J. & S. Guptara

Hier worden schrijvers en hun volledige oeuvres besproken.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

J. & S. Guptara

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Als kind verzonnen de tweelingbroers Jyoti en Suresh Guptara fantasyverhalen en schiepen zij een nieuwe wereld: Calaspia, die ze bevolkten met buitengewone monsters, landen en volken. Op hun elfde begonnen de tweelingbroers deze avonturen op te schrijven en zo ontstond de fantasyreeks De sage van de Waanzin. Op hun zeventiende verscheen het eerste deel, De samenzwering van Calaspia, in India.

Jyoti en Suresh Guptara (22 november 1988) hebben een Indiase vader en een Engelse moeder. De eerste zeven jaar van hun leven verbleven ze in Groot-Brittannië, daarna verhuisden ze naar Zwitserland. In 2004 was Jyoti met zijn vijftien jaar de jongste schrijver ooit die een artikel in The Wall Street Journal heeft gepubliceerd. Tegenwoordig zijn Jyoti en Suresh fulltime schrijver.

De Sage van de Waanzin
De samenzwering van Calaspia
Als het dorp Quivelda wordt verwoest door ijzingwekkende monsters, vrezen de bewoners dat de Ostentum, waarvan iedereen dacht dat ze waren uitgeroeid, zijn teruggekeerd. Een uiteenlopend gezelschap, onder wie de zestienjarige Bryn Bellyset, begint aan een hachelijke reis naar de hoofdstad van Calaspia om de keizer te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Daar komen ze tot de ontdekking dat duistere krachten de keizerlijke kringen hebben geïnfiltreerd. Langzaam maar zeker worden Bryn en zijn vrienden meegezogen in manipulaties en samenzweringen van een ondoorgrondelijke vijand.

ISBN: 9789028423411
Uitgeverij: WB*Fantasy
Vorm: Hardcover
Pagina's: 495
Prijs: €19,90

De Zwaardcodex (Verschijnt april 2011)
Een duistere vijand heeft een groot gedeelte van het rijk Calaspia in zijn macht. Bryn Bellyset en zijn vriend Mittni zijn vastbesloten om de strijd aan te gaan en bereiden zich daarop voor bij de Culmus Sangui, een geheime orde van elitekrijgers die hen invoert in de kunst van het zwaardvechten. Als een geliefde van Bryn om het leven komt, slaat de twijfel toe. Hij raakt steeds sneller geïrriteerd, tijdens gevechten wordt hij agressiever – zo erg dat zijn vrienden hem niet meer vertrouwen. Dan komt hij in het bezit van een duister zwaard, dat volgens de legende ooit de Waanzin zal verslaan. Het zwaard oefent een vernietigende en verwarrende aantrekkingskracht op Bryn uit, en trekt hem de kant van de vijand op. Ten slotte staat Bryn voor een dilemma: wie kan hij vertrouwen? En aan welke kant van de strijd om Calaspia staat hij eigenlijk?

ISBN: 9789028423848
Uitgeverij: WB*Fantasy
Vorm: Paperback
Prijs: €17,90
Plaats reactie