Skip to Content

Het Oog van de Woestijn

 
Auteur
Serie Het geheim van Askir
Oorspronkelijke titel Das Auge der Wüste
Genre
Uitgever Luitingh Fantasy
Verschenen 2012
ISBN 9789024554997
Cover

Het reisgezelschap is na de ongelukkige ontvoering door slavenhandelaren weer compleet. De groep komt bijeen in de hoofdstad Gasalabad. Daar belanden ze midden in de strijd om de troonopvolging. Ze besluiten de rechtmatige heerseres te helpen om de troon te bezetten. Dit wordt bemoeilijkt doordat een belangrijk magisch artefact dat nodig is om te troon veroveren wordt gestolen. Hierdoor komt zelfs de missie van Havald en Leandra in gevaar.

Conclusie

Dit is mijns inziens de beste van de drie delen van deze serie die tot nu toe zijn uitgekomen. Hoewel dit deel relatief weinig actiescenes bevat, gebeuren er wel heel interessante dingen. Ook komt de lezer door een aantal gesprekken tussen de hoofdpersonen weer veel te weten over de karakters.

De schrijver komt duidelijk steeds beter in het verhaal. Dit deel komt veel natuurlijker en minder RPG-achtig over dan de eerste twee delen. De personages komen nu echt tot bloei. Armin, een personage dat in het tweede deel een bijrol had, blijkt interessanter te zijn dan hij eerst leek. Hij is een goede aanvulling op het verhaal, hoewel hij na dit boek waarschijnlijk weer uit het verhaal verdwijnt.

Het tweede deel van de reeks was erg actiegericht. In dit derde deel komen de humor en de pittige gesprekken uit deel één weer terug. Dit keer zat ik echter niet vol ongeduld te wachten tot de hoofdpersonen eindelijk iets gingen doen, maar kon ik gewoon genieten van wat er gezegd werd.

Tot nu toe was ieder boek leuker dan het vorige. Ik hoop dat deze stijgende lijn zich voortzet. Het oog van de woestijn is in ieder geval een knap staaltje schrijfwerk.

 

 

 

Praat erover op ons forum!

Lees ook: