Skip to Content

The sorcerer’s apprentice

 
Regisseur
Cast Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina
Verschenen 2010
Genre/setting
Cover

Het lijkt een beetje een clichéverhaal, en dat is het eigenlijk ook wel. Want hoeveel magiërs zoeken niet een leerling die ze moeten opleiden om de wereld te gaan redden?

Maar in deze film wordt het verhaal misschien toch wat interessanter. Want Balthazar Blake zoekt niet om het even een leerling, nee, hij zoekt een afstammeling van Merlijn (de Prime Merlinean). Dat is namelijk de enige persoon die Morgana le Fay kan vernietigen. Dit moet echt wel gebeuren, want als Morgana vrij komt is haar enige doel de wereld die we nu kennen te vernielen.

De film speelt zich af in het New York van deze tijd. En in deze moderne tijd zijn er weinigen die in magie geloven. Dave, die de 'Prime Merlinean' is heeft hier dan ook moeite mee. Hij kan toch echt niet deze Prime Merlinean zijn?

Maar na een leuke scene met een levende draak in Chinatown, besluit hij om toch maar in de leer te gaan bij Balthazar. Het lijkt hem wel intressant en dat blijkt het ook te zijn!

Hij leert in een sneltempo de magie die nodig zal zijn om Morgana te vernietigen.
Er volgen nog meer geweldige actiescenes, met hier en daar zelfs ruimte voor een grappig intermezzo en er hangt zelfs wat liefde in de lucht.

Ik vond het een geweldige film. Hij heeft me meegesleurd vanaf het begin tot aan het gewelddadige einde. Genoeg actie, en ook op de goede momenten uitleg over het hoe en waarom dit allemaal gebeurt. En, met weer een kwaad minder in deze wereld kunnen we nu toch gerust gaan slapen.


Lees ook:

Reacties