Algemeen Bekende Non Playable Characters

Het overlegforum voor de inmiddels gesloten RPG Aeron.

Moderator: Midwinter

Gesloten
Chaman
Hemelkenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 27 apr 2004 22:58
Locatie: Culemborg

Algemeen Bekende Non Playable Characters

Ongelezen bericht door Chaman »

Tijdens de RPG zal er een totaal nieuw systeem gebruikt worden om te spelen. hierover komt later veel meer uitleg en voorbeelden, dus liefst geen vragen hierover in dit topic. Wat is het doel hier nu van? wel in dit systeem zijn er een groot aantal NPC, non playable characters, die je dus zelf niet kan besturen. Wie doet dit van wel? Wij, de mods. (lees Milamber, Chaman en Glamdring). Dus iedereen die je in de stad tegenkomt, van gehoord hebt of van wil horen, wordt gespeeld door de mods in dit systeem. Later dus meer over het systeem, hier enkel vragen over de personages.
Hier zijn de belangrijkste die in de stad en groeperingen aan bod zullen komen. er zijn er uiteraard nog veel meer, maar die zijn Groepering-afhankelijk, dus die krijg je via PB toegestuurd eens we jou character hebben binnengekregen. Enjoy!Algemeen Bekende Non Playable Characters

Fycar, de kapitein: Heeft een grof uiterlijk, een stoere lichaamsbouw en is erg ijdel, Fycar kan niet regeren, waardoor hij afhankelijk is van zijn regenten. Hij is echter wel een heel bekwaam Strateeg door zijn ervaring in de oorlog tegen het Westen. (zie ‘andere belangrijke NPC’ers’).
(Paleis, goed)


Generaal Morke: Een generaal wiens punctualiteit en stiptheid alom bekend is. Bestuurt zijn onderdelen met strenge, doch rechtvaardige, hand. Is ooit aangesteld door de kapitein.
(Leger en Politie, goed)

Jaorasius: Een wijze man die zeer toegewijd is aan de edele kunst der magie. Hij wil magie meer toegankelijk maken voor de burger. Onder zijn leiding is de orde in de stad gestegen met 150 %. Hij wordt over het algemeen gezien als de wijste man van de stad. Zijn hulp kan ook ingeroepen worden als chirurgijn.
(Magie, goed)


Perriensa: Een kameraad van de kapitein. Een van de regenten. Streng en rechtvaardig. Het polytheïstische geloof in de stad met zijn vele goden heeft wel wat tegenstand gekend in het verleden, maar in tijden van oorlog en angst zoals deze, keren vele mensen terug naar het oude geloof. De tempeliers is dus ook één van de machtigste groeperingen in de stad en wordt vaak als raadgevers aangewend.
(Tempeliers, goed)

Choralio: de Regentes van de Gilden, is een vrouw die goed haar mannetje kan staan in de harde mannenwereld. Zij is de neutrale vertegenwoordiging van de Gilden in de raad van bestuur en heeft het gezag over het doen en laten van de Gilden in de stad. De Gilden zijn de ambachtslieden die zich hebben verenigd met als doel hun eisen door te drukken. De ambachten zijn een redelijk sterke groep in de stad en hebben redelijk wat macht om dingen gedaan te krijgen.
(Regente Gilden, Neutraal)

Filosoof:
Jacob: Een welbespraakte en nadenkende man. Jacob is de oprichter van een filosofiehuis, een rustige plaats waar de geïnteresseerde er rustig op los kan speculeren over politiek, zaken, de dingen des levens of wat dan ook. In het filosofiehuis is altijd wel iemand om mee te discussiëren.
(Gilden, Neutraal)

Smid (Meestersmidse):
Ian: De meestersmidse van de stad. Hij maakt de wapens voor de rijke lieden. Het leger en de politie gebruikt al jaren de wapens uit zijn bedrijf: goed en op maat gemaakt. Hij neemt alleen de beste leerjongens in dienst.
(Gilden, Neutraal)

Schilder:
Joann: Ze is de bekendste schilder van de stad. Haar atelier schildert enkel dure opdrachten. Portretten en werken van haar, of van haar leerlingen, zijn dan ook alleen maar koopbaar voor de rijken en de welgestelde. Als je bij Joann in de leer wilt, moet je eerst laten zien dat je verstand van het vak hebt.
(Gilden, Neutraal)


Noriak, De Norse, woont in een riante villa vlak bij de stadsmuur. Via een geheim gangetje in deze muur kan hij vlug en efficiënt naar zijn onderneming gaan, die vlak buiten de stadsmuren in het noorden ligt. Deze onderneming is de steengroeve. Noriak geeft om niets of niemand anders dan zichzelf en wil gewoon zoveel mogelijk winst maken. Hij verkoopt steen aan de stad en het rechterdeel, maar stuurt ook schepen naar het linkerdeel, waarmee hij zijn eigen land eigenlijk verraad. Noriak erfde de grond van zijn grootvader en ontdekte een enorme steenmijn, die hij uitbaat met behulp van honderden slaven.
(Steengroeve, Neutraal)

Hoofdopzichter:
Hyar: Uitzonderlijke wrede man die al enkele doden op zijn geweten heeft. Berucht om zijn oneerlijkheid en gruwelijke lijfstraffen
(Steengroeve, Neutraal)

Opzichter:
Londases: Vriendelijke en oprechte opzichter. Staat onder bescherming van de kapitein, was dat niet zo geweest, dan had Hyar hem vermoord.
(Steengroeve, Neutraal)


Ninja Clan
kwaad


Maffia
kwaad


Foyades: Doet alles voor geld en aangezien dat geld voornamelijk bij de maffia zit, is hij een handlanger van de maffia.
(Leider Handelaars, Handelaars en Zeelui, Kwaad)

Admiraal Fergas: Heeft een oosterse afkomst met bijbehorende contacten. Hierdoor heeft Kapitein Fergas een monopolie op de luxe Oosterse producten. Admiraal Fergas vaart zelf niet meer, maar woont in een villa buiten de stad. Men roddelt erover dat zijn leven in dienst staat van Foyades, maar volgens hemzelf ‘Leid ik mijn eigen leven en geniet ik van de dingen des levens.’ Hij neemt zelden nieuwe mensen aan maar als je er bent aangenomen ben je meteen een stuk rijker en leef je veel aangenamer in zijn prachtige villa.[/I]
(Leider Zeelui, Handelaars en Zeelui, Kwaad.)


Andere (belangrijke) NPC’ers
Neutraal, goed, kwaad… Het maakt ze doorgaans niet uit.

Joachim: In het dagelijks leven een herbergier, maar deze man is niet vies van de zwarte markt. Hij koopt en verkoopt vaak verboden drank en drugs. Een vrij egoïstische man die zijn kennis en wetenschap verkoopt aan de man of vrouw die daar veel voor betalen wilt. Joachim is de beste en onuitputtelijke bron van alle informatie: Duur maar verduveld goed.


De regenten:

Naam: - Vertegenwoordigt:

Morke - Leger en Politie
Perriensa - De Kerk.
Choralio - De Gilden
Olgises - De rijke adel
Foyades - De Handelaren en zeelui
aphrael
Sterrenschipper
Berichten: 1328
Lid geworden op: 09 okt 2004 14:12
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Ongelezen bericht door aphrael »

Ik wil hier nog even wat karakters aan toe voegen:

Penthe Bibliothecaresse in het paleis, spionneert voor de kapitein. Lieve vrouw met wat scherpe kantjes, zeer vervelende vijand om te hebben.
(Paleis, goed)

Hoffrin Kamerheer van het paleis, levensgenieter, vooral van vrouwelijk schoon.
(Paleis, goed)

Rakvist Havenmeester.
(Zeelui, kwaad)
Gesloten