Bioware onthult Dragon Age: Origins

Wanneer gaat Stephen King met pensioen? Wordt de Hobbit echt verfilmd? Hier lees je het laatste nieuws over het fantastische genre.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Midwinter
Oprichter
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bioware onthult Dragon Age: Origins

Ongelezen bericht door Midwinter »

Na de consolegames Jade Empire en Mass Effect keert Bioware terug naar haar fantasyroots op de PC.<!--break--> De gerenommeerde RPG-ontwikkelaars maakten al jaren geen geheim van de ontwikkeling van Dragon Age, maar pas onlangs verschenen de eerste bewegende beelden en concrete informatie over het spel.

Bioware omschrijft haar nieuwste project als 'een spirituele opvolger van Baldur's Gate'. Alle traditionele ingrediënten zijn dan ook aanwezig. Dragon Age: Origins is party-based en laat de speler tussen twee cameraperspectieven kiezen: een die achter het karakter zweeft en een die boven de omgeving hangt. Maximaal drie karakters kunnen de speler op zijn reis vergezellen, allen met hun eigen agenda en persoonlijkheid.

Dragon Age vindt plaats in het koninkrijk Ferelden, dat al eeuwen weerstand biedt aan de duistere darkspawn. Wanneer de monsters zich opnieuw verzamelen om het mensenrijk binnen te vallen, neemt de jonge koning Cailan zijn kans waar om als een held de geschiedenis in te gaan. Een ding is zeker: Ferelden mag een bloedig hoofdstuk in de kronieken opnemen.

Zogenaamde 'origin stories' moeten het verhaal meer dan één dimensie geven. Aan het begin van het spel kiest de speler een achtergrond, die bepaalt waar zijn avontuur in Ferelden begint. Deze achtergrond zal tevens de houding van NPC's beïnvloeden.

Dragon Age: Origins is bevat geen multiplayer en komt aanvankelijk alleen naar de PC. Uitgever EA liet echter doorschemeren dat een verschijning op de consoles onvermijdelijk is.

Trailer
In-game demonstratie

Dragon Age op ons forum
Officiële site