Skip to Content

Margaret Weis

Margaret Weis (1948) is een fantasyschrijfster uit de Verenigde Staten, ook bekend onder de pseudoniemen Susan Lawson en Margaret Baldwin. Ze schrijft veel samen met haar collega Tracy Hickman.

Als het duo 'Weis & Hickman' schreef Weis aan zeer succesvolle reeksen als De Poorten des Doods, Het Doodszwaard en Dragonlance. Laatstgenoemde reeks is tevens een populair universum voor role playing games.

De Furie van de Draak

Margaret Weis en Tracy Hickman schrijven al meer dan 20 jaar samen epische fantasy. De Drakenschepen is de achtste serie die ze hebben geschreven en De Furie van de Draak is het derde deel van deze serie.

Het verhaal Lees verder

Bron van Duisternis

In Bron van Duisternis staat de jongste zoon van koning Tamaros, heerser over machtige rijk Vinnengael, centraal. Zijn naam is Dagnarus, een nukkig, eigenwijs en baldadig jongetje. Zijn vader heeft al lange tijd geleden de hoop opgegeven dat Dagnarus, net als zijn oudste broer kroonprins Helmos, zich op zaken als filosofie, religie en andere studies zou werpen. In plaats daarvan trekt de jongen op met kapitein Argot, de aanvoerder van het Vinnengaelse leger. Lees verder

Inhoud syndiceren