Skip to Content

Jacqueline Carey

Jacqueline Carey (1964) is een Amerikaans schrijfster van fantasyboeken. Ze studeerde psychologie en Engelse literatuur. 

Haar eerste fantasyboek is Kushiels Pijl (Kushiels Dart) uit 2001, in het subgenre historische fantasy. Hiervoor ontving ze het volgende jaar een Locus Award voor beste debuutroman. Het verhaal van haar heldin, de courtisane Phèdre, zette zij voort in Kushiels Keuze (Kushiel's Chosen) en Kushiels Werktuig (Kushiels Avatar) uit 2002 en 2003.

Kushiel's Scion

Kushiels Scion pakt de draad op waar zijn voorganger hem liet liggen. Het verhaal speelt zich een aantal jaren na het einde van de gebeurtenissen in Kushiels Werktuig af. Ditmaal wordt het verhaal niet verteld vanuit Phèdre, maar vanuit Imriel, de geadopteerde zoon van Phèdre en Joscelin. Dit is zeker even wennen.

Het boek is niet helemaal zelfstandig leesbaar. Het zal veel moeite kosten het verhaal op te pakken als je niet tenminste eerst Kushiels Werktuig hebt gelezen. Lees verder

Kushiëls Keuze

Bewust heb ik gewacht op het moment dat de uitgave van het derde deel werd aangekondigd. Wetende dat ik niet al te lang hoef te wachten op de finale, kan ik in een relatief korte tijd de hele trilogie kan lezen.

Afgaande op de blurbs en de - gekleurde - artikelen in een fantasytijdschrift van de verantwoordelijke uitgever, moest deze serie een topper zijn. En ik moet zeggen dat het eerste deel een verademing was, een zeer goed geschreven historische fantasieroman. En dat voor een debuut, grote klasse. Lees verder

Inhoud syndiceren