Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Wanneer gaat Stephen King met pensioen? Wordt de Hobbit echt verfilmd? Hier lees je het laatste nieuws over het fantastische genre.

Moderator: Beheerders

after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Ongelezen bericht door after_eden »

www.computeridee.nl schreef:Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Eén van de bekendste vaporware-titels in de gamesindustrie, Duke Nukem Forever, dreigt nu echt niet meer te verschijnen. De verantwoordelijke studio, 3D Realms, ziet zich genoodzaakt zijn deuren te sluiten.

Hoewel niet bevestigd is dat Duke Nukem Forever samen met 3D Realms ten onder gaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat een andere gamestudio deze omstreden titel oppikt. Hiermee komt er een einde aan de lange Duke Nukem Forever-soap. De game is één van de meest vertraagde games in de industrie. De game was aangekondigd voor 1997 en werd jaar na jaar uitgesteld, waardoor het een 'running gag' in de industrie werd.

Pas in de laatste jaren bleek 3D Realms wel degelijk bezig te zijn met de titel. Zo verschenen er meerdere screenshots en zou een releasedatum niet ver weg meer liggen. Daar kan nu een flinke streep door gehaald worden. 3D Realms sluit uit geldnood zijn deuren. Hoeveel ontwikkelaars op straat komen te staan is niet bekend. Er zouden een aantal Duke Nukem-titels ontwikkeld worden voor de Nintendo DS en Sony PSP; deze ontwikkelaars zouden door derde partijen betaald worden en dus een doorstart kunnen maken. Of de rechten op Duke Nukem Forever zelf opgepikt worden door een andere studio valt nog te bezien.
Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Ongelezen bericht door Midwinter »

Doodzonde, want DNF heeft niet alleen een enorme cultstatus, ik keek er ook echt naar uit! Welke nerd van mijn generatie kijkt nou niet nostalgisch terug op de oude Duke Nukem-games? :P Deze game beloofde uren doldwaze pret op LAN-party's.

Neemt niet weg dat twaalf jaar onafgebroken ontwikkeling veel te lang is voor één spel. 3D Realms kan duidelijk geen projecten managen. Hun laatste game is nog steeds Shadow Warrior uit 1996. Over Prey (2006) hebben ze ook ruim tien jaar gedaan, en toen moest het nog afgemaakt worden door een externe partij. Hopelijk wordt DNF opgepikt door een studio die wél competent genoeg is om het spel te voltooien.
after_eden
Eeuwentemmer
Berichten: 2329
Lid geworden op: 25 apr 2005 18:04

Re: Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Ongelezen bericht door after_eden »

'Ontwikkeling Duke Nukem Forever gestaakt vanwege console-versie'

In de rechtszaak tegen Apogee Software is naar voren gekomen dat uitgever Take-Two Interactive een versie van Duke Nukem Forever voor de Xbox 360 wilde uitgeven, die het desnoods door een andere ontwikkelaar wilde laten maken.

In de dagvaarding tegen Apogee Software, het moederbedrijf van Duke Nukem Forever-ontwikkelaar 3D Realms, stelt klager Take-Two dat het begin dit jaar aan Apogee om een versie voor de Xbox 360 heeft gevraagd. Die mogelijkheid zou al beschreven zijn in het contract tussen beide partijen. De onderhandelingen over de consoleversie zouden uiteindelijk tot het ontslag van het voltallige ontwikkelteam hebben geleid.

Take-Two zou de ontwikkeling van de consoleversie bekostigen. De uitgever wilde de Duke Nukem Forever-ontwikkelaar echter niet vooraf betalen en stelde voor om een gedeelte pas na oplevering van het spel te betalen. Dat voorstel zou door Apogee afgewezen zijn. Niet lang daarna stuurde Apogee het gehele personeel van de DNF-studio de laan uit en werd de ontwikkeling van het spel gestaakt. Volgens Take-Two was dat niet nodig: Apogee zou geld genoeg hebben om de ontwikkeling van het spel te financieren. Volgens de uitgever heeft Apogee geld naar een buitenlandse rekening weggesluisd.

In de aanklacht is ook te lezen dat Take-Two heeft overwogen om de ontwikkeling van de consoleversie uit te besteden aan een andere ontwikkelaar, zodra Apogee een alfaversie van het spel af had. In dat geval had Apogee de broncode van deze alfaversie aan Take-Two moeten overhandigen, zodat die een andere studio aan het werk kon zetten. Zover is het echter nooit gekomen, omdat Apogee toen de stekker al uit het project had getrokken.

Scott Miller, directeur van Apogee, heeft tegen Shacknews gezegd dat de aanklacht van Take-Two een zeer eenzijdig beeld van de werkelijkheid laat zien en doet de aantijgingen af als 'bullshit', zonder overigens op de argumenten van Take-Two in te gaan. Hij wilde wel kwijt dat Apogee in een stuk of tien rechtszaken betrokken is geweest en die tot nu toe allemaal heeft gewonnen. Hij verwacht dat ook deze rechtszaak voor Apogee goed zal aflopen.
radio-tractore
Ontdekkingsreiziger
Berichten: 295
Lid geworden op: 17 mar 2008 21:19
Locatie: Friesland

Re: Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Ongelezen bericht door radio-tractore »

pfff, hoe lang is dat spel nou wel niet in ontwikkeling? Volgens mij komt 't spel er echt nooit.
Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Ongelezen bericht door Midwinter »

Ehm, het is dus niet meer in ontwikkeling.
Plaats reactie