Skip to Content

In the Name of the King

 
Regisseur
Cast Jason Stratham, John Rhys-Davies, Ron Perlman e.a.
Verschenen 2007
Genre/setting
Cover

Dieper dan Alone in the Dark kan gameverfilmer Uwe Boll niet zinken, maar hij moet nog heel wat meters maken voor zijn films een acceptabel niveau halen. Met zijn laatste maaksel toont Boll progressie, maar hiermee is ook alles gezegd.

In In the Name of the King, erg losjes gebaseerd op de game Dungeon Siege, bestormen de monsterlijke Krug het huis van hoofdpersoon Farmer. Deze ‘eenvoudige boer’ is zijn kungfu nog niet verleerd en geeft de monsters, die verdacht veel op orks uit The Lord of the Rings lijken, een flink pak slaag.

De Krug sleuren Farmers vrouw echter mee naar het hol van de snode magiër Gallian, waarop onze vechtende aardappelrooier besluit haar te bevrijden en onderweg de duistere krachten te bestrijden. Voor de vechtscènes legde Boll de choreograaf van de geprezen martial arts film Hero vast, wat spectaculaire stunts oplevert.

Boll trommelde ook enkele bekende acteurs op, maar dat werpt minder vruchten af. Jason Stratham trekt als stereotype antiheld de hele film maar één gezicht. Heel wat beter zijn de special effects, die soms niet onder doen voor The Lord of the Rings, al zijn de decors en dromerige landschappen wel erg schaamteloos gekopieerd. Visueel niet slecht dus, maar het totale gebrek aan originaliteit en inhoud maken van In the Name of the King een wansmakelijke belevenis.


Lees ook:

Reacties