De stadsomroeper

Wie wordt de nieuwe koning van het in chaos verkerende eilandenrijk Suomi?
aphrael
Sterrenschipper
Berichten: 1328
Lid geworden op: 09 okt 2004 14:12
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

De stadsomroeper

Ongelezen bericht door aphrael » 01 sep 2006 13:55

Eenzaam liep de stadsomroeper door de straten van Hoog-Kiln, het was laat aan het worden en donker. Vroeger luisterden de mensen naar wat hij te vertellen had, maar ach, sinds de dood van Pertheus.... Mensen waren zo bezig met hun eigen problemen en dagelijkse dingen. Neem nou die aankondiging van dat feest in de herberg. Iedereen haastte zich zo te zien naar de herberg. Zonder ook maar na te denken waar ze die vrijgevigheid aan te danken hadden. Een man die koning wilde worden gaf een feest op zijn kosten, voor iedereen die dat wilde. Dan kon je als weldenkend mens toch niet anders doen dan twijfelen aan de motieven van zo iemand? Ach, ze zochten het maar uit. Pertheus had altijd tegen hem gezegd, als iemand je iets gratis aanbiedt, twijfel dan aan zijn motieven. Pertheus... Hij dacht de laatste tijd steeds vaker aan hem. In zijn laatste uren had hij vreemde dingen gezegd... Hij was één van de weinigen die bij de koning was geweest toen hij stierf. Pertheus had hem een uitgang getoond nadat hij hem al die rare dingen had verteld. Zoals die eerste zin: "Op de plaats van stilte vindt het woord zijn weg." Vreemde zin en al een even vreemde betekenis. De oude koning had die zin onophoudelijk tegen hem gefluisterd, maar niet verteld wat hij er mee bedoelde en waarom hij het zei. Inmiddels wist de stadsomroeper precies wat het betekende, maar wat had die zin voor nut?


Deze stadsomroeper is niet te vinden, niet te zien en niet te spreken!

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 13 jul 2008 13:26

In zijn beste kleding, vol energie liep de stadsomroeper door de straten van Kiln. Waar hij de straten verliet, waten de mensen opgetogen en verwonderd. Velen van hen vertrokken snel om het nieuws met anderen te delen, of voorbereidingen te gaan treffen voor de feestelijkheden die op hande waren.

"GROOT NIEUWS, VREUGDE IS ONS DEEL! DE WEDLOOP IS TEN EINDE! DE WELEDELLE VROUWE PENTHA REDIANTE IS AANGETOOND DE DOCHTER VAN ONZE OVERLEDEN KONING EN HEEFT DE TROON AANVAARD. DE KRONING ZAL PLAATSVINDEN OP DEZE DAG EEN WEEK VERWIJDERD!
HOOR ALLEN DIT GROTE NIEUWS! "

Gesloten