Skip to Content

Ursula Le Guin

Ursula Kroeber Le Guin, geboren als Ursula Kroeber (1929) is een Amerikaanse schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken. Haar oeuvre omvat 28 romans en 11 collecties korte verhalen.

Thema's die in haar werk een rol spelen zijn vaak feministisch, psychologisch, sociologisch of anarchistisch van aard. Ze is een belangrijke naam in het Social SF-genre.

De Wilde Gave

De Wilde Gave, geschreven door Ursula Le Guin (geb. 1928), is het eerste deel van een serie die op dit moment bestaat uit drie delen. Het wist de PEN Center USA 2005 Children's literature award al in de wacht te slepen. Dit schept natuurlijk hoge verwachtingen, maar weet het 208 pagina’s tellende dit ook waar te maken?

Wereldkaart Lees verder

Machten van Aardzee

Toen ik het boek meenam van de bibliotheek, leek het me niet al te bijzonder. Volgens de achterflap ging het om een klassieker, zelfs “één der hoogtepunten uit de fantasyliteratuur”, maar het klonk me vrij afgezaagd in de oren. Enkele kernbegrippen: magisch begaafde jongen, duistere machten, jacht op de schaduw… Enfin, precies wat je op het doorsnee fantasyboek aantreft. Als het boek niet zo hoog aanbevolen was door enkele ‘smaakgenoten’, had ik het waarschijnlijk links laten liggen.
 
 Lees verder
Inhoud syndiceren