Ikariam

Voor verstokte gamers, dobbelfanaten en kartonkluivers.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 04 feb 2009 21:43

Dan hebben ze dat zeker in versie 0.3.0. veranderd.

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 05 feb 2009 16:43

Ik heb nu een handelspost en een opslagplaats en een haven en 6 steenslingeraars en een barrak een akademie en een stadshuis.
Toch weer een paar vragen: wat zijn die schuifbalken bij de handelaar?
Waarom staat er in die opslagruimte dat ik 130christal, 130 marmer,..heb, kreeg ik die gewoon? Mag ik daar me handelen?
Dat is toch een beetje raar uitgeleg (of beter gezegd niet uitgeleg) Of is dat ook iets nieuws sinds versie 3.0?
Ik heb een schip, kan ik dat leeg wegsturen en hopen dat het vol terug aankomt (neuh) maar hoe dan wel? Moet ik dan eerst verdragen gaan sluiten?

Ik snap er nog niet veel van :)

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 05 feb 2009 17:49

Elmer schreef:Toch weer een paar vragen: wat zijn die schuifbalken bij de handelaar?
Ik kan dat niet gebruiken aangezien ik de gratis versie gebruik van Ikariam. Ik vermoed echter dat je daarmee kunt aangeven hoeveel je van je eigen grondstoffen wilt inruilen voor een andere grondstof die de handelaar kan leveren.
Mocht je dus ook gratis spelen dan heb je daar niks aan. ;)
Elmer schreef:Waarom staat er in die opslagruimte dat ik 130christal, 130 marmer,..heb, kreeg ik die gewoon? Mag ik daar me handelen?
Heb ik nooit gehad, dus zal wel iets nieuws zijn in versie 0.3.0. Vermoedelijk om het voor beginnende spelers wat makkelijker te maken. Ik weet wel dat mijn eerste eiland moeilijk was om uit te breiden.
Elmer schreef:Ik heb een schip, kan ik dat leeg wegsturen en hopen dat het vol terug aankomt (neuh) maar hoe dan wel? Moet ik dan eerst verdragen gaan sluiten?
Je moet dan eerst een marktplaats bezitten. Daar kun je aangeven hoeveel goederen je wilt verkopen voor welke prijs, welke goederen je zoekt en welke prijs je daar voor wilt betalen en om te zoeken naar mensen die goederen verkopen of zoeken zodat je zelf schepen kunt uitsturen.[/quote]

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 06 feb 2009 17:51

Mij kan je ook toevoegen aan Aeoniers op Alpha:
Elmer op het eiland Honitia (56:83) stad heet Wildert.
Hout en steen welkom :bid: , ik kan wijn in de plaats geven (nog niet veel maar dat komt) :engel: .

Vanaf dat ik kan join in de Alliantie.

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 06 feb 2009 18:27

Geen idee trouwens of de Aeon alliantie nog bestaat... Ik merkte dat de Aeon alliantie wat klein bleef en ik steeds aangevallen werd. Dus ben toen op Alpha maar lid geworden van de alliantie MENS.

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 06 feb 2009 18:37

(56:83) daar zit ik ook, maar dat eiland heet Sulauos. :P Plus ik zit daar met alleen ene Turkiye. Dus volgens mij kloppen je coördinaten niet. ;)

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 06 feb 2009 20:28

Nee ik was jou aan't zoeken en ctrl+c zat nog in m'n clipboard, grappig.
83,65 zit ik.
Gheghe

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 08 feb 2009 18:23

Ik zit dus op Alpha 83.65
Dit is en oproep aan alle groot grond bezitters.
Ik heb 200 marmer nodig en dan kan ik weer verder :bid:

(een beetje zwavel en kristal is ook heel erg welkom)

Bedelaar Elmer,

Ik kan in wijn terug betalen, ik heb nu 300 wijn :))) (y) :s

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 08 feb 2009 18:35

Oei Oei er komen binnen een uur of 10, 4 schepen van Ys bij mij binnen...gheghe Cool (hopelijk is het geen plunderend leger, hahaha)

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 08 feb 2009 18:37

Er is al wat naar je onderweg. ;)

Elmer
Kosmonaut
Berichten: 867
Lid geworden op: 26 mei 2006 08:02
Locatie: Essen - Belgie

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Elmer » 09 feb 2009 16:45

Fantastisch Ysgrublaidd! (y)

dit steuntje had ik echt nodig, alles is inorde ik heb nu genoeg materiaal om een kolonie te stichten en vanaf dat ik die kolonie sticht heb ik ook voldoende materiaal om daar gelijk wat gebouwen neer te poten etc...

echt koel,

Elmer

PS.: de smilie (y) wordt gevormd, als je hem voluit schrijft, door de letter Y tussen haakjes () dat kan geen toeval zijn.

Wendekind
Toerist
Berichten: 38
Lid geworden op: 26 sep 2006 13:15

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Wendekind » 20 feb 2009 18:04

Ik doe ook mee! Snap er nog niet veel van. Heb een academie en een barak. Ze zijn nu hout voor me aan het hakken.
Wendelinde heet ik, en mijn dorp WendelindeWaan

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 25 feb 2009 13:04

En wat zijn je exacte coördinaten van je eiland?

12bart11
Groentje
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 jul 2009 19:50

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door 12bart11 » 11 jul 2009 19:56

Hallo, kan iemand me helpen? :-(
Want het spel Ikariam lukt tijdelijk even niet, want ik weet niet wat ik moet onderzoeken voor meer gebouwen. :-D
Het liefst een paleis, want ik wil graag een 2e dorp.
Alvast bedankt,

Bart
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

P.S. ik heet 12bart11me, naam van dorp is the little city en ik zit op 60:55 :-D
Stuur me maar een bericht op Ikariam. Groetjes Bart wat ik al eerder zij. (y)

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5591
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Ikariam

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd » 11 jul 2009 20:36

Naar mijn weten heb je al vanaf het begin de beschikking tot alle gebouwen. Onderzoek verbeterd alleen wat dingen. Bijvoorbeeld dat je betere eenheden kunt bouwen en zo.

Of ze moeten dit de nieuwere versie hebben veranderd.

Plaats reactie