Skip to Content

Ivoren Hart

 
Auteur
Serie Wolfhart serie
Genre
Uitgever Brave New Books
Verschenen 2014
ISBN 9789402117844
Cover

Dit is het eerste deel in de Wolfhartserie, het tweede deel genaamd Warm Hart is in de maak.

Het verhaal

Quirina heeft haar ouders op vroege leeftijd verloren. Om zichzelf te beschermen heeft ze zich emotioneel afgesloten. Dit heeft ze zo effectief gedaan, dat ze zichzelf van bruggen af moet gooien om nog iets te kunnen voelen.

Maar dan ontmoet ze Medard. Door hem wordt ze geïntroduceerd in de wereld van emotie terwijl hij tegelijkertijd de deur naar de wereld van de weerwolven voor haar open zet. Tijdens haar ontdekkingstocht door die wereld, komt ze erachter waarom Medard zoveel interesse voor haar heeft, en hoeveel complicaties emoties met zich meebrengen.

Conclusie

Ik vind dit een goed verhaal met meerdere lagen en een prettige hoofdpersoon. Quirina is een pittige jonge vrouw die aardig voor zichzelf op kan komen. Ze is een beetje cynisch, maar dat geeft juist pit en humor aan het verhaal. Haar emotionele ontdekkingsreis is een interessant onderdeel van het verhaal. Ze leert gedurende het verhaal de toegevoegde waarde van vriendschap kennen.

Het verhaal bevat naast emotionele spanning ook heel veel fysieke actie. Quirina en Medard werken zich in rap tempo in de problemen, om zich daar vervolgens op inventieve wijze ook weer uit te werken. Saai wordt het verhaal in ieder geval nergens. Zelfs als je denkt dat het verhaal op zijn einde loopt, gebeurt er nog iets waardoor de dreiging weer volop aanwezig is. Je moet wel bij de les blijven, want voor je het weet mis je als lezer iets.

Een derde sterk punt van het verhaal is de seksuele spanning tussen Quirina en Medard. Het verhaal bevat een aantal erotische scenes die spannend zijn, zonder al te expliciet te worden.

Deze drie punten maken dit verhaal tot een spannend geheel dat nergens verveelt. Het verhaal is in eigen beheer uitgegeven en dat heeft in dit geval zeker niet verkeerd uitgepakt. Het eerste deel van deze serie is dus veelbelovend en ik hoop dat het tweede deel net zo goed zal zijn.

Het boek is verkrijgbaar als e-book en als paperback.

Praat erover op ons forum!

Lees ook: