Skip to Content

Verhalenmagazine Pure Fantasy stopt

Na acht jaren zal het doek vallen voor het verhalenmagazine Pure Fantasy. Het geesteskindje van Alex de Jong zal na 2012 niet meer verschijnen.

Pure Fantasy

Pure Fantasy is een Nederlandstalig tijdschrift dat korte fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen van schrijvers uit Nederland en België publiceert. Het komt vier keer per jaar uit. 

Het blad is opgericht door de fantasy-auteur Alex de Jong en heeft onder andere verhalen van Peter Schaap en Tais Teng gepubliceerd. Tot 2008 was de uitgever zelf ook de hoofdredacteur, vanaf 2008 was Bianca Mastenbroek hoofdredactrice van het blad. Sinds 2011 ligt het hoofdredacteurschap weer bij de uitgever, zodat hoofdredactrice Mastenbroek haar schrijfcarrière verder kon opbouwen.

Einde

Op de site van Pure Fantasy meldt Alex de Jong dat het blad al tijden met financiele problemen kampt en dat het elk jaar vechten is om het blad kostendekkend te maken.

Voor het komende jaar heeft de Jong daarom de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt met het blad te stoppen.

Een gemis voor de beginnende schrijvers die via dit medium een podium hadden om hun werk aan het grotere publiek te tonen en zo wat meer naamsbekendheid op te bouwen.

Wat blijft

Pure Fantasy en aanverwante zaken verdwijnen niet compleet. Zo zal het gelijknamige forum online blijven en zal de Unleash Award in de toekomst nog steeds worden gehouden. Ook de Books of Fantasy en het aanverwante boekenbal zullen niet verdwijnen.

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: