt had." Zijn stemgeluid ging echter ten onder door het gesis van slangen die door het raam heen kwamen en het gestamp en gebrul van het beest wat er op volgde. Xa voelde een trilling. Het kwam van dichtbij. Zijn kleding. Het boekje. Kwaad dat kwaad wil helpen? Of is het kwaad in het boekje bevreesd voor het kwaad in deze wereld?

Agravain
Beheerder
Berichten: 2513
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 17 okt 2007 18:19

Hij voelde zich vreemd. Het was alsof er een verband tussen hem en de Burcht verdwenen was. Voorheen kon hij altijd het kwaad van de Burcht voelen kloppen en bonken in de achtergrond van zijn gedachten. Dit was nu weg. Niet dat de Burcht hem ooit beschermd had tegen het kwaad, in tegendeel. Wel had hij het idee dat hij, door zijn aard en afkomst, gebruikt werd door de Burcht als een onderdeel van de kwaadaardigheid van het gebouw. Blijkbaar was hij overbodig geworden voor de Burcht. Hij besloot er later verder over na te denken. Met getrokken zwaard liep hij langzaam richting de slangen die door het raam kwamen, en richting het wezen wat er achter aan kwam.

Xa riep iets, wat ging verloren in de herrie, Zain keek om zich heen naar wat de anderen van plan waren.

~ Agravaìn ~

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 04 nov 2007 14:19

Een donkere glinstering trok voor haar ogen en Talima haalde uit met de bijl naar de slangen. Keer op keer ging de bijl omhoog en weer naar beneden om slangen in neer te slaan terwijl ze op de groep afkwamen. Uiteindelijk gooide ze de bijl naast zich in de vloer. En zette ze haar voeten iets uit elkaar. Er verscheen een lach op haar gezicht terwijl ze haar handpalmen opende en er twee, steeds groter wordende bollen van energie in ontstonden. "Laten we een spelletje doen.." mompelde ze in de richting van het wezen. Haar ogen waren ondertussen geheel donker geworden en haar huid zag bleek.

Witch
Sterrenschipper
Berichten: 1043
Lid geworden op: 31 okt 2004 12:43
Locatie: Nuth

Ongelezen bericht door Witch » 14 jan 2008 00:31

Op haar knieen gegooid door de plotselinge veranderingen rondom haar zag X'Yndra hoe er zig bij verschillende van haar groepsgenoten veranderingen voltrokken. Op het zelfde moment werd ze de energie gewaar die in grote hoeveelheden voor het oprapen lag......

Wat ik niet allemaal zou kunnen doen met zulke grote hoeveelheden energie.... Ik zou onaantastbaar zijn hier, ik zou kunnen heersen over alles wat leeft en niet leeft binnen deze realiteit. Neeeeeeeeeee zo mag en kan ik niet denken, ik heb de regels al gebroken door met Xa dit pad te bewandelen. Als ik de regels toch al gebroken heb dan kan ik net zogoed voor de grote prijs gaan. Hmmmmm wat een aanlokkend idee..... ik zou geen gelijke hebben in deze of welke andere wereld dan ook.

Verscheurd door de innerlijke strijd die in haar woedde had ze geen oog meer voor de rest van de groep om haar heen of zelfs voor de dingen die er buiten haar geest gebeurden.

Agravain
Beheerder
Berichten: 2513
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 14 jan 2008 20:28

Met opgetrokken lippen hakte Zain als een wilde op de slangen in. Zijn ogen in een zwart waas van pure bloeddorst verhuld, zijn verstand gereduceerd tot een laag pitje, alleen beschikbaar voor het gevecht. "Aaaahhhhhggggrrrrrrr", schalde het uit zijn mond. Zich onbewust van zijn omgeving liet Zain zijn zwaard heen en weer flitsen, met iedere slag een slang klievend. Druipend van het slangenbloed worstelde hij zich heen en weer tussen de beesten, regelmatig zijn lippen aflikkend, om zo de broodnodige magie binnen te krijgen die hij eerder had verbruikt. Langzaam, met iedere druppel bloed, begon de rede het weer van de blinde honger te winnen. Langzaam voelde hij zelfs nieuwe magie in zijn lichaam tintelen.

~ Agravain ~

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Ongelezen bericht door after_eden » 12 feb 2008 21:42

Myrthe voelde zich slapper worden, nog even en ze zou neervallen. Waar gaat mijn kracht heen? Voor haar ogen voltrok zich een gigantische slachting. De slangen zaten om de nekken, armen en benen van de verschillende personen. Uit een ooghoek zag ze een slang haar kant op komen en met een ferme uithaal sloeg ze hem dood. Of zijn ze eigenlijk wel te doden? Ze wist het niet. Na de slag lag Myrthe met een knie op de grond en haar hand hing op het zwaard dat met de punt in de grond stak. De personen in de slachting leken wel steeds sterker te worden. Ineens had ze door wat er zich voltrok. Zij haalden energie uit haar. Hun kracht werd sterker door het bij haar af te nemen. Maar hoe kon dit ook al weer worden gestopt? Denk na, denk na... Als ik flauw val dan kunnen zij geen energie meer stelen. Dan leef ik nog, tenzij iemand me vermoord. Het zwaard klapte om en Myrthe had geen energie genoeg om overeind te blijven. Met een lichte klap viel ze op de grond waarna het langzaam duister werd...

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 12 feb 2008 22:10

Een bol schoot uit haar hand. Ze miste het monster opzettelijk, maar hij trok zijn kop toch een beetje opzij. Een nieuwe bol vormde zich. "Nog eentje?" De slangen leken door de energiebollen op een afstand te blijven. Of lag het ergens anders aan?
Ergens, in een ooghoek, zag ze een ander, een nieuweling in de groep. Een onbekende, leunend op een zwaard, verzwakt. Voor Talima kon bedenken wie het was, viel de onbekende en bleef ze stil liggen. Ze draaide zich naar haar toe en liet een stroom energie op de slangen los die op de slappe gedaante afgingen. Een van de groep, een van ons! Beschermen. Talima haaste zich, greep de bijl en stelde zich op over haar beschermelinge. "De spelletjes moeten wachten!" Gromde ze inwendig. "WE MOETEN HIER WEG!"

Agravain
Beheerder
Berichten: 2513
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 16 mei 2008 20:19

Plotseling leken de slangen het op te geven. Zain keek snel om zich heen en snelde naar een aantal anderen van het gezelschap. Hij hoorde Talima's kreet nog na galmen in zijn oren.
De rust was van korte duur. De pauze leek alleen een actie van de slangen om zich te groeperen voor een volgende aanval. Elke uitgang van de ruimte was geblokkeerd door die kronkelende monsters. "We zullen ons naar buiten moeten vechten," riep hij, vlak voor de slangen weer tot de aanval overgingen.

~ Agravain ~

Plaats reactie