Skip to Content

Te verschijnen: Verraad (De Kronieken van Riona 1)

Op 5 april 2014 zal Verraad, het eerste deel uit De Kronieken van Riona, verschijnen. Een meeslepende fantasyserie geschreven door Femke De Vos.  De Kronieken van Riona is geschreven voor een met name vrouwelijk lezerspubliek vanaf zestien jaar, maar is zeker ook toegankelijk voor volwassenen en voor lezers van het andere geslacht.

Verhaal

Het rijk Riona wordt door de Zuiderlingen onder de voet gelopen. De keizerlijke familie is verjaagd tot achter de woestijn en hun pasgeboren dochter Niamh is in vijandelijke handen gevallen. Maar is alles echt verloren? De godin Aïne beloofde de keizer immers drie kinderen die het rijk opnieuw één zouden maken.

Achttien jaar later brengt Rowena, de enige priesteres van Aïne die de inval heeft overleefd, de slavin Niamh naar heer Ahern. Rowena heeft het meisje opgevoed in de leer van de godin en ziet dat de kracht van Aïne sterk door haar stroomt. Zij weet dat het lot van de jonge vrouw onmiskenbaar samenhangt met dat van heel Riona.

Maar Aïnes spel met de mensen is niet zonder eigenbelang. Waarom heeft ze een vijand van het rijk tot keizer benoemd? En hoe zit het met de drie beloofde kinderen, van wie er twee in het kraambed overleden zijn?

In dit eerste deel van de serie De Kronieken van Riona liggen haat en liefde dicht bij elkaar. Verraad en vertrouwen mengen zich tot een onontwarbare kluwen. Allen moeten lijden op Aïnes woord...

Femke De Vos

Schrijfster Femke De Vos (1990) is een doorzetter. Haar grootste verwezenlijking en trots is dat ze kan schrijven. En daarmee bedoelt ze geen wereldliteratuur, maar het simpele aaneenschakelen van letters en woorden, een handeling die door de meeste mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren en daardoor schromelijk wordt ondergewaardeerd. Femke heeft namelijk dyslexie met gestoorde automatisering. Lezen en schrijven gaan niet vanzelf en zonder continue herhaling zou ze na een paar maanden vergeten hoe ze de makkelijkste woorden moet spellen. Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden.

Samen met haar hoofdpersonages worstelt Femke zich door de obstakels die het dagelijkse leven bieden heen. Ze staat erom bekend sterke vrouwelijke hoofdpersonages neer te zetten, die elke uitdaging vol vuur aangaan zonder hun menselijkheid te verliezen. Fouten maken mag, opgeven niet. Via haar verhalen wil Femke iedereen met een probleem een hart onder de riem steken en laten zien dat je nooit je dromen hoeft op te geven.

Info

Verraad is vanaf 8 april 2014 beschikbaar via CB bij elke boekwinkel, fysiek of op het internet. 

ISBN: 978 94 91300 26 4
Uitgeverij: Celtica Publishing
Vorm: Paperback
Pagina's: 396
Prijs: € 17,50 

Ben je benieuwd en wil je alvast in de stemming komen? Dan kun je hier de proloog en het eerste hoofdstuk lezen.

Boekpresentatie

Er zal tevens op 5 april een feestelijke boekpresentatie plaats vinden in Galerie IDA te Waregem, België. Deze start om 18.30 uur.

Als u bij de presentatie aanwezig wilt zijn,  hoeft u alleen maar een berichtje aan Celtica Publishing te sturen via het contactformulier.

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: