Redactie zoekt versterking

Voor feedback en mededelingen over Aeon.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Redactie zoekt versterking

Ongelezen bericht door Midwinter » 03 apr 2008 13:03

Altijd al over het fantastische genre willen schrijven? Hier is je kans: de redactie van Aeon zoekt nieuwe mensen in het kader van nieuwsgaring. Daarnaast willen we graag de columns nieuw leven inblazen.<!--break--> Het is leuk werk, staat goed op je CV en je kan iets betekenen voor fantasyminnend Nederland en Vlaanderen. Wat wil je verder nog? ;)

Nieuwsredactie

Ons nieuwsteam speurt het internet en waar mogelijk andere media af naar nieuws over fantastische fictie. Dat kan gaan over boeken, films, evenementen, spellen en al het overige dat een directe link met ons interessegebied heeft. Je mag je specialiseren in een of meer van die gebieden. Dit nieuws bewerken we tot eigen berichten, die op onze voorpagina en in de Wachtpost terecht komen.

Er is een duidelijke overlegstructuur met een weelde aan tips en informatie, om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Verder wordt op ieder bericht eindredactie toegepast, dus eventuele foutjes worden vrijwel onopgemerkt weggepoetst.

Verwachtingen in het kort:
  • Je kan en wil zelfstandig naar nieuwtjes zoeken.
  • Je schrijft per maand minstens twee berichten.
  • Je hebt een degelijke beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je bent minstens twee keer per week in staat om ons overlegforum te checken.
Columnisten

Onze columnisten schrijven prikkelende artikelen over onderwerpen binnen het thema van Aeon. Eigenlijk is de term 'columns' wat beperkend, want er is veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Enkele uiteenlopende voorbeelden zijn Magic ontmanteld, Het raadsel van de sfinx en natuurlijk het befaamde Magica weet raad.

Ook voor columnisten is een overlegforum en een eindredactie beschikbaar.

Verwachtingen:
  • Je weet enigszins hoe je een tekst schrijft.
  • Je bent creatief genoeg om eigen onderwerpen aan te dragen.
  • Je kan ongeveer eens in de twee maanden een column schrijven (valt over te praten).
Interesse?

Spreekt een van de twee - of zelfs allebei - je aan, stuur mij dan een privé-bericht of email. Heb je twijfels? Ook gewoon even contact opnemen, dan kan ik eventuele onduidelijkheden wegnemen. :)