De Kinderdief - Brom

Over specifieke boeken. Hier vind je de meest actuele discussies.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

De Kinderdief - Brom

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Achterflap schreef:Stil als een schaduw dwaalt Peter door de straten van New York: hij is op zoek naar kinderen die hem willen volgen naar zijn magische rijk, waar niemand ooit volwassen wordt. Maar hij vertelt er niet bij dat er vreselijke gevaren wachten.
Bovenste stukje zal vele lezers wel duidelijk maken dat het hier gaat om een Peter Pan vertelling. Maar wel eentje met een grimmiger sfeertje en wat Arthuriaanse links. Zo is Neverland in dit geval Avalon.

Het boek wordt prachtig aangevuld met illustraties van de auteur zelf. Dit mag ook wel voor een illustrator die bekent is van zijn werk van o.a. games als Dungeons & Dragons, Magic: The Gathering en World of Warcraft.

Het is mogelijk dat na het lezen van dit jullie denken dat een illustrator toch nooit een goed verhaal kan neerzetten. Nou het tegendeel is bewezen. Brom weet op een erg mooie manier zijn verhaal in tekstvorm te gieten. Het lijkt wel net zo'n duizendpoot als Clive Barker.

Zelf ben ik nog maar in het begin van het boek, maar ik vind het nu al een pareltje. Nog meer mensen die dit boek gelezen hebben? Of al op hun verlanglijstje hebben gezet? Wat zijn jullie bevindingen? Vertel vertel.
Plaats reactie