Algemeen Bekende Non-Playable Characters

Wie wordt de nieuwe koning van het in chaos verkerende eilandenrijk Suomi?
aphrael
Sterrenschipper
Berichten: 1328
Lid geworden op: 09 okt 2004 14:12
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Algemeen Bekende Non-Playable Characters

Ongelezen bericht door aphrael » 01 apr 2006 16:55

Algemeen Bekende Non Playable Characters

De oude koning Pertheus

Dit is de koning die is overleden zonder troonopvolger

Ridenk

Regent van Suomi

Leeftijd: 43

Ridenk is een man die bij toeval is aangesteld door zijn neef, Koning Pertheus om Regent te zijn na de dood van Pertheus tot er een nieuwe koning is gevonden. Hij is 1,80 lang, heeft grijzend donker haar en bruine ogen. Hij is een aardige vent maar totaal gespeend van ambitie en eigenlijk ook van intelligentie. Hij is de lintjesknipper en algemeen gezicht van het hof zodat er geen volksopstanden uitbreken omdat er niet geregeerd wordt. Ridenk wordt altijd bijgestaan door één of meerdere adviseurs die eigenlijk al het werk doen.


Darian Bouwmeester

Leeftijd: 29

Darian is een jongeman die toevallig op die plaats terecht gekomen is omdat hij de zoon is van de man die de supervisie had over het bouwproject. Zijn vader is tijdens een ongeluk bij de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe bibliotheek gestorven, en aangezien hij alles van zijn vaders zaken afweet en al sinds zijn pubertijd bij zijn vader in de leer was heeft hij die postitie overgenomen. Op het eerste gezicht is hij gewoon een goed uitziende jongeman van 1,80 groot zwart haar tot op de schouders en staalblauwe ogen en een charmante glimlach.

Rendor

Hofdienaar

Leeftijd: 83 (uitzonderlijk oud voor Suomi begrippen)
Uiterlijk: Zoals te verwachten, oud, errug oud, kleine baas 1,60 m, wit haar en altijd gladgeschoren. Hij is redelijk fit voor zijn leeftijd al loopt hij wel met een stok. Hij ziet er altijd op en top verzorgd uit.

Vrouwe Eilara

Edelvrouwe

Leeftijd: 28

Eilara is gewoontjes om te zien, ze heeft lang bruin/blond haar, een beetje peper en zoutkleurig. Ze heeft groene ogen, wat eigenlijk het mooiste aan haar is. Ze is ongeveer 1,65 lang en is de laatste jaren wat ronder gegroeid dan ze ooit geweest is, alhoewel haar dat beter staat dan de slankheid die ze vroeger bezat.

Eilara is getrouwd geweest, haar man is omgekomen bij de vulkaanuitbarsting. Hij was een van de edelen aan het hof. Eilara is de dochter van een edelman en had een goed huwelijk gesloten, al was het niet gelukkig. Haar man, Heer Henrik, was veel ouder dan zij en had eigenlijk weinig interesse in haar. Uit dat huwelijk is één zoon geboren Henrik jr. Nu dus Heer Henrik. Eilara is eigenlijk een heel onopvallende vrouw die geniet van handwerken, lezen en af en toe een tochtje te paard te maken.


Heer Yenkul

Edele

Leeftijd: 46

Yenkul, of Heer Yenkul zo als ie graag wordt aangesproken is 1,75 lang met bruin haar en donkerbruine ogen. Hij heeft een zwakke kin en een zeer uitgesproken neus. Het volk noemt hem achter zijn rug om Yenkul Haviksbek. Hij is zich volledig bewust van die naam, maar iedereen die hem in zijn bijzijn uitspreekt kan een dolkstoot verwachten, liefst in de rug.


Daronna

Bibliothecaresse

Leeftijd: 39

Daronna is niet wat je noemt een grijze muis. Ze is 1,85 lang, heeft lang zwart haar en grote groene ogen. Ze is redelijk dun, zeg maar mager en heeft een behoorlijk snerpende stem. Ze werkt op dit moment nog in de paleisbibliotheek en inspecteert de bouw van de nieuwe bibliotheek elke dag. Voor haar kan het niet snel genoeg gaan.


Orion

Boekhandelaar

Leeftijd: 54
Uiterlijk: Zoek in een woordenboek stoffig en je hebt Orion. Hij is ongeveer 1,70 lang maar loopt al generaties krom en heeft een behoorlijke bochel ontwikkeld. Hij heeft bijna geen haar, maar wat er nog is, is lang en wit. Hij heeft een kleine baard en kleine helderblauwe ogen. Hij draagt als een van de weinigen op Kiln een bril, wat hem nogal eens pesterijen oplevert van de gebruikelijke straatschoffies. Orion is eigenaar van een boekhandel in de koopliedenbuurt.

Zarina

wijze kruidenvrouw, dorpsheks.

Leeftijd: 56
Uitelijk: 1,60 lang, Karakterestiek gezicht met rimpels die haar leeftijd verraden aan de kenner. Verder ziet ze er goed verzorgd uit en bij een eerste kennismaking komt ze relatief jong en vitaal over, wat een perfecte reclame is voor haar eigen smeerseltjes, poedertjes en drankjes. Lang stijl mahonie kleurig haar en bijpassende bruine ogen. Haar ogen zijn helder en als Zarina je scherp aankijkt, lijkt het of ze ziet wat je denkt of dat ze dwars door je heen kijkt. Het is erg daardoor moeilijk om tegen haar te liegen, het lijkt namelijk altijd of ze dat aan je ziet.

Zarina heeft een kruiderij in een van de lagere gedeelten van de stad. Haar kruiderij is een eenvoudig winkeltje met een enkele deur met een raam ernaast. Bij binnenkomst klinkt er gerinkel van een bundeltje schelpen die er als deurbel zijn opgehangen. Gordijntjes hangen klaar om de clienten van eventuele privacy te voorzien. In het winkeltje staat een kleine rond tafeltje met een turquase blauw kleedje erover. Erom heen staan drie stoeltjes waarvan de stoelen zijn bekleed kussen in dezelfde kleur. Aan de muren hangen planken met daarop een diversiteit aan potjes, flesjes een doosjes. Achter haar toonbank staan de zaken van meer waarde, de speciale mengels en ingredienten en een klein assortiment rituele materialen, hoofdzakelijk voor thuis-hekserij bedoeld. Op de toonbank staan wat potten met onschudige snoepjes zoals toverballen, kleur-en-geur-zuurtjes en kauwblokjes.

Paolo

straatschoffie.

Leeftijd: 13 jr.
Uiterlijkt: Paolo heeft kort donkerblond haar en donkerblauwe ogen. Hij is gekleed in over het algemeen niet al te schone kleding. Tot zijn 8ste jaar heeft hij zijn familie in Laag-Kiln gewoond.


Magnus

Magister

Magnus is 62 jaar oud en heeft een korte witte baard en halflang wit haar. Hij is een stevige kerel van 1.80 lang.

Magnus is een van de machtigste magisters in heel Kiln, deels omdat er slecht weinigen zijn die enige aanleg vertonen voor magie. Hij is hoofd van de kleine groep magisters die zich ophouden in de magisterstoren buiten de stad. Iedereen die enig aanleg vertoond komt daar vroeg of laat terecht.
Momenteel bevinden zich 8 magisters in de toren waarvan er 5 in opleiding zijn.


Abel Drom

Smid

Leeftijd: 36

Abel is een meestersmid. Opgegroeid in de smidse van zijn vader heeft hij van jongs af aan het vak al opgesnoven. Na een gedegen opleiding elders in het land heeft hij zijn vader bijgestaan tot deze de smidse aan hem overgaf. Abel is een vakman en is befaamd om zijn wapens en schilden die van de beste kwaliteit zijn. Er wordt gefluisterd dat er dwergenbloed in de lijn van zijn familie zit, maar dat is niet meer dan een gerucht dat lijkt te zijn ontstaan om te verklaren waarom zijn spullen van zulke hoogstaande kwaliteit zijn.
Hij wil zijn hand ook wel eens wagen aan edelsmederij, maar voor het echte fijne werk is hij eigenlijk niet in de wieg gelegd. Dat weet hij en daarom heeft hij daarvoor iemand in dienst, aangezien er wel vraag is naar sierraden of versieringen op de wapens en schilden.

Abel is gelukkig getrouwd met Leonnessa (door iedereen Lea genoemd), een stevige dame met kort donker haar, en heeft een zoon van 12, Loran en een dochter van, 16, Darina.


Chimandra

'Madam'

Chimandra heeft zichzelf deze naam aangemeten met een knipoog naar de Godin van de liefde. Chiamara. Haar echte naam is Dolores maar dat had niet genoeg alure.
Ze houdt zich op in het Grauw en heeft daar een bescheiden locatie waar ze een drietal meisjes heeft zitten om de heren (en dames) te amuseren. Chimandra zelf ziet er verzorgd uit als ze daar reden voor ziet en is er trots op dat ze 'haar meisjes' goed verzorgd. Of de meisjes het daarmee eens zijn valt nog af te wachten, want Chimandra kan een harde leermeester zijn. Alles gaat op haar manier en anders niet. Naast plezier kun je bij Chimandra, tegen de juiste hoge prijs, ook middeltjes krijgen om jezelf te ontdoen van 'een plaag' of om deze plaag in ieder geval een zeer onaangename tijd te bezorgen.Devon

Lid van de oude stadswacht


Als een van de weinige leden die er nog over zijn van de stadswacht van de koning probeert hij een beetje orde op zaken te houden in de straten van de stad. Hiervoor heeft hij enkele zware jongens geronseld die hij betaalt met het goud dat er zo nu en dan bij het dievengilde in beslag genomen wordt. Hij is een grote forse man die de stad op zijn duimpje kent. Je krijgt hem niet snel kwaad, maar heb je het eenmaal bij hem verziekt, dan maakt hij je het leven ook werkelijk zuur. De meeste inwoners van de stad kennen hem en hebben respect voor hem, zelfs de onderbuik van de stad (dieven, hoeren etc) hebben een bepaalde mate van respect voor hem. Hij is door en door eerlijk en zal ook nooit onterecht beslag op iets laten leggen of iemand onterecht in de boeien slaan.
Ondanks zijn gevorderde leeftijd (53 jaar) en zijn lichamelijke klachten (hij heeft een stijve knie overgehouden aan zijn laatste grote gevecht) maakt hij nog steeds enkele malen per dag een ronde door de stad.

Beral

Poortwachter

Beral is een goeierd. Hij is 56 jaar oud, een beetje te zwaar voor zijn beroep, is niet vies van een pintje op zijn tijd en heeft de rode neus om dat te bewijzen. Kortom een gezellige dikke poortwachter die iedereen graag verwelkomt. Beral is ook zeer gedreven in zijn taak, neemt zijn functie uiterst serieus en luistert goed naar zijn meerderen. Als je probeert langs Beral te komen terwijl dat niet de bedoeling is zal hij je hoogstpersoonlijk buiten de poort smijten. Maak Beral niet kwaad. Als vriend is hij de beste, als vijand de slechtste.

Kildar

Herbergier in Des Konings Tapperij.

Leeftijd: 45

De herberg is al jaren in de familie en Kildar had er geen problemen mee om op zijn 25ste de herberg over te nemen van zijn vader, toen deze de stad uit wilde verhuizen. De herberg draaide al best aardig en voorziet hem van een goede boterham. Natuurlijk smaakt iedere Taks die over de toonbank schuift naar meer.

Uiterlijk:
Kildar is een stevige (in ronde vorm) licht kalende man van 1.75. Zijn gebit is niet echt het pronkstuk in zijn gezicht, aan zijn angst voor iedere tandenkundige en de bijhorende pijn is groter dan zijn wens om zijn gebit te verbeteren. Ondanks zijn gebit heeft hij een vriendelijk gezicht.

Mengerus

Hoofd der Genezers

Mengerus is al sinds jaar en dag hoofd der genezers in de rusthuizen. Hij is grote indrukwekkende man met een vertrouwenswekkend uiterlijk en voorkomen. Hij is ongeveer 1.80m groot heeft voor zijn leeftijd, 52 jaar, nog een heel goed figuur. Hij is de meest begeerde vrijgezel aan het hof, ondanks zijn ietwat vreemde reputatie die echter nog door niemand bewezen is en dus over het algemeen wordt afgedaan als een lelijke hofroddel. Hij komt altijd heel zeker van zijn zaak over, mede doordat hij alleen uit zijn functie ontslagen kan worden door de koning bestiert hij de rusthuizen met ijzeren hand.

Landor

Landor is een man die zich voornamelijk door te kletsen omhoog heeft gewerkt, en nu in de Citadel woont, het is niet geheel en al duidelijk wat Landor precies doet, maar beschouw hem maar als pluimstrijker 1e klasse. Hij is de neef van Tabbe Havenaar, kleermaker in de stad en tevens een goede vriend die hem regelmatig werk bezorgt in de Citadel, Landor is behoorlijk pompeus, lichtelijk arrogant, maar wel aardig, dol op zijn "uitbundig en welvoegelijk taalgebruik en buitensporig lange zinsconstructies gepaard met zijn gecompliceerde en steeds verder expanderende vocabulaire". Hij ligt erg goed bij de meisjes en hij geniet ervan goed te liggen bij de meisjes.

Landor is 1 meter 75. Lang bruin haar, in een vlecht. Bruine ogen. Hij heeft een ietwat grote neus, maar daar wil hij niks over horen (grapjes over zijn uiterlijk kan hij maar van weinig mensen hebben). Hij draagt altijd de nieuwste mode, die bij voorkeur zijn figuur voordelig doet uitkomen (altijd weer achter de meisjes aan he). Hij is dol op kleuren, en hoewel zijn meeste pakken wijnrood zijn schroomt hij niet zich in een heel andere kleur te hullen als die op dat moment in de mode is.

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 24 nov 2006 08:09

Chakliux
Schrijver

Leeftijd: 33

Chakliux heeft een eigen ruimte in een vergeten deel van het Citadel. Niemand komt er, niemand spreek hem. Waarschijnlijk weet niemand dat hij er is. Hoe hij aan zijn informatie komt is een raadsel, ook dat weet niemand.

Gesloten