De Kronieken van de wedloop van Kiln…

Wie wordt de nieuwe koning van het in chaos verkerende eilandenrijk Suomi?
Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

De Kronieken van de wedloop van Kiln…

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 24 nov 2006 07:39

Er is veel gebeurd in Kiln. Het is allemaal begonnen met de wedloop uitgeschreven door de koning om zijn opvolger te vinden. Boeren, burgers en buitenlui hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de wedstrijd. Hij, of zij, die de aanwijzingen ontcijfert en de voorwerpen vind, zal koning worden. Hier volgt een kort relaas van de gebeurtenissen, opdat ook het nageslacht nog zal weten hoe de nieuwe bloedlijn de troon besteeg.

Onder de deelnemers vele onbekenden, maar ook stadsgenoten als Lord Thakeray.
Na een 'aangenaam' nachtje in het rusthuis, dat het resultaat was van de straf voor een wilde actie in het paleis-kantoor van Magnus, heeft hij in zijn eigen huis rust gehouden. Hij heeft daardoor het feest, dat hij zou geven in Des Konings Tapperij geheel gemist. Kildar heeft overigens nog wel de rekening van het feest openstaan.
Als hij dan zijn huis met verse plannen uitstapt, wordt hij aangeklampt door Eilara. Eilara, duidelijk op minder dan zedelijke wijze geïnteresseerd in de Lord, wordt vervolgens door een onbekende man overvallen. Lord Thakeray houdt de man met zijn degen staande tot Devon hem heeft gearresteerd. De onbekende man blijkt Oyham's (later in dit verhaal voorgesteld) broer te zijn en is momenteel in een cel gezet in afwachting van zijn proces. De Raad, bestaande uit Mengerus, Mangus en Yenkul, is hiervoor bijeen geroepen.
De Lord zoekt vervolgens in de Tempel hulp van de Goden. Uiteindelijk geeft hij de hoop op en ziet hij hoe, op korte afstand, Daronna en Vanya DéLoorn (later in dit verhaal voorgesteld) tussen een stapel boeken zitten. Een briefje wordt door de wind van de boeken weggevoerd en beland uiteindelijk in de handen van Lord Thakeray.

Sam of Simon Eddings is ook een bekende in de stad. Sam is een bezig baasje, na aankomst heeft hij zijn moeder gegroet en is direct weer op pad gegaan. De eerste nacht heeft hij in het rusthuis doorgebracht, maar niet als zieke. Beral werd met spoed naar het rusthuis gebracht nadat hij was vergiftigd bij de poort, en Sam was daar in de buurt. De volgende dag is hij op zoek gegaan naar informatie rond de aanwijzing die de ronde deed. Na een bezoek aan van Daronna heeft hij wat tijd doorgebracht in de nieuwe bibliotheek. Toen hij ze met zijn moeder wilde gaan doornemen wat hij had genoteerd, zat daar Kellya Lupis. (Hij had haar al eerder gezien in het rusthuis waar ook zij terecht was gekomen door Beral te helpen.) Samen zijn ze vervolgens met de verzamelde opmerkingen naar Orion gegaan. Orion heeft de nodige aandacht aan de aantekeningen besteed en het tweetal is wat later hand in hand vertrokken richting Herberg.

Ook andere goede bekenden in de stad als Tabbe en Mikka hebben een bewijs van mededinging gehaalt. Mikka heeft helaas de zoektocht moeten staken, aangezien zijn woning buiten de stad in brand stond. Hopelijk heeft men zijn huis kunnen redden. Menigeen zal ook Ron Zuiderma wel kennen van zijn gedroogde vis. Helaas heeft Ron een aanval van de schaduw in de ruines niet overleefd. Het verlies van zijn been is hem fataal geworden, ondanks de goede zorgen van Falia. Een Furoni die al reizend naar Kiln is gekomen om mensen te helpen. Naast Ron is er ook een tweede slachtoffer gevallen tijdens de wedstrijd. Een jonge man is dood aangetroffen in de crypte van de Koning. Het vermoeden is dat kou en honger hem teveel zijn geworden.

Veel nieuwe gezichten binnen de stadsmuren, niet allemaal even hard op zoek naar de troon. Bjear Stoki bijvoorbeeld, deze man wil niets anders dan zijn smederij in orde krijgen om er zijn brood mee te kunnen verdienen. Een ander voorbeeld is Oyham, deze jonge man heeft ook hele andere doelen binnen de stad. Op zijn eerste avond in de stad speelde hij op het feest. Het heeft hem aardig wat Taks opgeleverd. De dag daarna is hij samen met Cecile, de serveerster, zijn akte gaan halen. Het tweetal is duidelijk van elkaar gecharmeerd. Oyham zoekt zijn broer, en nadat hij een inbraak in de (paleis)bibliotheek heeft gezien, is hij met Mikka naar de oude bibliotheek gegaan om in de archieven te zoeken naar een inschrijving van zijn broer. Die heeft hij gevonden, alleen was zijn broer veranderd. Hij was het foute pad ingeslagen en had een diefstal en een overval geprobeerd. Doordat Oyham de naam van de opdrachtgever kon achterhalen bij Chimandra zal zijn broer strafvermindering krijgen. De Raad is bijeengeroepen om te oordelen. Oyham is Daronna en Vanya tegen het lijf gelopen voor de tempel. Bij het oprapen van de boeken onderschept Oyham een tweede papiertje dat dreigde weg te waaien. Samen brengen ze de boeken naar de nieuwe bibliotheek, waar Vanya probeert te lezen wat er op het papiertje staat.
Vanya is in de stad om zich te vestigen en dat er een wedstrijd om de troon is, dat is dan mooi meegenomen. Ze neemt haar intrek in de herberg en vertrekt naar de nieuwe bibliotheek. Op de markt koopt ze een kleine dolk. Helaas is ze vervolgens te laat bij de bibliotheek, dus besluit ze terug te gaan naar de Herberg en wordt vervolgens door Daronna omver gelopen toen ze naar de Tempel stond te kijken. Samen met Oyham helpt ze nu Daronna met haar boeken.

Dan is daar de rustige Ophelia, zij heeft vrij snel na binnenkomst een baantje weten te bemachtigen, met kost en inwoning in de Herberg. De dag daarna gaat ze met Fëanáro naar het Citadel om haar akte op te halen. Samen gaan ze op pad in de stad. Een bezoek aan de Tempel levert niet veel meer op dan een gesprek met Lord Thakery. Fëanáro is erg nieuwsgierig naar het papiertje dat de Lord vast heeft en probeert een blik te werpen op, wat volgens de Lord, een boodschappenlijstje is.

Natuurlijk trekt een wedstrijd ook wat minder vriendelijke ogende types. Zonder direct te oordelen denk ik dan aan Frode O Basma, de man die na een aanvaring met de stadwacht, probeert een nieuw zwaard te kopen bij Abel. Helaas voor hem kan dat niet zonder akte van verblijf (welke je krijgt bij een akte van mededinging). Na een warm bad in de herberg heeft Frode zich in zijn kamer teruggetrokken en de Goden mogen weten wat voor plannen hij daar momenteel smeedt. Ook Fasoix l’Obscurité is op het eerste gezicht een obscuur personage. Hij verlaat de herberg met twee pullen bier. Daarna is nog iemand gezien bij Beral aan de stadspoort waarvan de beschrijving behoorlijk voldoet aan het uiterlijk van Fasoix. Als men Beral in vergiftigde toestand aantreft bij de stadspoort is er niemand te bekennen.
Laatst gewijzigd door Nahimana Tala op 31 jan 2007 08:13, 2 keer totaal gewijzigd.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 31 jan 2007 08:09

Hoe dwaas zijn de mensen? Diefstal, brandstichting? Mikka heeft de stad moeten verlaten na een bericht van thuis. Er woedde een hevig brand, dus het is begrijpelijk dat hij met spoed is vertrokken. Wat staat ons nog meer te wachten? Na de aanhouding van Grinder, volgde de aanhouding van Lord Dusterox. De rechtzaak staat al gepland, de raad wil er blijkbaar haast mee maken. Het doet mij plezier te kunnen mededelen dat Beral herstellende is van de vergiftiging. Dit mede door de goede zorgen van Falia.

Zo rustig als de nachten in Kiln vroeger waren, zo vreemd verlopen ze tegenwoordig. Wie had ooit kunnen voorzien dat Lord Thakeray, zonder zijn pruik notabene en zonder zijn Arthurs, samen met de elf, Fëanáro, waar hij eerder het 'boodschappenlijstje' toch mee deelde, naar het Grauw zou gaan. Chimandra was verbaasd hem aan haar deur aan te treffen. Fëanáro verdwijnt met een zelfstandige 'dame van plezier' met de naam Rachella, terwijl Thakeray met Chimandra naar binnen gaat voor een praatje.

En wat te denken van de gebeurtenissen in de herberg? Nadat Oyham en Vanya, Daronna hebben geholpen, en ondertussen een lijstje met boeknamen hebben overgeschreven, zijn ze terug gegaan naar de herberg, alwaar ze van een maaltijd hebben genoten, voordat Oyham vertrok naar zijn kamer. Ook Kellya en Sam zijn in zeer opgewekte stemming in de herberg voor een hapje, evenals Bjear en de zeer opgewerkte Paolo. Helaas voor Paolo heeft ene Legas te veel gedronken. Als deze Legas merkt dat hij zijn beurs kwijt is, wijst hij Paolo aan als dief. Ik zal u de details besparen, maar er volgt een handgemeen waarbij Paolo wordt verwond en Legas tegen de grond wordt gewerkt door Bjaer en de vrouwelijke ridder Kellya. Vanya ontfermt zich op haar kamer over Paolo, terwijl Falia zich bezighoudt met Devon, die ook tegen de vlakte is gegaan tijdens het gevecht.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 11 jun 2007 06:53

Geruchten over lijstjes met boektitels en aanwijzingen dwalen door de stad. Devon schijnt in beschonken toestand een tweede aanwijzing te hebben losgelaten in de Herberg, voor de hele toestand waar ik eerder verslag van deed is begonnen. Daar waar recht wordt gezocht alom moet men bedenken vaak is het niet recht, maar krom. Wat moet de koning hebben gedacht toen hij deze aanwijzingen uitwerkte?

Het was een lange nacht. Naar het schijnt heeft Bjear de nacht doorgebracht bij Vanya op de kamer. Ik zal er direct bij vermelden dat er geen bedoelingen van Bjears kant waren, anders dan dat Paolo bij Vanya op de kamer lag te herstellen. Op een andere kamer was de genezeres Falia bezig geweest met de verwondingen van Devon, zij heeft de nacht over hem gewaakt. Sam en Kellya zijn, nadat Legas is afgevoerd door de stadswacht, gezamelijk vertrokken in de richting van Sam's ouderlijk huis.

Ja, het was een roerige nacht en de ochtend werd ingeluid door de omroeper die iedereen bekendmaakte met de aankomende rechtsgang. Nog voor iedereen van zijn ontbijt heeft kunnen genieten is de stadswacht vertrokken om her en der getuigen op te halen. In de Des Konings Tapperij werden Bjear, Kildar en Falia in verband met de aanval van Legas opgehaald en werd Oyham gesommeerd voor de zaak rond Grinder, de dief die een boek uit de bibliotheek poogde te stelen. Ook Sam werd opgehaald bij zijn ouderlijk huis en men was licht verbaasd ook Kellya daar aan te treffen.

Uiteindelijk verzamelde het grootste deel van de bevolking zich in de rechtzaal. Mensen als Lea Drom, de vrouw de smid Abel Drom, Darian Bouwmeester, Chimandra en zelfs Rachella kwamen om het recht te zien zegevieren. Grote afwezige in de rechtzaal is Orion, maar het zal niemand verbazen dat hij niet uit zijn boekenwinkel weg te krijgen is. Zelfs Lord Thakery heeft zich op de publieke tribune gezeteld om de verschillende zaken te volgen. Misschien dat hij benieuwd is wat er met Lord Dusterox gaat gebeuren?
Opmerkelijk is het wel te noemen dat zo goed als alle mededingers aan de wedloop terug te vinden zijn op de bankjes voor de getuigen. Uitzondering is de elf Fëanáro, die wel elders in de rechtzaal zit.
Op het moment van schrijven buigen de rechters zich over de zaak Legas en, met alleen de verklaring van de genezeres Falia nog te gaan, ziet het er niet goed uit voor hem.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 09 sep 2007 10:17

Een bewogen dag in de rechtbank loopt ten einde. Velen waren verbaasd door de uitspraken van Falia, die zich niet geheel kon vinden in de methode van rechtspraak binnen Kiln. Nog verbaasder en meer geschokt was men toen Orion luidkeels verkondigde welk boek er naar een aanwijzing zou leiden. Het kan nauwelijks anders dan dat het boek ondertussen is gevonden en daarmee de aanwijzing.

Maar geheel volgens verwachting worden mensen veroordeeld en hiermee wordt de rust in Kiln weer gewaarborgd.

Hoewel rust? Wat te denken van de mededeling dat er een troonpretendente naar de stad komt. Als de claim van haar moeder juist is, maakt zij kans op de troon. En dat zonder deelname aan de wedloop, mits, want dat is de wet, zij gehuwd is. Volgens de oude wetboeken kan een bloedverwant aanspraak maken op de troon, mits deze is getrouwd. Uitzondering op deze regel zijn, vanzelfsprekend, de kinderen van het koningspaar zelf. Maar het is algemeen bekend dat de zuivere bloedlijn van het koningspaar is onderbroken met het kinderloos overlijden van zowel koning als koningin. Alleen niemand wist van een buitenechtelijk kind van de koning, dus wie zal zeggen of de claim juist is.

Hoe het ook is, de rechtspraak is ten einde en de mensen verlaten de rechtzaal om hun dagelijkse zaken weer op te pakken.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 02 feb 2008 21:01

Naar het zich doet horen zijn er twee voorwerpen gevonden. Door twee verschillende personen zelfs. In de bibliotheek heeft Darona haar best gedaan om haar boeken te beschermen tegen een massa die na de uitspraak van Orion op zoek ging naar een aanwijzing.

Terwijl zich de mensen zich terugtrokken onder haar scherpe blik, bezocht Falia Legas in zijn cel. Wat deze vrouw voor krachten heeft weet niemand, maar Legas was in tranen toen ze zijn cel verliet. Hij heeft zich daarna niet meer verzet tegen zijn straf.

Een van de nieuwe bewoners, Bjear, heeft na de bewogen dag in de rechtbank besloten terug te gaan naar huis. Evenals de jonge muzikant die samen met de liefde die hij heeft gevonden is vertrokken naar zijn thuisland. Met het vinden van zijn broer was de reden van zijn verblijf verdwenen en de stad had niets om hem te houden.
Een troonpretendente is aangekomen in de stad, maar eigenlijk geloofd niemand echt dat de koning een buitenechtelijk kind heeft.

Hoe zal het nu verder lopen in Kiln? De initiële opwinding rond de zoektocht naar aanwijzingen loopt op een eind. De mensen willen of kunnen hun tijd er niet mee insteken en pakken hun dagelijkse bezigheden weer op.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 13 jul 2008 13:34

Een onverwachte wending heeft zich voorgedaan in de wedloop. In de nacht is er een rijtuig de stad binnen gekomen, met daarin een jonge vrouw en haar moeder. Pentha Rediante zou, volgens zeggen van haar moeder, de dochter zijn van onze overleden koning. Natuurlijk kan iedereen dat zeggen, en wie gelooft nu dat de koning een dochter had bij een andere vrouw dan zijn eigen levensgezelle.

Hulp bij het achterhalen van de waarheid is gekomen uit een vreemde hoek. De Futoni Falia heeft de jonge vrouw geduurdende 7 dagen diverse tests afgenomen. Wat deze test hebben moeten bewijzen is niet helemaal zeker. Maar ze hebben wel duidelijk aangegeven dan de jonge vrouw respect heeft voor iedereen, alle rangen en standen en altijd bereid is een ander te helpen. Eigenlijk zoals iedereen zou verwachten van een dochter of zoon van onze geliefde koning.
De uiteindelijke test had iets te maken met stof van de vuurbloem. Een bloem die bij de Futoni van groot beland is. Met deze test in onomstotelijk vastgesteld dat Pentha Rediante een dochter is van de koning.

Ik sluit deze kronieken met de volgende opmerking. Naar mijn mening heeft Kiln een waardige opvolgster gekregen voor onze koning. Lang leve Koningin Pentha!

Gesloten