Skip to Content

Het zwaard, een verboden verhaal

 
Auteur
Serie Verboden Verhalen
Oorspronkelijke titel Forbidden Tales: Sword
Genre
Uitgever Uitgeverij De Fontein
Verschenen 2009
ISBN 9789026126185
Cover

"Het zwaard, een verboden verhaal" is inhoudelijk interessant, maar het begint met een proloog van negen pagina's die alleen maar dient om het verhaal in een reeks te plaatsen, nl. de "verboden verhalen".

Bovendien trekt het boek zelf traag op gang. Het is niet snel en flitsend verteld, wat volgens mij kenmerkend is voor Chinese vertelstijlen. Pas op pagina 50 begint het avontuur van Miu Miu, het hoofdpersonage, terwjl deze jeugdroman nog geen 190 pagina's telt. Dat is echt wel traag optrekken.

Daardoor dreigt het boek de belangstelling van nogal wat lezers te verliezen. Sommigen zullen misschien genieten van de lange, trage golfslagen waarmee het verhaal voortvloeit, maar ik heb mijn twijfels.

Inhoudelijk valt het nochtans mee: een meisje in het oude China wordt er door haar moeder op uitgestuurd om de dood van haar vader te wreken. Hij werd vermoord door de keizer nadat hij voor die keizer een uitzonderlijk goed zwaard had gesmeed. De kiezer wou niet dat de vader nog eens zo'n zwaard maakte.

Na allerei avonturen belandt ze samen met haar moeder in een wel heel benibele situatie, maar ze vinden een uitweg en vooral: ze vinden een nieuw inzicht.

Het is een jeugdroman voor meisjes vanaf ongeveer 14 jaar.

Praat erover op ons forum!

Lees ook: