Skip to Content

Eigentijdse fantasy

Eigentijdse fantasy is een subgenre waarin het verhaal zich (deels) afspeelt in de huidige moderne wereld. Magie en andere fantasyaspecten spelen een actieve rol in de werkelijke wereld. Andere bekende aanduidingen zijn 'contemporaine fantasy' en 'urban fantasy', hoewel die laatste term eigenlijk verwijst naar fantasy die zich afspeelt in een stedelijke omgeving, al dan niet eigentijds.

Er zijn legio voorbeelden van eigentijdse fantasy uit de meest uiteenlopende hoeken van de fantastische fictie. Van J.K. Rowlings Harry Potter tot De Vampierkronieken van Anne Rice en Neil Gaimans American Gods.

Ivoren Hart

Dit is het eerste deel in de Wolfhartserie, het tweede deel genaamd Warm Hart is in de maak.

Het verhaal

Quirina heeft haar ouders op vroege leeftijd verloren. Om zichzelf te beschermen heeft ze zich emotioneel afgesloten. Dit heeft ze zo effectief gedaan, dat ze zichzelf van bruggen af moet gooien om nog iets te kunnen voelen. Lees verder

Amber

Amber is de debuutroman van Hati Bell. Naast schrijfster is zij juriste.

Het verhaal Lees verder

Zonnestorm

Het is oktober 2012. De NASA heeft voor eind december een verwoestende zonnestorm voorspeld. Niemand weet precies wat de gevolgen zullen zijn, maar het is duidelijk dat dit veel mensenlevens zal gaan kosten. Drie klasgenoten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze de komende zonnestorm zullen overleven.

Conclusie Lees verder

My Soul to Take

Dit is het eerste deel van een serie van 6 boeken, die Soul Screamers heet. Er is ook een prequel op de serie in e-book vorm, genaamd Reaper.

Het verhaal Lees verder

Droombeeld

De eerdere delen van de Fantasiejagers werden per nieuw deel steeds beter. Dit schept hoge verwachtingen van Droombeeld, maar weet Mel Hartman dit ook waar te maken? Lees verder

Norse Code

Norse Code is geschreven door Greg van Eekhout. Een schrijver met Nederlands-Indonesische ouders, maar zelf is hij opgegroeid in Amerika. Hij heeft twee boeken geschreven en een aantal korte verhalen. Zijn boeken zijn niet vertaald in het Nederlands.

Het verhaal Lees verder

Doodsnood

De Gouden Gids tovenaar Harry Dresden is weer terug, maar in hoeveel doodsnood verkeert Harry Dresden ditmaal? Lees verder

Inhoud syndiceren