Ketterij - S.J. Parris

Over specifieke boeken. Hier vind je de meest actuele discussies.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Ketterij - S.J. Parris

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Ketterij is de eerste historische thriller van S.J. Parris (Pseudoniem van Stephanie Merritt) die hiervoor al twee goed ontvangen literaire romans schreef.
Engeland, 1583. Elizabeth I zit al 25 jaar op de troon, maar wordt geplaagd door katholieke samenzweringen om haar te vermoorden en Engeland te doen terugkeren naar Rome - complotten die rijpen in de Europese ambassades en de fel paapse universiteit van Oxford.

Giordano Bruno - afvallige monnik, dichter, wetenschapper en magiër - arriveert in Lonen, op de vlucht voor de inquisitie vanwege beschuldigingen van ketterij. Bruno gelooft dat de aarde om de zon draait, en dat het universum oneindig is en vol zit met onontdekte werelden. Dat is genoeg om hem te doen branden op een staak.

In Engeland zoekt hij een boek met oeroude waarheden, waarvan hij gelooft dat het een eind zal maken aan de religieuze oorlogen en de manier waarop de mensheid over God denkt voorgoed zal veranderen. Bruno wordt gerekruteerd door Elizabeths spionnenmeester, sir Francis Walsingham, en undercover naar Oxford gestuurd.

Als Bruno een patroon ontdekt in een serie gruwelijke moorden, vermoedt hij dat de moordenaar een boodschap probeert te sturen, met wat en aan wie? Zijn de doden slachtoffers of martelaren? Op jacht naar de moordenaar in de beschaduwde kloostergangen van de colleges en de achterbuurten van Oxford, ontdekt Bruno dat zelfs de meest wijze mannen soms waarheid en ketterij niet kunnen onderscheiden.
ISBN: 978 90 495 00351
Prijs: € 19,95
Pagina's: 415
Vorm: Paperback
Uitgeverij: De Vliegende Hollander
Plaats reactie