Skip to Content

Verschenen: Het geheim van de witte wolvin 3

Deze week is het derde deel van de trilogie Het geheim van de witte wolvin verschenen. Dit deel heet De nacht van de wolvin. De trilogie is geschreven door Henri Loevenbruck.

Verhaal

Dit is het verhaal van Aléa, een dertienjarig meisje dat onverwacht de erfgename blijkt te zijn van de machtige Samildanach en zijn eeuwenoude, mysterieuze kracht, de Saîman.

Na te zijn hersteld van haar verwondingen schaart Aléa haar mensen- en wolvenvrienden, onder wie de witte wolvin Imala, onder een eenduidige banier, die van het Leger van de Aarde. Maar net als er zicht is op de overwinning en Aléa denkt de ware liefde gevonden te hebben wordt haar duidelijk dat ze een andere weg moet inslaan. Dus gaat ze alleen op pad, slechts vergezeld door een kleine groep wolven en weet ze ternauwernood te ontsnappen aan de wolvenjagers. Tot haar schrik beseft ze dat haar gave vervaagt. Voordat die volledig opgelost is, zal zij Maolmòrdha, haar aartsvijand, voorgoed onschadelijk moeten maken. Terwijl hun legers elkaar treffen, komt Aléa alleen tegenover Maolmòrdha te staan en op dat kritieke moment rust het lot van de hele wereld op haar schouders. Maar gelukkig is daar ook nog Imala, de witte wolvin...

De schrijver

Henri Loevenbruck (1972) is een Franse schrijver, zanger en componist. Hij schreef met Het geheim van de witte wolvin een succesvolle fantasy-trilogie. Mede dankzij dit succes wordt zijn werk nu overal in Europa uitgegeven.
 

Praat erover op ons forum!


Lees ook: