Aeon-bbq 12 augustus: the day(s) after

Over alles en niets. Filosofeer over het leven, de dood, politiek en de eeuwige vraag... is een tomaat nu groente of fruit?

Moderator: Beheerders

the Pelican
Kind van de kosmos
Berichten: 1884
Lid geworden op: 30 jan 2004 12:46
Locatie: Home is where the heart is

BBQ meet verslag

Ongelezen bericht door the Pelican » 13 aug 2006 23:08

Zo. De grootste zooi is opgeruimd.

Op dit moment zit ik met Dolenthoniel half gaar voor een "Barbie" dekbed. Ja, een "Barbie" dekbed, het tafelkleed van de afgelopen dagen. Inmiddels is ook Gaia teruggekeerd van haar poging het meeste van het BBQ meet vuil van haar af te wassen (wat naar eigen zeggen best aardig gelukt is) (zal het zo checken).

Wat zal ik zeggen?
Ik denk dat het een naar omstandigheden geslaagde meet genoemd kan worden. "Omstandigheden"? Het was, zacht gezegd, bagger weer afgelopen zaterdag. Met enige regelmaat werd er een badkuip boven de wijk omgekeerd, gevolgd door donder en bliksem. Dat hadden we niet verwacht toen ik een maandje geleden (met 98 graden en stralend blauwe hemel) dit BBQ meet voorstel deed.
Maar het was dus naar omstandigheden goed. Geen geklojo met het al-dan-niet-aankrijgen van de BBQ, niet op de katten moeten letten en er was geen rij bij de ijsco zaak. Ook het aantal deelnemers (12 personen) was een goed aantal; niet te druk, niet te stil, precies goed (al hadden we graag ook Aphraels neus gezien).

Wat hebben we zoal gedaan?
Ja. Phoe. * Denk * Spelletjes eigenlijk. Veel spelletjes. Catan, Boonanza, Magic, Genius, Carcassonne, Munchkin en Boerenbridge. Natuurlijk is er geroddeld, natuurlijk hebben we het over Aeon gehad, maar daarnaast is er ook veel gelachen om "Waffie de viking" annex dweil (je had er bij moeten zijn). Tussendoor is een paar uur geslapen, ijs gegeten, een BBQ-spiesjes-bouwe-en-daarna-op-een-gourmetstel-verwarmen ritueel opgevoerd en veel geneusd over een sate-saus (recept volgt). Verder hebben we nog met veel moeite een kat (geprobeerd) binnen te houden, nadat we haar eerst (geheel tegen de planning en verwachtingen in) een sateprikker hebben gevoerd.

Wat is zoal niet gedaan?
Nou.... eeeeeuh.... Wat dacht je van .... euuuh..... Barbecueën?
Van Dale schreef:bar·be·cue [b˜rb¨kjoe, b–rb¨kjoe]
de barbecue (mannelijk), de barbecues

1 toestel om vlees in de open lucht te roosteren

2 gelegenheid waarbij gebarbecued wordt
Ook de tweede avond (Was er een tweede avond? Ja, er was een soort van tweede avond omdat mensen nog niet naar huis moesten, wij toch niets beters te doen hadden, er een beetje eten over was en Dolenthoniel toch al bleef slapen.) is er geen BBQ opgestookt (hoewel het weer veel beter was).
Verder zijn we niet naar het strand geweest, zijn er geen relaties ontstaan danwel afgebroken, is er niet ge-weerwolfd en hebben wij de kat niet naar buiten gelaten (al is het hem toch op raadselachtige wijze een keer gelukt om buiten te komen).

Wie-weet-wordt-vervolgd. Nu eerst slapen; straks gaat om 6 uur de wekker weer.

fallen loremaster
Fortuinzoeker
Berichten: 87
Lid geworden op: 04 okt 2005 09:12
Locatie: Berkel

Ongelezen bericht door fallen loremaster » 13 aug 2006 23:26

Volgens mij heb ik nog heel wat gemist in die laatste uurtjes...

Omstandigheden... pfff... Jij hebt niet meer dan een uur door die tornado moeten fietsen... De vissen zwommen langs me oren (ach, van geen regen word je niet nat). Ik vind een tandenstokers-etende-kat is een grotere 'omstandigheid' 8)

Weer allemaal nieuwe/leuke spelletjes en mensjes leren kennen. Zelfs mijn eerste potje Munckin gewonnen! (ok, met legaal valsspelen, nadat ik mijn level-aantal verdubbeld had (zie, dat klinkt toch veel impsanter dan ''één level bijgesmokkeld'). Het porno-lampje was ook memorabel. :lol:

Ja, de meet was leuk. Moeten we zeker nog een keer doen. :-D

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 14 aug 2006 06:37

Best vaag al die regen.. Bij ons (in het Brabantse) was het droog, zelfs blauw met een zonnetje. Ik dacht nog.. we hebben geluk! Maar dat was dus alleen onder de rivieren zo blijkbaar. :(

Voor mij de eerste, en hopelijk niet de laatste, Aeon meet. Niet ziek deze keer. Ik ben dan misschien geen grote kletskous in een groep. Maar als je me niet hoort, wil dat niet zeggen dat ik het niet naar mijn zin heb. Ik geloof dat ik zelfs nog weet wie wie is en welke naampjes erbij horen. Ik (de spelletjes-barbaar) moet zeggen... spelletjes zijn best leuk... pech dat we ze hier thuis eigenlijk niet spelen. ( :) Hihihihihi, ik stel even mijn vechtgenoot voor die een bonenveldje opzet.. :lol: .. niet echt.) Ik heb even zitten kijken naar een potje Magic (met de nodige uitleg) en mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

En natuurlijk nog even mijn dank aan de organiserende partijen... :klap: :klap: :klap:

aphrael
Sterrenschipper
Berichten: 1328
Lid geworden op: 09 okt 2004 14:12
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Ongelezen bericht door aphrael » 14 aug 2006 10:03

Jammer dat ik dit heb moeten missen... :'(

Dolenthoniel
Opperkiwi
Berichten: 1337
Lid geworden op: 29 jan 2004 16:10
Locatie: Wierden
Contacteer:

Verslag

Ongelezen bericht door Dolenthoniel » 14 aug 2006 11:50

Goed.. Zoals te lezen zat ik naast Pel toen zijn bericht werd geschreven, maar ik zal hier toch zelf ook nog even wat neer gooien.
Aller eerst wil ik Pel en Gaia heel erg bedanken voor hun gastvrijheid en dat zij weer degene waren die het initiatief namen om deze meeting te organiseren.

Ik heb het echt vreselijk leuk gehad. Alle meetings zijn altijd weer anders en het leuke aan deze meeting vond ik onder andere ook dat ik gewoon met iedereen lol heb kunnen hebben. Dat ik met iedereen heb kunnen praten en dat het gewoon een enigsinds kleine close groep was (al had ik Aphrael er graag bij gezien).

Aan het barbecueën zijn we helaas niet helemaal aan toegekomen vanwege het weer wat ons niet helemaal mee zat. Gelukkig was er iemand zo vriendelijk geweest om een gourmetstel mee te nemen en hebben we dat als alternatief genomen.

Voor de rest is het meeste over wat we hebben gedaan en wat we niet hebben gedaan al wel gezegt.

Wat betreft het "Waffie" verhaal, dat was gewoon vrij apart. Misschien ook nog een leuke toevinging: toen ik de 2 de nacht even een slaap-pauze maakte om een bezoek te brengen aan de toillet struikelde ik bijna over een Waffie. Het beestje werd wakker en begon mij kopjes te geven (ik kwam er dus niet meer vanaf. Ik heb hem maar even weg geveegt en ben in sprint weer naar de kamer waar ik sliep gegaan om vervolgens de deur vlak voor z'n neusje dicht te doen (ja, ik ben ook zo iemand met een katten allergie die toch naar mensen toe gaat met katten). Slot van het liedje was dus geen toillet bezoek en maar weer bed in gedoken om die ochtend maar te gaan. :-D

Misschien nog even leuk om je hier een voorstelling van te maken. :-D Jorqua, een man van 2 meter 80 is in kietel gevecht met mij en Christine. Dwz: ik probeer hem aan de voorkant te kietelen terwijl Christine zijn armen van de achterkant probeerd vast te houden. Slot van het liedje was dus dat hij alle 2 mijn handen in 1 hand vast hield en Christines handen zaten vast tussen zijn armen die hij hard tegen z'n ribben aan duwde. Vervolgens begint hij met de hand die hij over heeft te kietelen. Echt heel apart.

Christine
Kind van de kosmos
Berichten: 1786
Lid geworden op: 14 jun 2004 19:35
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Ongelezen bericht door Christine » 14 aug 2006 13:19

Ik heb ook gigantisch genoten. Pelican en Gaia: :klap:

Ik ben zelf een spelletjesgek, dus een middagje (dat uitliep in een nachtje, om vijf uur gingen we pas richting bed) Catannen en Boonanza valt bij mij altijd erg goed. Inderdaad jammer dat Aphrael er niet was, maar wel een goed excuus om het eens over te doen ;). Foto's post ik zodra ik ze van m'n mobiel op m'n pc heb gezet (ben nu op het werk).

En dan nog even over Waffie: dat beest is raar. Anders kan ik het niet zeggen. Ik ging zondagochtend naar het toilet, en Waffie liep gezellig met me mee. Dat vind ik prima, aangezien mijn twee katten dat thuis ook altijd doen. Alleen is het gewoon onmógelijk om te plassen als er Waffie tegen je benen aan het opspringen is :kiwi:. Toen hij ontdekte dat je de wc-borstel ook kon aflikken liet hij me gelukkig met rust, maar wat daar nou lekker aan was? :s

- Christine -

P.S. Het is maar goed dat er geen blender aanwezig was. Dolenthoniël heeft een allergie voor katten en een blender-fetisj...

Dolenthoniel
Opperkiwi
Berichten: 1337
Lid geworden op: 29 jan 2004 16:10
Locatie: Wierden
Contacteer:

Ongelezen bericht door Dolenthoniel » 14 aug 2006 13:31

Christine schreef:P.S. Het is maar goed dat er geen blender aanwezig was. Dolenthoniël heeft een allergie voor katten en een blender-fetisj...
Zo erg ben ik nou ook weer niet hoor Chris.. Nouja, misschien in woorden, maar vaak blijft het daar dan ook gewoon bij. :)

Jorqua
Ontdekkingsreiziger
Berichten: 296
Lid geworden op: 16 apr 2006 23:55
Locatie: A'dam

Re: Verslag

Ongelezen bericht door Jorqua » 14 aug 2006 15:59

Dolenthoniel schreef:Jorqua, een man van 2 meter 80...
Welke lichaamsdeel heb jij gemeten??? Goed we sliepen met elkaar op één kamer maar dan ben je wel heel subtiel geweest. :P

Nee maar het was een hele leuke meet en we moeten zeker vaker zoiets organiseren. Heb genoten van ieders gezelschap en denk dat er heel wat nieuwe vriendschappen uit voort zullen komen. Nooit geweten dat ik zo snel fan kan worden van mensen die ik alleen via een forum ken.

Ook ben ik helemaal fan van "de Waffert", ik heb eindelijk een dier gevonden waarmee ik op intellectueel gebied helemaal op één niveau zit. :-D Heerlijk om een kat te hebben waar je alleen maar een bezemsteel in hoeft te steken en dan als zwabber kan gebruiken. Tevens dient het prima als perforator voor al uw kartonnen dozen.

Wat het BBQ'en zelf ach he, het gourmetten was ook heel gezellig en veel kan je ook niet van het weer verwachten als mensen regendansen gaan doen i.p.v. een zonnedans. :P Maar volgend jaar gewoon wat vroeger in het seizoen en dan misschien wel in A'dam.

Dan rest mij nog een heel groot compliment en waardering te geven aan de gastheer en -vrouw van deze meet. Prima geregeld en mijn dank voor de gastvrijheid.

Tot snel op het forum, chat, msn of in persoon,

-Greetz R-

Agravain
Beheerder
Berichten: 2512
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Ongelezen bericht door Agravain » 14 aug 2006 20:01

Ook ik heb weer genoten van deze meet. Wederom waren er een aantal nieuwe gezichten bij, leuk om weer een paar mensen achter de nick's te zien. Jammer dat Aphrael niet kon komen, maar volgende keer beter hoop ik. Toen ik vertrok uit Zeeland had ik nog het idee dat er gebarbequed zou gaan worden maar helaas, het weer zat toch niet mee. Het gourmetten was een goed alternatief voor de BBQ. Het heeft mij in ieder geval een aantal gourmet sets opgeleverd ;).

Nu ik mijn tweede potje magic gespeeld heb begin ik er iets van te snappen, . . . . . . geloof ik. Of Midwinter moet me wel heel erg gespaard hebben. Dankzij zijn antwoorden op mijn vele vragen, ben ik weer een beetje verder in de geheimen van dit spel doorgedrongen. Na nog even gekeken te hebben bij Munchkin was het al weer diep in de nacht, dus zijn Nahimana en ik maar weer huiswaarts vertrokken. Na een voorspoedige reis was ik even voor vieren weer terug. Het was weer gezellig en ik kijk al weer uit naar de volgende meet.

~ Agravaìn ~

Nahimana Tala
Sterrenschipper
Berichten: 1225
Lid geworden op: 13 mar 2004 19:52
Locatie: Fijnaart
Contacteer:

Ongelezen bericht door Nahimana Tala » 15 aug 2006 07:07

HE!!! :x Dat ik ze vergeten ben uit de auto te halen, wil niet zeggen dat je ze mag houden!! Dat vindt mijn mams vast niet leuk! Grapjas! :P Hihihihi komen we wel uit.

the Pelican
Kind van de kosmos
Berichten: 1884
Lid geworden op: 30 jan 2004 12:46
Locatie: Home is where the heart is

Kaart van Ysgrublaidd

Ongelezen bericht door the Pelican » 15 aug 2006 12:31

Ik zie dat ik nog iemand ben vergeten te bedanken :( .
@Ysgrublaidd: Bedankt voor je kaart aan het meetende gezelschap ;) :D .

whitedragon
Kosmonaut
Berichten: 772
Lid geworden op: 30 jan 2004 10:41
Locatie: Vriezenveen

Ongelezen bericht door whitedragon » 15 aug 2006 15:30

Ik vond het ook heel erg gezellig. Eindelijk hoefde ik eens geen grote mond op te zetten om er een beetje bij te horen. Iedereen was heel aardig en het eten gebakken op een gourmetstel smaakte bijna net zo lekker als eten dat gebakken is op een barbeque. Ook het ijs heeft goed gesmaakt. Het enige wat ik minder vond is dat mijn luchtbed leegliep... Maar daar kon niemand wat aan doen :P. Op naar de volgende meet dan maar!

Witch
Sterrenschipper
Berichten: 1043
Lid geworden op: 31 okt 2004 12:43
Locatie: Nuth

Ongelezen bericht door Witch » 15 aug 2006 17:24

Hay,

:-D ik heb me super geamuseerd op deze meet met allemaal mensen die ik alleen als "nick" en nog niet van gezicht kon :-D

BBQ/gourmetten was heel gezellig net als het potje Catan en zelfs de bonenvelden waren goed te verteren.

Op naar de volgende meet (dan probeer ik wel te blijven slapen, want dit doe ik dus niet meer....5,5 uur reizen op 1 dag voor een meet :snurk: )!!

Groetjes Witch

Ps. bedankt voor de goede en lieve zorgen (alsmede een ritje naar het station) aan de gastheer en gastvrouw van dit hele gebeuren.......

Agravain
Beheerder
Berichten: 2512
Lid geworden op: 22 apr 2004 19:15
Locatie: Omgeving Goes
Contacteer:

Re: Kaart van Ysgrublaidd

Ongelezen bericht door Agravain » 15 aug 2006 17:53

the Pelican schreef:Ik zie dat ik nog iemand ben vergeten te bedanken :( .
@Ysgrublaidd: Bedankt voor je kaart aan het meetende gezelschap ;) :D .
Misschien is een kleine quote op zijn plaats voor de mensen die de kaart niet hebben bewonderd? Toch leuk dat Ys er nog aan gedacht heeft om een kaartje te sturen. :D.

~ Agravaìn ~

the Pelican
Kind van de kosmos
Berichten: 1884
Lid geworden op: 30 jan 2004 12:46
Locatie: Home is where the heart is

Re: Kaart van Ysgrublaidd

Ongelezen bericht door the Pelican » 15 aug 2006 21:30

Agravain schreef:Misschien is een kleine quote op zijn plaats voor de mensen die de kaart niet hebben bewonderd?
Maar natuurlijk :) .
Kaartje van Ysgrublaidd schreef:Voor de BBQ mensjes:
Hé stelletje ongeregeld, hoppelijk hebben jullie fraai weer en lekker te eten en te drinken. Maak er een mooie dag van.

Plaats reactie