2009: Aeon blijft bij de tijd

Net gearriveerd? Introduceer je aan je mede-Aeoners!

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4707
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

2009: Aeon blijft bij de tijd

Ongelezen bericht door Midwinter » 03 jan 2009 14:04

Het vijfde levensjaar van Aeon was een jaar met positieve en minder positieve kanttekeningen. Positief waren natuurlijk de enorm gezellige lentemeet en de hoognodige upgrade van ons forum. Minder leuk waren de teruglopende bezoekersaantallen. Daar gaan we in het nieuwe jaar beslist iets aan doen, nadat we de rest van de website terug online hebben.

‘Ja, de rest van die upgrade,’ hoor ik een aantal denken, ‘hoe zit dat nu eigenlijk?’. Mijn gebruikelijke antwoord: het komt eraan. We wisten van tevoren dat het veel werk zou zijn. Daarbij: we zijn licht bezet, tijd is schaars en wanneer we iets doen, doen we het goed. Maar het komt. Wij (daarmee bedoel ik mezelf en de rest van het beheer) geven Aeon niet op. En ik hoop dat we in 2009 ook op jouw steun mogen rekenen!

Het genre
Ook voor liefhebbers van fantasy en SF was 2008 weer een bewogen jaar. Een jaar waarin The Dark Knight de fantastische film domineerde en The X-Files een mislukte comeback maakte. Verder haalde Pan's Labyrinth-regisseur Guillermo del Toro het nieuws. Niet alleen omdat de door hem geproduceerde drama/horrorfilm El Orfanato een onverwacht succes werd, maar vooral omdat de Spanjaard de regie gaat voeren over de verfilming van Tolkiens De Hobbit.

Over verfilmingen gesproken: wat moeten we denken van The Legend of the Seeker, de gloednieuwe tv-serie gebaseerd op de geliefde boeken van Terry Goodkind? De meningen zijn sterk verdeeld.

Aan het boekenfront schreef een onvermoeibare J.K. Rowling een nieuw kinderboek gesitueerd in de wereld van Harry Potter. Ook gelauwerd fantasyauteur George R.R. Martin tikte verwoed (?) verder aan het langverwachte A Dance with Dragons, maar wanneer dat boek verschijnt is nog steeds een groot raadsel.

Droeviger afgelopen jaar was het overlijden van SF-orakel Arthur C. Clarke. De bedenker van onder andere 2001: A Space Odyssey en Rendezvous with Rama. Oh, en ook nog iets met een communicatiesatelliet.

Voor de gamers onder ons was het echter weer volop genieten. Of toch niet? De invoering van de nieuwe Dungeons & Dragons-editie ging hier en daar gepaard met geklaag en gesteun. Teleurgestelde spelers moeten hun aandacht misschien maar verleggen naar de cRPG Diablo 3. Na het spel al een paar keer in het 'geheim' te hebben geannuleerd, durfde Blizzard het eindelijk aan om de nieuwe incarnatie van deze duivelse game aan het publiek te presenteren.

2009
Wat heeft het nieuwe jaar voor ons in petto? Naast een verbeterd Aeon in ieder geval een aantal veelbelovende films, boeken en spellen die in ons straatje passen. Zo kijken de filmgekken uit naar de nieuwe Harry Potter en X-Men: Wolverine en hopen we dit jaar op meer nieuws rond de verfilming van Neuromancer. En misschien wordt 2009 wel het jaar van George R.R. Martin of het laatste deel van The Wheel of Time. Wie zal het zeggen? Ook dit jaar houden we je weer op de hoogte van gebeurtenissen in fantasyland.

Een inspirerend 2009 namens het Aeon-beheer!

Plaats reactie