Skip to Content

My Soul to Take

 
Auteur
Serie Soul Screamers
Genre
Uitgever Harlequin Teen
Verschenen 2009
ISBN 9780373210039
Cover

Dit is het eerste deel van een serie van 6 boeken, die Soul Screamers heet. Er is ook een prequel op de serie in e-book vorm, genaamd Reaper.

Het verhaal

Kaylee lijkt een doorsnee leerlinge op een middelbare school. Ze geniet ervan dat Nash, een van de knapste jongens van de school, zijn oog op haar heeft laten vallen. Kaylee heeft echter een probleem. Ze kan aanvoelen wanneer iemand op het punt staat dood te gaan. Wanneer dat gebeurt krijgt ze de onbedwingbare neiging vanuit het puntje van haar tenen te gaan gillen. Haar hele lichaam doet dan mee en ze is tot niets anders meer in staat. Ze baalt hier erg van. Ze vind het al niet leuk dat ze zo'n geheimzinnige gave heeft en dat ze dan ook nog eens niet in staat lijkt de slachtoffers te helpen zit haar enorm dwars. Dan beginnen jonge mensen om haar heen zonder aanwijsbare reden dood neer te vallen en wordt Kaylee genoodzaakt haar gave nader te onderzoeken. Gelukkig weet Nash meer dan hij in eerste instantie durft toe te geven.

Conclusie

Wat begint als een simpel liefdesverhaal voor tieners, blijkt al gauw een stuk interessanter te zijn dan het lijkt. Het verhaal achter de gave van Kaylee blijkt zowaar behoorlijk origineel te zijn. Kaylee ontdekt dingen over haar gave die werkelijk als een verrassing komen.

Na de onvermijdelijke introductie van de hoofdpersonen, die op zich niet bijster interessant is, wordt het verhaal al snel erg spannend. De informatie over Kaylee en haar gave en wat de dood van de jongeren uit haar omgeving daarmee te maken heeft wordt goed gedoseerd. Ik zag de gebeurtenissen tijdens de ontknoping in ieder geval niet aankomen.

Rachel Vincent maakt handig gebruik van Ierse folklore zonder hiermee het verhaal aan originaliteit te laten verliezen.

Vanaf het moment dat Kaylee leert waar haar gave vandaan komt en ze gaat uitzoeken waarom zoveel tieners ineens op onverklaarbare wijze sterven wordt dit een heel leuk boek.  Het is misschien geen heel diepgaand verhaal, maar wel erg spannend. Ik zie er in ieder geval naar uit om het volgende deel te lezen.

 

Praat erover op ons forum!

Lees ook: