Skip to Content

High fantasy

In high fantasy (soms verward met 'epische fantasy') staat het conflict tussen goed en kwaad centraal. De setting is volledig fictief, zonder verwijzingen naar de werkelijke wereld. Net als in sword & sorcery zijn magie en gevechten belangrijke ingrediënten. In high fantasy speelt echter vooral een morele strijd, met grote tegenstellingen en dilemma's. Deze strijd kan zich zowel in de hoofden van de personages als in de maatschappij afspelen.

J.R.R. Tolkiens In de ban van de Ring zette al vroeg de toon voor high fantasy. Met een enorme fantasiewereld, absolute tegenpolen in de gedaantes van Sauron en de reisgenoten, en helden die constant in verleiding worden gebracht door het kwade.

De stem van de nevels

Dit is het tweede deel in de Gallica trilogie van Henri Loevenbruck.

Het verhaal Lees verder

De zoon van de wolvenjager

Dit is het eerste boek uit een serie van drie boeken. De serie Gallica is zelfstandig te lezen, maar borduurt ook voort op de gebeurtenissen in de serie het geheim van de witte wolvin. De gebeurtenissen in de serie Gallica spelen zich ongeveer 16 jaar later af.

Het verhaal Lees verder

De Furie van de Draak

Margaret Weis en Tracy Hickman schrijven al meer dan 20 jaar samen epische fantasy. De Drakenschepen is de achtste serie die ze hebben geschreven en De Furie van de Draak is het derde deel van deze serie.

Het verhaal Lees verder

Rune: De Eerste God

Dit is het tweede deel van het Rune-tweeluik, geschreven door Adrian Stone.

Het verhaal Lees verder

Verboden Magie

Verboden Magie is het eerste deel van een nieuwe trilogie genaamd de Schaduwrots-trilogie.

Het verhaal Lees verder

Inhoud syndiceren