Skip to Content

Umbrella Academy: De Apocalyps Suite

Amazon's nummer 1 beeldroman van 2008 en winnaar van de Eisner Award Beste Limited Serie 2008 is nu ook in het Nederlands te koop. Ik heb het hier over Umbrella Academy: De Apocalyps Suite.

Ooit was de Umbrella Academy onoverwinnelijk. Onder leiding van hun voogd en mentor, dr. Reginald Hargreeves, bevochten de jeugdige leden het kwaad en trainden ze hun buitengewone gaven. Tot er iets vreselijks misging. Negen jaar later komen de voormalige Academy-leden weer samen vanwege de dood van de enige ouder die ze ooit gekend hebben. Kunnen ze nog één keer gezamelijk de wereld redden?

Umbrella Academy is bedacht en geschreven door Gerard Way (leadzanger My Chemical Romance), met tekeningen van Eisner-genomineerde Gabriel Bá, kleuren en omslagen van meervoudig Eisner-winnaar Dave Steward (HELLBOY) en James Jean (Fables) en een introductie door Grand Morrison. Deze aanstekelijke, surrealistische 'superheldenstrip voor de 21e eeuw' werd direct omhelsd door fans en critici. De filmrechten zijn ondertussen al verkocht aan Universal (2012).

ISBN: 978 90 495 00719
Uitgeverij: De Vliegende Hollander
Prijs: € 17,50

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: