Skip to Content

Vooraankondiging: Alice in Stoomland

Voor de Steampunk Fantasy liefhebbers komt er 28 oktober 2011 een potentieel interessant boek uit bij WB*Fantasy. Namelijk Alice in Stoomland van Francesco Dimitri. Een Alice in Wonderland ‘meets’ The Neverending Story verhaal.

Ben, een jonge man uit het hedendaagse Londen, lijdt aan het Alice in Wonderland-syndroom, een werkelijk bestaande ziekte die zijn waarneming beïnvloedt en hallucinaties tot gevolg heeft. Hij verdient zijn brood met het lezen van manuscripten. Een anonieme auteur e-mailt hem een verhaal getiteld Alice’ avonturen in Stoomland.

Het is het verhaal van Alice Liddell, een jonge antropologe die in een Victoriaans, steampunk Londen woont, waar geavanceerde machines op stoom werken. Alle uitlaatgassen die deze machines uitspuwen worden buiten Londen gedumpt achter een hoge muur, waar zich het Stoomland bevindt.

De uitlaatgassen, die Stoomsel worden genoemd, vormen een dichte en zware mist. Het Stoomsel veroorzaakt lichaamsmutaties en heeft de levende wezens in Stoomland aangetast, zowel fysiek als mentaal. Alice verlaat de grote stad om de mutanten van Stoomland te onderzoeken.

ISBN: 9789028424326
UItgeverij: WB*Fantasy
Vorm: Paperback
Pagina's: 240
Prijs: € 19,95

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: