Skip to Content

Verschenen: The Fall of Netherea

Afgelopen week verscheen bij uitgeverij Celtica Publishing het debuut van Jeffrey Debris, pseudoniem van de in Uithoorn woonachtige Jeffrey de Blieck (1981). The Fall of Netherea vormt de start van de originele en fantasierijke, in het Engels geschreven science-fictiontrilogie The Shaedon Resurgence.

Na elf titels in het fantastische genre te hebben uitgebracht - met de nadruk op fantasy - brengt Celtica Publishing eindelijk een SF-roman uit. Dt keer is het echter geen Nederlandstalig boek, maar is het geschreven in het Engels. Al is de auteur zelf wel van Nederlandse origine. Vandaar ook dat het volgende stukje tekst tevens in het Engels geschreven is.

Achterflaptekst

When Netherea is struck by a cataclysm that destabilizes its core, its inhabitants immediately start to evacuate their entire population from the planet. Räz Numera and his colleague Langruff, both from the Ninth Circle of Windmasters, are sent down to assist with the evacuation and investigate the cause of the disaster.

Shortly after the cataclysm strikes, the elemental balance is affected galaxy-wide. A young Earthmaster student named Grummus and his mentor, Tryu, are stuck on the planet Saridia, where Grummus was undergoing his Rite of Ascension. Tasked with guarding a seed of life, Grummus desperately tries to get it back home safely before it withers.

When the true reason behind the cataclysm is unveiled, it becomes evident that a plan has been set in motion by a race thought to be extinct. The Shaedon have begun their resurgence.

Auteur

Jeffrey groeide op met de computer en speelde vooral graag games waarin het verhaal een belangrijke rol had. Ook wilde hij striptekenaar worden; het creatieve zat er bij hem al vroeg in. Films als Star Wars, Blade Runner en andere SF-films en ‑series spraken telkens weer tot zijn verbeelding.

Sinds het einde van zijn tienerjaren was Jeffrey veel bezig met muziek. Hij werd uiteindelijk zanger van een metalband voor welke hij de songteksten schreef. Nadat zijn laatste band uit elkaar viel, begon hij het creatieve gat op te vullen met het schrijven van een futuristisch verhaal. Hierbij combineerde hij alles uit SF en fantasy wat hem aansprak. Diep onderliggend heeft hij daar maatschappijkritische en morele dilemma's in verwerkt, terwijl het verschil tussen goed en kwaad ook meer bestaat uit grijstinten dan uit wit en zwart.

Jeffrey's voornaamste reden voor het schrijven in het Engels is dat hij er zo mee vergroeid is geraakt door het schrijven van songteksten, het kijken naar films en spelen van videogames, dat het schrijven als vanzelfsprekend in die taal ging.

Boekinformatie

ISBN: 978 94 91300 39 4
Uitgeverij: Celtica Publishing
Vorm: Paperback
Pagina's: 399
Prijs: € 17,50

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: