Skip to Content

Sex sells, ook bij Pure Fantasy

Tenminste, daar hoopt de redactie op. Volgend jaar verschijnt namelijk een 'volwassen' editie van het magazine, vol hete sword & sorcery en kloppende vleesstaven. In de woorden van hoofdredactrice Bianca Mastenbroek: een verzameling "liefdevolle, hartverwarmende, sexy, hete, plakkerige, opwindende, maar vooral fantastische verhalen". Sta je te popelen om als schrijver in dit nummer te verschijnen, dan moet je snel zijn. Want de deadline voor het aanleveren van verhalen staat op 11 november 2009.

Wat moet je als lezer verwachten? De creatief en visueel ingestelden onder ons hebben ongetwijfeld al mentale plaatjes van harige dwergenvrouwen en mijnwerkers in Moria. De combinatie van fantasy en erotica geeft me dan ook een wat ongemakkelijk gevoel. Ik denk dan onwillekeurig aan verschrikkelijke Lord of the Rings-slashfics, waarin Hobbits bewijzen dat ze niet in alle opzichten klein zijn. En aan de veelzijdigheid die Japanse mangatekenaars tentakels toedichten.

Toch is het volgens Pure Fantasy niet de bedoeling dat 'PF 18+' een pornoboekje wordt: de verhalen moeten wel iets om het spreekwoordelijke lijf hebben. Dit wil ik wel geloven. Een verhalenmagazine tover je immers niet zomaar om in een Hustler voor mensen met bizarre fetisjismen.

Pure Fantasy
Een korte uitleg voor degenen die nog niet hebben kennisgemaakt met Pure Fantasy. Dit verhalenmagazine werd vijf jaar geleden in het leven geroepen door Alex de Jong, schrijver van De Santoriaanse Kronieken. Sindsdien is het flink gegroeid, met publicaties van bekende Nederlandse fantasy- en SF-schrijvers als Maryson, Tais Teng en Peter Schaap. Maar het zijn vooral de verhalen van nog totaal onbekende schrijvers die het magazine zo leuk maken.

PF 18+ staat gepland voor april 2010, gelijktijdig met het achttiende deel van het normale Pure Fantasy. Alleen op bestelling verkrijgbaar, ook voor abonnees.

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Midwinter
Midwinter
Groeide op in een stil gehucht tussen de rivieren, waar hij al vroeg leerde dat de werkelijkheid veel interessanter is wanneer je hem wat aandikt. In 2004 richtte hij Aeon op als ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden.

Lees ook:

11e van de 11e? (1) April? Vroegtijdige grap?

Door Ysgrublaidd op 5 November, 2009 - 13:30.

Hmmm, ik heb nog wel een paar verhalen liggen die met enige aanpassing aan de criteria kunnen voldoen. Wie weet heb ik voor 11 november nog wel tijd om dat te doen ;)

Door Gwywen op 4 November, 2009 - 12:09.

Dat klinkt spannend! Misschien moet ik dat toch maar eens gaan lezen...

Door Christine op 2 November, 2009 - 22:03.