Skip to Content

Low fantasy

Low fantasy is in veel opzichten een tegenhanger van high fantasy. Waar high fantasy de lezer door een wonderlijke wereld voert die ver van de werkelijkheid staat, blijft low fantasy met beide benen aan de grond. Magie is schaars en het leven dikwijls hard. Soms doen deze settings zelfs denken aan fictieve versies van historische tijdvakken, zoals de middeleeuwen en de renaissance. 

De toon is minder hoogdravend dan in high fantasy, met meer nuance tussen goed en kwaad. Het is vaak zoeken naar een moraal, zowel voor de lezer als voor de personages in het verhaal. 

Als voorbeeld van low fantasy wordt Conan de Barbaar van Robert E. Howard vaak aangehaald. Ook George R.R. Martins Een Lied van IJs en Vuur wordt door velen gezien als low fantasy.

De Hamer van de Goden

Dit is een verhaal dat voorafgaat aan het boek Thor, dat al eerder in het Nederlands is verschenen.

Het verhaal  Lees verder

De Onbekende Ridder

George R.R. Martin heeft de afgelopen jaren een aantal novelles geschreven die zich afspelen in dezelfde wereld als Een Lied van IJs en Vuur. Deze novelles spelen zich ongeveer honderd jaar eerder af en behandelen ook een stuk geschiedenis van bepaalde huizen. De Onbekende Ridder is de derde van deze novelles. Lees verder

De opkomst van Nyphron

Dit is alweer het derde deel in de Riyria-reeks van Michael J. Sullivan.

Het verhaal  Lees verder

De marionettenspeler

Dit is alweer het vierde deel in de reeks "het geheim van Askir". Deze serie is geschreven door Richard Schwartz.

Het verhaal Lees verder

Het Oog van de Woestijn

Het reisgezelschap is na de ongelukkige ontvoering door slavenhandelaren weer compleet. De groep komt bijeen in de hoofdstad Gasalabad. Daar belanden ze midden in de strijd om de troonopvolging. Ze besluiten de rechtmatige heerseres te helpen om de troon te bezetten. Dit wordt bemoeilijkt doordat een belangrijk magisch artefact dat nodig is om te troon veroveren wordt gestolen. Lees verder

Thor

Het verhaal Lees verder

Inhoud syndiceren