Skip to Content

De marionettenspeler

 
Auteur
Serie Het Geheim van Askir
Oorspronkelijke titel Der Herr der Puppen
Genre
Uitgever Luitingh Fantasy
Verschenen 2013
ISBN 9789024558551
Cover

Dit is alweer het vierde deel in de reeks "het geheim van Askir". Deze serie is geschreven door Richard Schwartz.

Het verhaal

Het reisgezelschap is nog steeds in Gasalabad. Iemand is er duidelijk op gebrand dit zo te houden. Er doen zich een aantal nieuwe problemen voor die het onmogelijk maken voor de reisgezellen om door te reizen naar Askir, hun bestemming. Er verschijnt ook een nieuwe vijand ter tonele, een mysterieuze man die zich de marionettenspeler noemt. dit is een van de gevaarlijkste tegenstanders die ze ooit hebben gezien.

Conclusie

Het lijkt erop dat Richard Schwartz boeken met veel gesprekken en bespiegelingen afwisselt met boeken die barsten van de actie. Dit is dan ook weer een boek vol actie. Zoveel problemen in zo'n korte tijd zijn de reisgezellen nog niet eerder tegengekomen. Ze zijn nog niet op het nippertje uit de ene hachelijke situatie ontsnapt of ze belanden alweer in de volgende. Normaal gesproken zou ik zeggen dat dit teveel van het goede is, maar in dit geval vond ik het juist erg leuk. Het zijn namelijk wel heel interessante en originele situaties waar ze in terecht komen.

Ook dit deel vond ik weer beter dan de vorige. Schwartz komt goed op dreef met fijne actie en originele toevoegingen aan het verhaal.

Naast Leandra (een halfelf) en Zokora (een donkerelf) wordt nu ook een nieuw ras van elfen gepresenteerd. Het is geweldig om te zien hoe dit ras zich enorm arrogant gedraagt "omdat de mensen dat nu eenmaal van elfen verwachten". In werkelijkheid zijn ze wel degelijk voor rede vatbaar.

Natalyia speelt in dit boek opeens een sleutelrol. Dit wordt mogelijk omdat Zokora bezigheden elders heeft. Natalyia blijkt een heel leuk en eigengereid karakter te hebben en levert een goede toevoeging aan het verhaal. Ik ben blij dat ze deze aandacht heeft gekregen en niet alleen maar een bijrol bleef spelen.

De Marionettenspeler, de belangrijkste vijand in dit deel, is behoorlijk angstaanjagend. Hij bezit vaardigheden waar je daadwerkelijk de kriebels van krijgt.

Er zit nog steeds een stijgende lijn in de kwaliteit van dit verhaal. Dit biedt veel hoop voor de volgende delen. Ik ben dan ook benieuwd waar het verhaal eindigt.

 

 

 

 

 

 

Praat erover op ons forum!

Lees ook: