Planeswalkerkaarten in Magic

Goblins, imps en elfen vliegen je om de oren in dit forum over het kaartspel Magic: the Gathering. Deel je nieuwe decks en gekste combo's met ons.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Planeswalkerkaarten in Magic

Ongelezen bericht door Midwinter »

Wizards heeft weer iets nieuws uit de hoge hoed getoverd: Planeswalkers. Hoofdontwerper Mark Rosewater plaagde de community al eerder door te zinspelen op een nieuw kaarttype in het blok, Lorwyn, dat overigens uit twee sets zal bestaan in plaats van drie. MTG Salvation onthulde gisteren dat het nieuwe kaarttype Planeswalker is.

Voor de leken:
Wiki schreef:In the fictional multiverse of the Magic: The Gathering collectible card game, a planeswalker is a powerful mage, able to travel across the planes of existence. ... Players are considered planeswalkers in the context of the Magic-card game.
Jullie meningen? En hoe denken jullie dat deze kaarten gaan werken?
Grimreaper
Eeuwentemmer
Berichten: 2475
Lid geworden op: 06 sep 2004 18:33
Locatie: Zevenbergen
Contacteer:

Ongelezen bericht door Grimreaper »

Tot nu toe lees ik alleen een vermoeden van hun dat het er komt, zoals een ander al zei in dat topic: eerst scans dan geloven.

En eerlijk gezegd hoop ik dat het niet waar is, waarom? Planeswalkers zijn wel zo'n beetje het krachtigste wat er bestaat in het Magic multiversum. Die op kaart zetten kan bijna niet omdat ze per definitie al regelbrekend goed moeten zijn. En als ze dat niet zijn vallen ze ontzettend tegen als ze ten onder gaan aan 'gewone' kaarten.
Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Ongelezen bericht door Midwinter »

Grimreaper schreef:Tot nu toe lees ik alleen een vermoeden van hun dat het er komt, zoals een ander al zei in dat topic: eerst scans dan geloven.
Het nieuws is bij deze bevestigd.
Planeswalkers zijn wel zo'n beetje het krachtigste wat er bestaat in het Magic multiversum. Die op kaart zetten kan bijna niet omdat ze per definitie al regelbrekend goed moeten zijn.
Daar ben ik ook bang voor. Ik hoop niet dat ze er een soort 'ik win' knop van maken, hoe lastig de kaart ook zou zijn om te spelen. Dat soort kaarten vind ik niet leuk. Ik zou dan liever iets zien in de trant van een globaal effect of boost (wellicht iets dat naarmate het spel vordert steeds krachtiger wordt), om de aanwezigheid van een planeswalker in het spel te verweven. Idioot krachtige kaarten waar tegenstanders niet van kunnen herstellen heeft het spel al genoeg.

Glad ijs waar Wizards zich op begeeft. Ze moeten wel erg hun best doen om het spel én de flavour van de planeswalkers recht te doen.
Reldon Brimstone
Toerist
Berichten: 49
Lid geworden op: 31 okt 2006 09:27
Locatie: Schoonhoven

Ongelezen bericht door Reldon Brimstone »

Misschien bedoelen ze stiekem Plainswalkers? :lol:

Daar is er namelijk maar een van...Righteous Avengers uit de fallen empires serie (geloof ik).

En dan stiekem doen alsof het om planeswalkers gaat...zou een goede grap zijn.

Als het wel serieus is, dan ben ik het met jullie eens dat ze de balans niet moeten verstoren. Ik speel al jaren niet echt meer Magic, (ik heb nog een deck waar ik af en toe eens een potje mee speel, maar al jaren geen kaarten gekocht...) maar ik heb het in mijn middelbare schooltijd wel behoorlijk fanatiek gespeeld.

Reldon
Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Ongelezen bericht door Midwinter »

Afbeelding
Plaats reactie