Aeon blijft vastlopen

Voor feedback en mededelingen over Aeon.

Moderator: Beheerders

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Aeon blijft vastlopen

Bericht door Gwywen » 17 dec 2007 17:15

Sinds ik IE7 heb (met de welbekende tabjes) heb ik steeds last dat Aeon vastloopt als ik meerdere tabjes heb openstaan. Dit zodra ik iets heb aangeklikt of gepost heb en op OK druk.
Omzetten naar Aeonite heeft 0 effect.
Als ik weinig (2 of 3) tabjes open heb staan, heb ik er minder last van. (soms dus wel)
Het gekke is ook dat het alleen Aeon is en niet een van de andere (grotere/meer gecompliceerde) fora waar ik kom of andere websites. Ook maakt het niet uit of Aeon op het eerste (meest linkse)tabje zit of ergens anders.
Andere tabs doen er soms erg lang over om te openen als ik er meerdere tegelijk open heb staan, maar Aeon slaat echt helemaal vast.

Enig idee? Ik moet nu telkens met CTRL-ALT-DEL afsluiten. Ik stuur dan wel elke keer braaf een foutenrapport naar Bill. Wie weet helpt het. ;)

-G-

(En kom nou niet met de geniale oplossing dat ik dan maar niet meer zoveel tabjes tegelijk open moet zetten, dat kan ik zelf ook wel bedenken.)

Gebruikersavatar
Ysgrublaidd
Forum admin
Berichten: 5574
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:14
Contacteer:

Bericht door Ysgrublaidd » 17 dec 2007 17:27

Andere geniale oplossing dan: Gebruik Firefox :P

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4703
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Contacteer:

Bericht door Midwinter » 17 dec 2007 17:46

Ik neem aan dat je bedoelt omzetten naar Alternatief? Daarmee zou je al de zwaarste javascripts ontwijken.

Mijn ervaring met IE7 is dat extra tabs al snel belastend worden. Firefox is een stuk lichter en heeft nooit ruzie met deze site. Toch vreemd dat je het probleem alleen hebt met Aeon, zelfs op Alternatief. Ik wacht even de reacties van de techneuten af. :)
Laatst gewijzigd door Midwinter op 17 dec 2007 18:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Bericht door Gwywen » 17 dec 2007 17:55

Ja, natuurlijk bedoel ik alternatief :$
Ik wijt deze vergissing volledig aan mijn haarkleur.

-G-

Gebruikersavatar
lord idiot
Technicus
Berichten: 1500
Lid geworden op: 12 mar 2004 17:57
Contacteer:

Bericht door lord idiot » 17 dec 2007 18:25

Ik zou geen enkele reden kunnen bedenken waarom IE7 speciefiek op aeon vast zou lopen als je veel tabjes open hebt staan. Switchen naar Firefox lijkt me het handigst

delea
Kosmonaut
Berichten: 980
Lid geworden op: 11 sep 2005 18:47

Bericht door delea » 17 dec 2007 18:27

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid natuurlijk 8)
Misschien heeft Microsoft gemerkt dat er op dit forum enkelen nogal negatief staan tegenover Vista en hebben ze er daarom voor gezorgd dat je problemen krijgt met de combinatie IE - Aeon. :P

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Bericht door Gwywen » 17 dec 2007 18:53

En zo kwam een nieuw idee voor de Aeon Gazette binnenborrelen. "Bill Gates saboteert Aeon."
Dit ga ik uitwerken, jongens :lol:

-G-

Overigens heb ik nu maar twee tabjes openstaan en tot nog toe gaat alles probleemloos.

Gebruikersavatar
Andreoden
Ontdekkingsreiziger
Berichten: 333
Lid geworden op: 12 nov 2007 21:32
Contacteer:

Bericht door Andreoden » 17 dec 2007 20:09

Ik heb er gelukkig geen last van. :P Ik slaag er maar niet in om over te stappen op Firefox. Niet omdat ik de mogelijkheid niet heb, maar gewoon omdat al mijn cookies en favorieten in IE7 staan. :P Je wachtwoord niet steeds hoeven intypen is toch zo handig. :)

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Bericht door Gwywen » 17 dec 2007 21:47

Is dat zo? Onthoudt Firefox geen wachtwoorden?
Dan is het voor mij nauwelijks een optie.

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4703
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Contacteer:

Bericht door Midwinter » 17 dec 2007 22:01

Ja hoor, Firefox heeft die functie ook. Je zal ze alleen eenmalig opnieuw moeten invoeren (spreekt voor zich). Favorieten kan Firefox wel rechtstreeks importeren vanuit IE.

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Bericht door Gwywen » 17 dec 2007 22:41

Ok, dus dat is geen excuus :P
Vrolijke avatar trouwens, Midwinter :s

-G-

BTW ik dacht dat ik met 1700+ postings wel eens een keertje Aeonveteraan zou worden, maar nee hoor... :'(

Gebruikersavatar
Midwinter
Eigenaar
Berichten: 4703
Lid geworden op: 02 jan 2004 14:50
Contacteer:

Bericht door Midwinter » 18 dec 2007 08:55

Niet? In Firefox ben je gewoon veteraan, hoor.

Okay, dus ik heb net de rangenlijst aangepast. Ik heb voor de Zaegrun nooit een fatsoenlijke eliterang kunnen verzinnen. Mocht je zelf een goede suggestie hebben...

Gebruikersavatar
Andreoden
Ontdekkingsreiziger
Berichten: 333
Lid geworden op: 12 nov 2007 21:32
Contacteer:

Bericht door Andreoden » 18 dec 2007 08:55

Meestal onthoud hij het wel.. die paswoorden.
Bij een spel dat ik nogal veel speel (popomundo) doet hij het echter niet -_- en dat paswoord bestaat uit lettertjes en cijfertjes en kun je niet aanpassen. :(

Gebruikersavatar
Gwywen
Oerschepsel
Berichten: 3349
Lid geworden op: 29 jan 2004 15:14
Contacteer:

Bericht door Gwywen » 19 dec 2007 11:03

Nou, ik heb Firefox geïnstalleerd hoor. Eens kijken hoe me dit gaat bevallen.

-G-

Bedankt trouwens voor mijn nieuwe status, Midwinter :D

Plaats reactie