Herberg De Blaffende Vis - lees dit eerst!

Speel mee in RPG-herberg De Blaffende Vis. Vreemde, grappige en angstaanjagende verhalen doen hier de ronde.

Moderator: Herbergiers

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Herberg De Blaffende Vis - lees dit eerst!

Ongelezen bericht door Midwinter » 27 jun 2005 15:48

Welkom in de Herberg, het zogenaamde mini-RPG (role playing game) onderdeel van Aeon. Hier wordt gezamenlijk geschreven aan verhalen, stukje voor stukje. Iedere deelnemer ‘bestuurt’ een personage en beleeft het verhaal vanuit zijn/haar perspectief. Mensen die niet bekend zijn met het fenomeen forum RPG worden aangeraden een paar bestaande topics in dit forum door te lezen. Dat geeft een betere indruk van hoe het er hier aan toe gaat. Wil je oefenen? Dat kan ook, hiervoor is de RPG 'de Gelagkamer van de Blaffende Vis' in het leven geroepen. Hier kun je oefenen in het schrijven en karakters testen. Binnen 'de Gelagkamer van de Blaffende Vis' gelden wel een aantal regels, kijk daarom in de discussiedraad van deze RPG voor meer informatie.

Vanzelfsprekend gelden in de Herberg een aantal spelregels. Voor de RPG’s inhoudelijk gelden slechts drie vuistregels.
  • De startlocatie van iedere RPG is de herberg. Wat voor Herberg dat is, moet je zelf weten. Van futuristisch gaycafé tot fantasytaveerne, het maakt allemaal niet uit. Zolang het idee maar hetzelfde blijft: de herberg heet 'De Blaffende Vis' en de waard is de gemoedelijke Thomas. Laat verder je fantasie de vrije loop.
  • Alle rollenspellen zijn 'instap RPG's'. Dat wil zeggen: een korte karakteromschrijving kan. Maar geen kaarten, lappen tekst met achtergrondinformatie of andere ingewikkelde ongein. Je moet direct in het verhaal kunnen stappen, zonder je eerst door bergen tekst te hoeven worstelen.
  • Als je een rollenspel start in de Herberg, ben jij in eerste instantie verantwoordelijk voor het verloop van het verhaal. Als je lange tijd afwezig bent, zullen de beheerders echter de leiding van je overnemen.
De beheerders van dit forum worden de herbergiers genoemd, zij zwaaien hier de scepter en zien erop toe dat alles goed verloopt. Op dit moment zijn Agravain en Witch de herbergiers. Hun taak is als volgt:
  • Topics/verhalen waar geen animo meer voor lijkt te zijn, worden in overleg met de spelers gesloten.
  • De herbergiers horen verzoeken tot het heropenen van gesloten topics aan, mits er een goede reden wordt gegeven en wie daar verder nog achter staat. Gebruik PB als communicatiemiddel.
  • Nieuwe topics kunnen door iedereen geopend worden, maar hebben de goedkeuring van een herbergier nodig om voor iedereen zichtbaar te worden.
  • Herbergiers kunnen de leiding van een RPG overnemen wanneer de grondlegger langere tijd afwezig is.
  • De herbergier zal deelnemers aan RPG’s bij lange afwezigheid uit het verhaal schrijven.
In de eerste post van elke discussiedraad van een RPG staat welke herbergier je in de eerste instantie kunt aanspreken bij problemen in die RPG, mocht je er met de spelleider niet uit komen. Voor algemene vragen kun je je tot beide herbergiers richten.

Al met al zal de aanwezigheid van de herbergiers nadrukkelijker worden. Je zal ze hier en daar zien bijsturen om ervoor te zorgen dat alles gesmeerd blijft lopen.


Heb je een idee voor een nieuwe RPG, lees dan even de onderstaande punten.
  • Het starten van nieuwe RPG’s is eenvoudig. In plaats van eerst PB-overleg met een herbergier te plegen, kun je gewoon een nieuw topic in dit forum starten. Het wordt echter pas voor iedereen zichtbaar wanneer de herbergier er zijn goedkeuring aan geeft.
  • De officiële limiet op het aantal tegelijk lopende RPG’s is niet meer. Als er daadwerkelijk een wildgroei dreigt te ontstaan, kan de herbergier ervoor kiezen te wachten met het goedkeuren van nieuwe topics.
Iedereen mag in dit forum meelezen.
Leden mag in dit forum onderwerpen openen.
Leden mogen in dit forum op onderwerpen reageren.
Herbergiers mogen in dit forum polls openen en stemmen.
Leden mogen in dit forum hun berichten wijzigen en verwijderen.

Plaats reactie