Mel Hartman

Hier worden schrijvers en hun volledige oeuvres besproken.

Moderator: Beheerders

Minnie
Beheerder
Berichten: 1670
Lid geworden op: 25 mar 2007 21:41
Locatie: Lede (België)

Mel Hartman

Ongelezen bericht door Minnie »

Mel Hartman en Tisa Pescar hebben al een gezamelijk topic, wat je hier terug kunt vinden.
Maar Mel heeft dus ook een eigen serie boeken.
Deze serie heet De Fantasiejagers en bestaat voor het moment uit 4 delen. De eerste 3 daarvan zijn al uitgekomen, deel 4 is Mel nu aan het schrijven.

De Fantasiejagers deel 1 - De Fantasiejagers
Afbeelding
Sinds de komst van 'het Portaal' staat de wereld in rep en roer. De ontdekking van een nieuwe dimensie, Emowereld, brengt met zich mee dat de droomwereld niet langer alleen in onze slaap en in ons eigen hoofd bestaat, maar een reële wereld blijkt te zijn met écht bestaande mensen. En niet alleen mensen bevolken die pas ontdekte dimensie, maar ook allerlei levensvormen die voordien enkel als mythische, folkloristische en niet echt bestaande wezens bekend waren. Wanneer deze wezens, ondanks een streng verbod, af en toe toch ontsnappen naar onze wereld, worden er maatregelen genomen. En zo ontstaat een geheel nieuwe veiligheidsdienst: de fantasiejagers. De kennismaking tussen beide werelden verloopt niet van een leien dakje. Een verschrikkelijk geheim leidt tot onomkeerbare en desastreuze gevolgen. Het lijkt erop dat zelfs de fantasiejagers een ramp niet meer kunnen voorkomen...

De Fantasiejagers deel 2 - Droomloos
Afbeelding
De Fantasiejagers: een groep mensen met uiteenlopende gaven die een opdracht krijgen van de regeringen van Ratiowereld en Emowereld. Ze worden ingezet bij het opsporen van niet-menselijke wezens uit de droomwereld die ónze wereld betreden. Wat is er aan de hand in Ratiowereld? Volwassenen en kinderen gedragen zich zonder reden erg agressief en gewelddadig. Het lijkt alsof ze hun anders zo beheersbare emoties niet meer onder controle hebben. De Fantasiejagers staan voor de moeilijke taak om uit te zoeken wat hiervan de oorzaak is. Is die te vinden bij de ratiomensen zelf? Of is er een boosaardig opzet van een emowezen in het spel? Waarom heeft Sekhmet, vroeger vereerd als Godin in Ratiowereld, een gigantisch decadent feest om deze problemen te vieren? En welke geheimen verbergt Toth voor de groep Fantasiejagers?

De Fantasiejagers deel 3 - Angstdroom
Afbeelding
De droomwereld is ontzet bij de confrontatie met een nog nooit eerder voorgekomen gebeurtenis: één voor één worden er niet-menselijke bewoners op gruwelijke wijze om het leven gebracht! De fantasiejagers staan voor een raadsel. Wie pleegt deze verschrikkelijke moorden? Welk motief ligt eraan ten grondslag? En wat heeft Ripper, 'De Dood', ermee te maken? Wanneer de onthutsende waarheid an het licht komt, volgt een bloedstollende race tegen de klok. Zullen de fantasiejagers erin slagen de moordenaar te ontmaskeren en de droomwereld en zijn bewoners erin slagen de moordenaar te ontmaskeren en de droomwereld zijn bewoners van een zekere ondergang te redden?
mel
Fortuinzoeker
Berichten: 62
Lid geworden op: 16 mar 2008 10:36

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door mel »

Bij uitgeverij Parelz is een nieuw kort verhaal van mij beschikbaar. Het heet ‘De Nationale Loterij show’ en dit is de blurb:
De Nationale Loterij show schreef: ‘Jan Hanssens leidt een leven van, zoals hij het zelf noemt, 'een aaneenschakeling van pech en problemen'. Geluk, vond hij, was niet iets dat je afdwong maar dat je toeviel - of niet. Hem viel het niet toe. Nooit. Niet in zijn jeugd, niet op school, en niet in zijn huwelijk. Toch lijkt er hoop te gloren. De Nationale Loterij. Hij aarzelt sterk, want hij weet, door de wekelijkse uitzending op televisie, wat verlies inhoudt. Tegelijk ziet hij de miljoenen die hij kan winnen. En niet alleen hij ziet die miljoenen; ook zijn vrouw.’
Naast dit verhaal zijn er drie andere van mijn hand te verkrijgen: ‘Ultiem’, ‘Gastheer’ en ‘Memoires van een uitvinder’, maar ook vele verhalen van andere schrijvers!

Groetjes,

Mel Hartman
Laatst gewijzigd door after_eden op 20 dec 2009 19:50, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bericht gesplitst en leesbaarder gemaakt
mel
Fortuinzoeker
Berichten: 62
Lid geworden op: 16 mar 2008 10:36

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door mel »

Op 24 en 25 april ben ik aanwezig op Elf Fantasy Fair in Haarzuilens. Ik ben er samen met filmstudio ‘Dream Journey Studios’ (www.dreamjourneystudios.com) die mijn eerst verschenen boek ‘De Fantasiejagers’ wil verfilmen. De regisseur, Pedro Chaves, zal er praten over zijn diverse filmprojecten, waaronder dus ‘Fantasy Hunters’ en ‘Reiki’. Uiteraard ben ik er ook aanwezig met mijn boeken, om te signeren en hopelijk een gezellig praatje met enkele lezers te maken! Later meer over de precieze locatie van de stand waar ik te vinden zal zijn. Vragen over de verfilming kunnen dan ook gesteld worden aan de regisseur. Vragen over de boeken en ook over mijn nieuw boek dat in juni verschijnt: ‘Anders: Een Manon Maxim roman’ wil ik dan met veel plezier beantwoorden. En ondertussen: http://www.elffantasyfair.com/.
Groetjes,
Mel Hartman
www.fantasiejagers.net
mel
Fortuinzoeker
Berichten: 62
Lid geworden op: 16 mar 2008 10:36

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door mel »

Dit is de blurb van mijn nieuwe korte verhaal 'De Gave' dat sedert vandaag online staat bij www.parelz.eu!

Stel dat je een manier gevonden hebt om je bijna moeiteloos naar de top van alles te werken? Overal in uit te blinken? Iedereen de baas te zijn? Wat zou je doen?
Tim vond die manier. Hij ontdekte dat hij Overvloeier was en dat bood hem die mogelijkheden. Waar het hem toe bracht? Uiteindelijk tot de bodem van een zwembad, waar hij nu al twintig minuten zit zonder zuurstof of duikapparatuur. Hij kijkt terug op zijn leven.
Kijk met hem mee.


Fragment:

Al twintig minuten bevind ik me op de bodem van een zwembad in een prachtig ressort in Hawaï. Zonder toegediende zuurstof of duikapparatuur, maar met een zwaar gewicht op mijn rug dat mij onder water houdt. Behalve het zachte klotsen van het water is het muisstil rondom me. Mijn besluit is genomen en dat maakt me verbazingwekkend genoeg sereen. De maan wordt met tussenpozen weerspiegeld op het wateroppervlak en ze spoort me aan te reflecteren over mijn leven. Macht corrumpeert, wordt er gezegd. Maar wat doet almacht dan? Heb ik spijt van de dingen die ik gedaan heb? Heb ik verdriet om de levens die ik verwoest heb? Nee, dat heb ik niet. Immers, hoe meer ik kreeg, hoe minder wroeging ik had.
Het begon allemaal toen ik veertien jaar oud was. Toen ontdekte ik dat ik een Overvloeier was. Althans, zo noemde ik het bij gebrek aan een referentie, want ik heb nergens ook maar enige aanwijzing gevonden dat er meer mensen zoals ik bestaan. Misschien ben ik de eerste, misschien niet. Het enige dat ik zeker weet is dat een hevige emotie me naar de ontdekking ervan bracht. De hevige emotie die me er attent op maakte? Razernij.
De aanstichter was een pestkop waar iedereen bang voor was, zelfs de leerkrachten. Zodra hij nog maar je richting op keek, begonnen je benen te trillen en kreeg je tunnelvisie met aan het eind van die tunnel niets dan een dreigende kop. Rond die leeftijd was ik een nogal stil type. Ik liep niemand in de weg, schreed zoveel mogelijk voort op onzichtbare wegen en opende mijn mond enkel als me dat gevraagd werd. Maar stille types worden op een gegeven moment door pestkoppen opgemerkt. Ik herinner me die dag als was het gisteren. Tijdens de pauze stond ik zo onopvallend mogelijk bij een groepje vrienden. De pestkop, Kevin, kwam met krachtige passen op ons afgelopen. Hij deed zijn best om er imposant uit te zien met zijn woest kijkende ogen en die gemene grijns op zijn bek. Eerlijk gezegd vond ik hem er toen al een beetje idioot uitzien. Mark, die naast me stond, stootte me aan en zei tegen niemand in het bijzonder: ‘Dat ziet er slecht uit.’ Ik maakte me zo klein mogelijk en bad dat hij ons met rust zou laten. Ieders blik bleef gericht op het naderend onheil, want Kevin wilde je nogal eens verrassen met een vuist tegen je kaak, of een trap in je ballen. Fungeren als bokszak was het laatste dat ik wilde. Temeer omdat ik dan thuis weer eens zou moeten verklaren waarom ik een watje was dat zichzelf niet eens kon verdedigen. Mijn vader, die zelden thuis was, zou het me niet in dank afgenomen hebben, want als ex-militair stond hij erop dat een man alleen een échte man was wanneer deze minstens eenmaal in zijn leven iemand anders knock-out had geslagen. Er stond nog steeds een nul bij deze actie en ik zag daar niet gauw verandering in komen. Uiteraard koos Kevin mij uit de groep, lukraak en zonder enige aanleiding. Pestkoppen hebben het verstand niet om er een reden bij te verzinnen; daar raken hun hersenen oververhit van of zoiets. De anderen uit de groep weken achteruit alsof Kevin een besmettelijke ziekte bij zich droeg. Ik kon hen geen lafheid verwijten, want niemand nam het ooit op voor iemand die door Kevin geviseerd werd. Dat wist Kevin ook maar al te goed. Om een lang verhaal kort te maken: ik zag die dag van heel dichtbij hoe vuil zijn nagels waren en een honderdste van een seconde daarna hoeveel kauwgom er weggegooid werd op de grond. Kevin bleef nog een tijdje naast me staan, me bespottend en naar me wijzend alsof ik een kermisattractie was.
Ik had niet alleen verrekte pijn; ik had me ook nooit zo vernederd gevoeld. Achteraf gezien was dat het wat me deed doldraaien, denk ik. Mijn schaamte liep over in een diepzwarte razernij, maar ik durfde nog steeds niet op te staan of me tegen hem te verzetten. Het vrat me op van binnen en nog steeds was ik te laf! Met hevig bloedende lippen keek ik naar hem op en ik wenste met heel mijn ziel dat ik zijn durf en kracht kon overnemen zodat ik hem een koekje van eigen deeg kon geven. Ik verlangde het met meer vuur en wilskracht dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Groetjes,
Mel Hartman
www.fantasiejagers.net
mel
Fortuinzoeker
Berichten: 62
Lid geworden op: 16 mar 2008 10:36

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door mel »

Maandag het boek 'Anders: een Manon Maxim roman' voor het eerst in handen gehad en de zenuwen nemen nu danig mijn leven over. Ik kan me niet meer focussen, laat staan normaal functioneren. Aaarggh: vrijdag boekpresentatie en daarna recensies.... ik denk dat ik ga emigreren naar een onbewoond eiland zonder internet. Iemand tips waar ik dat kan vinden?
xxx
Mel Hartman
www.fantasiejagers.net
mel
Fortuinzoeker
Berichten: 62
Lid geworden op: 16 mar 2008 10:36

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door mel »

Ik heb een nieuwe website die ik nu zelf up to date kan houden! :)
http://www.melhartman.net
Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Vandaag is Droombeeld het vierde deel van de Fantasiejagers uitgekomen.
Minnie
Beheerder
Berichten: 1670
Lid geworden op: 25 mar 2007 21:41
Locatie: Lede (België)

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door Minnie »

Deze week heb ik Anders van haar gekocht. Ben benieuwd of het zo leuk is als De Fantasiejagers. :)
Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5592
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Locatie: In de buurt van Dokkum
Contacteer:

Re: Mel Hartman

Ongelezen bericht door Ysgrublaidd »

Het is iets anders, maar zeker meer dan de moeite waard als je de Fantasiejagers ook tof vond.
Plaats reactie