Skip to Content

Verschenen: De Zwaardcodex

Op de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens is onlangs het tweede deel van De sage van de Waanzin gepresenteerd. De Zwaardcodex, geschreven door de tweeling Jyoti en Suresh Guptara (22 november 1988).

Als kind verzonnen de twee broers al fantasyverhalen en schiepen zij een nieuwe wereld: Calaspia, die ze bevolkten met buitengewone monsters, landen en volken. Op hun elfde begonnen de tweelingbroers deze avonturen op te schrijven en zo ontstond de fantasyreeks De sage van de Waanzin. Op hun zeventiende verscheen het eerste deel, De samenzwering van Calaspia, in India.

Ze hebben een Indiase vader en een Engelse moeder. De eerste zeven jaar van hun leven verbleven ze in Groot-Brittannië, daarna verhuisden ze naar Zwitserland. In 2004 was Jyoti met zijn vijftien jaar de jongste schrijver ooit die een artikel in The Wall Street Journal heeft gepubliceerd. Tegenwoordig zijn Jyoti en Suresh fulltime schrijver.

Over De Zwaardcodex::

Een duistere samenzweerder heeft het rijk Calaspia in zijn macht. Bryn Bellyset is vastbesloten de strijd aan te gaan en bereidt zich daarop voor bij de Culmus Sangui, een geheime orde van elitekrijgers. Zijn magische krachten groeien, maar daarmee neemt ook de twijfel toe. Als hij in het bezit komt van een zwaard dat een vernietigende en verwarrende aantrekkingskracht op hem uitoefent, raakt hij sneller geïrriteerd en wordt hij steeds agressiever – zo erg dat zelfs zijn vrienden hem niet meer vertrouwen. Aan welke kant van de strijd om Calaspia staat hij eigenlijk?

Het boek is nu overal verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke introductieprijs.

ISBN: 978 90 284 2384 8
Uitgeverij: WB*Fantasy
Vorm: Paperback
Pagina’s: 656
Prijs: € 19,90 (t/m 15  mei 2011 , daarna € 22,50)

‘Een verbazingwekkende trilogie van even verbazingwekkende auteurs, van wie we nog veel zullen horen.’ – Wolfgang Hohlbein

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: