Samenvatting grote RPG vanaf samenvoeging

Het overlegforum voor de inmiddels gesloten RPG Aeron.

Moderator: Midwinter

Gesloten
aphrael
Sterrenschipper
Berichten: 1328
Lid geworden op: 09 okt 2004 14:12
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Samenvatting grote RPG vanaf samenvoeging

Ongelezen bericht door aphrael »

We pikken het verhaal op in de mijnen van de stad Aeron. Een gruwelijke plek waar veel slaven tewerk gesteld worden. Vroeger was het niet zo en leefden allen in harmonie en vrede met elkaar. Die tijd is lang voorbij. Na veel pijn, verdriet en geweld zijn de slaven van de mijn het zat en besluiten dat genoeg, genoeg is. Een gruwelijke opstand breekt uit met Bakiro, een minotaurus en legerleider en Nathan als leiders. Zij gaan op zoek naar "De Norse", slavendrijver en opzichter van de slaven. Hij is verantwoordelijk voor het meeste leed dat de slaven te verduren hebben gekregen. Terwijl Bakiro en Nathan de mijn uitkammen op zoek naar de Norse, grijpen de slaven de kans om een deel van de mijn op te blazen met buitgemaakte explosieven, die voor de mijnbouw waren gemaakt door een alchemist. Daardoor verwachten Bakiro en Nathan dat de slaven, al plunderend, zullen optrekken naar de stad. Bakiro en Nathan voelen zich verantwoordelijk en hopen de burgers toch te kunnen beschermen.

In de stad breekt grote paniek uit na de explosies uit de mijn. De burgers beginnen hun spullen te pakken en willen vluchten.

In het paleis weet de hofbibliothecaresse Penthe precies wat er aan de hand is en probeert samen met paleiskok Mynn te vluchten. Zij heeft het allemaal zien aankomen en heeft een vluchtplan klaar. Net buiten de haven ligt een schip klaar waar ze mee kunnen vluchten. Ondertussen is van de kapitein en zijn hofmeester Hoffrin taal nog teken vernomen.

De gevangenis in de stad kampt met zijn eigen problemen. Doordat het merendeel van de bewakers is opgeroepen om de stad te verdedigen (cruciale fout) kunnen de gevangenen uitbreken. In de gevangenis breken hevige gevechten uit tussen bewakers, soldaten en de gevangenen. Glovigin, een elf, zit in de gevangenis, beschuldigt van moord en heeft een celmaat, Thain, een dwerg, die beschuldigt is van spionage. Ook zij weten uit hun cel te breken, alhoewel ze daarmee de gevangenis nog niet uit zijn.

Ondertussen gebeuren er op de Universiteit van de magiersorde ook vreemde dingen. Naast de algehele paniek die is uitgebroken loopt Zogal Ami, een bosnimf, Ariel, een kender, tegen het lijf. Letterlijk. Ariel is vanuit het verleden terug gekomen met een geschenk van een zieneres, een mysterieus amulet. Zij worden beiden na hun kennismaking onmiddelijk benaderd door Nemmet, van wie ze geen idee hebben wie hij is en wat hij wil. Ariel krijgt, waarschijnlijk via haar amulet, een oproep van iemand om naar de tempel te komen. Als hoeder van het amulet weet ze precies wat ze moet doen.

Een grote groep slaven is op dezelfde tijd op weg naar de stad. Bakiro en Nathan proberen hun tocht in zo goed mogelijke banen te leiden. Bakiro en Nathan zijn ook nog steeds op zoek naar de Norse en hebben hem in hun vizier. Om bij hem te komen moeten ze echter de stad binnen, maar soldaten hebben de toegangspoort afgesloten. Aangekomen bij de poort worden Nathan's zusjes op de stadswallen voor zijn ogen vermoord en naar beneden gegooid door een wachter. Dat is de druppel voor Nathan die in zulke blinde woede ontsteekt dat ze met de de slaven de poort toch openkrijgen. Bakiro en Nathan vermoorden alle wachters die bij de poort aanwezig zijn en raken elkaar daarna kwijt in het gedrang.

Ram, een halfweerwolf, is ondertussen in de stad aangekomen vanaf zijn schip en wordt achterna gezeten. Hij is dringend op zoek naar een veilig heenkomen en komt bij stom toeval in de gevangenis terecht via een weggetje wat niemand kent. Hij volgt een tijdje Thain en Glovigin en raakt betrokken bij een fikse knokpartij. Na zijn transformatie tot weerwolf raakt hij iedereen kwijt.

Ondertussen zijn Penthe en Mynn ontsnapt uit de chaos van het paleis en de stad, waar in de haven een kleine roeiboot ligt te wachten. Vermomd als armen willen zij zo ontsnappen naar het klaarliggende schip. In de stad zijn massale gevechten uitgebroken.

Ariel, Zogal en Nemmet zijn nog in de universiteit als het bevel tot evacuatie komt. Ze gaan alledrie op weg naar de stallen om Zogal's hert op te halen wat daar gestald staat. Zogal krijgt van Ariel de amulet en wordt zodoende de nieuwe hoeder van de amulet. Op dat moment komt er een nieuwe oproep van Ragnar dat ze naar de tempel moeten komen.

Penthe ondertussen zakt in elkaar op de bodem van de roeiboot en Mynn weet net de riemen binnenboord te houden. Ze worden gered door Ram, die door een geheime gang in de gevangenis in de haven uitkwam. Hij zag de situatie in de boot en zwom ernaar toe. Helaas wordt hij ook gezien door sommige van zijn ex-collega matrozen die hem van moord beschuldigen. Ze kunnen net ontsnappen en dobberen nu in de haven, op zoek naar een schip.

Bakiro is ondertussen Sergeant Geelen tegengekomen, die hem verraden heeft. Bakiro wil wraak, maar Geelen weet te ontkomen door een klein meisje te gijzelen. Bakiro heeft geen keus, hij moet hem laten gaan. Hij weet wel dat Geelen bij de haven zal proberen te komen en begint daar vast naartoe te rennen om hem te kunnen onderscheppen.

Nathan is de stad doorgegaan op zoek naar zijn ouderlijk huis, waar hij niets meer aantreft dan een hoop puin. Ook hij gaat op weg naar de haven.
Gesloten