Lego Star Wars: Het complete werk - Simon Beecroft

Over specifieke boeken. Hier vind je de meest actuele discussies.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Lego Star Wars: Het complete werk - Simon Beecroft

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Lego: de wonderblokjes waarmee je je eigen fantasieën kunt bouwen.
Star Wars: een epos waarvoor een groot universum is bedacht.

Het kon haast niet anders dan dat mensen hun Star Wars fantasieën wilden nabouwen met Lego. De handige Lego bouwers konden dit al met hun eigen verzamelde Lego onderdelen, maar voor de minder handige bouwers bracht Lego in 1999 voor het eerst speciale Star Wars pakketten uit.

Het begon allemaal met de pakketten voor Star Wars Episode I en later volgde ook de andere film delen. In Lego Star Wars: het complete werk wordt als eerste via een tijdslijn en foto's van de pakketten aangegeven welke pakketten wanneer uit zijn gebracht.

Vervolgens worden de bouwsels en figuren met iets grotere foto's afgebeeld en begeleid met een duidelijk stuk tekst. Beginnend met wat achtergrond informatie en daarna informatie over het specifieke bouwsels/figuurtjes.

Niet alleen de standaard pakketten worden voorgelegd, maar ook de speciale sets (Minisets, Lego Technic sets en Ultimate Collectors sets). Als laatste zit er een hoofdstuk in dit boekwerk waarin wordt gesproken over hoe de ontwikkeling in zijn werk ging/gaat, de merchandise en wat de fan-gemeenschap onder andere heeft gemaakt.

De kwaliteit van het boekwerk is hoog. De foto's zijn duidelijk en de gegeven informatie is goed uitgewerkt. Daarnaast is het leuk dat je een exclusief minifiguurtje erbij krijgt en is het wel grappig om te zien wat er van Star Wars allemaal van Lego op de markt is gebracht.

Toch mis ik wel wat dingen. Zo zitten er geen bouwtekeningen in. Dus je kunt zelf niks nabouwen, tenzij je natuurlijk de pakketten koopt. Het had toch leuk geweest als er een paar bouwtekeningen in hadden gezeten, zodat je met je eigen Lego blokjes aan de gang had kunnen gaan. Daarnaast zijn de laatste hoofdstukken erg kort en had men dit van mij wel wat uitgebreider mogen doen. De fan-gemeenschap heeft bijvoorbeeld vast veel meer mooie dingen opgeleverd.

Al met al is het een interessant boek geworden als je van Star Wars en Lego houdt. Houd je alleen van Star Wars dan is dit naar mijn idee geen boek voor jou. Voor een Lego fan kan het interessant zijn, maar weet dat het alleen maar een naslag werk is en je je eigen blokjes er niet bij hoeft te pakken.
Plaats reactie