Skip to Content

Raketwedstrijd

In de Nederlandse Fantasy community zijn de namen Anaïd Haen en Django Mathijsen al aardig bekend. Maar naast het schrijven binnen het Fantasy en Science Fiction genre maken beide auteurs ook wel eens een uitstapje daarbuiten. Hun nieuwste boek heet De raketwedstrijd. Een verhaal over een 12-jarig meisje met een droom.

De 12-jarige Sterre droomt er namelijk van om autronaut te worden, net als haar held professor Pikulet. Als ze hoort dat deze professor een speciale Technologie en Wetenschap Talentenschool heeft opgericht, is ze vastbesloten dat ze daarheen wil. Het toeval wil dat deze speciale school een toelatingstest heeft uitgeschreven naar alle scholen en wel een waterraketwedstrijd. En dus zet Sterre alles op alles om deze wedstrijd te winnen en zo toegelaten te worden tot deze school. Ze loopt echter tegen allemaal obstakels aan.

Space Expo

Het verhaal van Sterre bevat wetenschappelijke achtergronden, maar is verder volkomen fictief. Het is dat er geen bovennatuurlijke elementen in voorkomen of een toekomstvisie, anders had het een prima Science Fiction boek kunnen zijn. Het is wel een kinderboek en mogelijk een interresante manier om de kinderen een kleine tussenstop te laten maken voor ze tot de donkere zijde van de Science Fiction worden overgehaald.

Daarnaast is het leuk om te weten dat uitgeverij De Vier Windstreken en de Space Expo in Noordwijk een samenwerking zijn aangegaan en een heuse waterraketwedstrijd aan het organiseren zijn. Dus heb je een kind of ben je een kind dat in groep 6, 7 of 8 zit, dan dagen De Vier Windstreken en Space Expo je uit om de beste en mooiste waterraket te bouwen.

Wie weet wint jouw klas dan wel een hoofdprijs. Namelijk een geweldige ruimtevaartdag voor de hele klas en voor iedereen een gesigneerd exemplaar van De raketwedstijd.

Meedoen kan nog tot 4 november 2015. Voor meer informatie kijk op vierwindstreken.

Boek info

ISBN: 978 90 5116 445 9
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Vorm: Hardcover
Pagina's: 296
Prijs: € 14,95
Leeftijd: 10+

Praat erover op ons forum!

afbeelding van Ysgrublaidd
Ysgrublaidd
Is het een lezer met lettervrees? Is het een gamer zonder tv? Is het een schuintamboer zonder ritme? Nee, het is een Yskonijn in een hawaii-pak.

Lees ook: