Skip to Content

De Hamer van de Goden

 
Auteur
Serie De Asgardsage
Oorspronkelijke titel Der Hammer der Götter
Genre
Uitgever WB Fantasy
Verschenen 2014
ISBN 9789028425910
Cover

Dit is een verhaal dat voorafgaat aan het boek Thor, dat al eerder in het Nederlands is verschenen.

Het verhaal

Thor gaat met een grote vloot op weg vanuit Asgard, op zoek naar een beter leven, maar komt met zijn mannen in een verschrikkelijke storm terecht. De manschappen die de storm overleven stranden op de kust van een vreemd land. Thor krijgt een vreemd voorgevoel bij dit land en daar kon hij wel eens gelijk in hebben. Ook worstelt hij met de vraag wie hij precies is en of zijn manschappen gelijk hebben als ze denken dat hij een god is.

Conclusie

Het boek begint met een uitermate spannende scéne en deze spanning ebt de rest van het boek niet meer weg. Thor en zijn mannen rollen van de ene uitdaging in de andere en moeten meermaals hun vechterskwaliteiten tonen. Wat dat betreft is het dus wel een fijn boek om te lezen.

Het boek geeft ook een goed antwoord op de vraag wat er met de vloot van Thor is gebeurd voordat hij bewusteloos en met een verloren geheugen in de sneeuw van Midgard belandde. In het boek Thor werd al wel duidelijk dat de vloot en een heleboel manschappen verloren waren gegaan, maar niet hoe dit precies gebeurd was.

Hohlbein kiest er echter wel voor om sommige dingen een mysterie te laten blijven. Het verleden van Thor (o.a. de herkomst en het waarom van zijn goddelijke krachten) worden in grote lijnen duidelijk, maar er blijven nog veel vragen over. Thor komt de details zelf ook niet te weten. Dat vond ik wel jammer, ik had gehoopt dat hierover nog wat meer verteld zou worden. Ook had ik graag meer geweten over het thuisland van Thor en zijn mannen, dat zij Asgard noemen maar wat blijkbaar niet het Asgard uit de mythologie is.

Dit is een verhaal dat prettig is om te lezen en dat een paar stukken interessante nieuwe informatie geeft. Het geeft helaas niet alle antwoorden, maar zo heeft de lezer zelf ook nog iets om over na te denken. Ik blijf zelf nog wel heel nieuwsgierig, maar de keuze van de schrijver is nu eenmaal zo.

Vooral voor mensen die Thor al gelezen hebben is dit een leuk boek. Als je het verhaal los zou lezen blijft het misschien wat te oppervlakkig. Toch is dit boek wel een fijne aanvulling op het verhaal van Thor.

Praat erover op ons forum!

Lees ook: